- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gyb001 #28326 üzenetére
Közben beugrott még valami, csak elkéstem vele. Jártam úgy, hogy nem voltak egymástól megkülönböztethetőek az USB-s eszközök, mert a gyártó nem készült fel rá, hogy egy gépen használj belőle többet... Minden kiolvasható paraméterük azonos volt, de nekem mégis tudni kellett, hogy melyik melyik. Végül a megoldás az lett, hogy az adott fizikai porthoz tartozót kezeltem fixen az egyiknek, a másikat meg a másiknak és meg volt mondva, hogy melyiket hová kell dugni.
Ez valószínűleg működik hubon keresztül is, de még nem próbáltam.Nézd meg ezt a posztomat a témában: [link] - itt 2 kártyaolvasót kellett kiosztanom 2 monitor között helyesen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gyb001 #28326 üzenetére
Ahogy írták, udev szabály kell rá, mert alapból dinamikus a port kiosztás. Ellenkező esetben pl. termelésben ahol mondjuk óránként 200 eszköz jelentkezik fel egymás után soros porton, ott hamar gond lenne a port kiosztásból. Jártunk is így win7 alatt, ahol maximum 256 bejegyzést tud kiosztani az oprendszer, ha azt elérte, akkor feladja... Regedit hekket kellett ilyenkor futtatni, ami resetelte...
A /dev alatt ki lehet bogarászni relatíve egyszerűen az infókat az eszközökről, amik alapján meg lehet különböztetni őket - már ha gyárilag kaptak eltérő értékeket, ami nem biztos.
Milyen környezetből kellene elérni a portokat? Bash? C++?
-
-
válasz
Gyb001 #26045 üzenetére
Értelek, gyakorlatilag a fizikai memóriát és a tmpfs-t váltod ki SSD-vel. Nem tudom mekkora gyakorlati haszna van, mert ez meg sem közelíti majd a RAM-ba küldött tmpfs sebességét, de egy próbát megér attól még.
Hogy ezt mennyire tudod úgy megoldani, mint az SSHD vezérlő algoritmusa, az megint más kérdés, de mindenképpen jó az 5let. -
Gyb001
senior tag
válasz
Gyb001 #25485 üzenetére
Az nekem nem jó sajnos, az elején a várakozási sorban töltött időt is tartalmazza. De megtaláltam a megoldást.
Leírom hátha valakinek kell.
bsub.... elindítod
Ha lefutott akkor
bsub pwd -> megkapod az utolsó job id-jét.
bjobs -l id -> kiírja az előző job submit időpontját, elindulási, befejezési idejét -
Gyb001
senior tag
válasz
Gyb001 #25247 üzenetére
Leírom az ötletem, szerintetek ez működhet?
Van egy androidos x86-os tabletem. Az ESP-be bár sikerült beraknom a grub fájljait, és efibootmgr-el beállítottam hogy arról bootoljon először.
Egy ubuntu-t föltelepítek a gépemre(jelenleg még itt akadtam el, a korábbi kép probléma), majd ezt rámásolom az tabletre-re(adb + busybox + dd). És utána valahogy rábírom a grubot hogy arról bootoljon. -
válasz
Gyb001 #25245 üzenetére
boot opciók közé próbáltad már felvenni a
nomodeset
-et?itt írnak pár lehetőséget, pont HD4000-re, nézd meg, hátha valamelyik segít
bár ha jól látom a linkelt esetben pont a nomodeset okozta a problémát, de azért hátha -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gyb001 #25044 üzenetére
Pl. fogsz egy Debian-t, az simán megtalálható ipari területen is. Kötsz valami szenzort a gépre ami mondjuk mozgásérzékelő, hőmérő, stb. és ezeknek a kezelését meg megcsinálod Linux alatt, shell szkripben vagy C-ben.
A folyamat állapotáról meg diagramokat is csinálhatsz pl. a gnuplot progival, vagy mondjuk valami egyszerű webszerverrel kirakhatod a belső hálóra amit elérsz mobiltelóval stb.Szóval bőven van mit csinálni ebben a témában, ha eléggé elszánt vagy.
Én villmérnökként egy mérőrendszer építettem és annak a vezérlését csináltam Debian alatt, a mérés végeredményéből meg grafikont rajzolt a gép. Bőven kitöltötte a bsc szakdoga tartalmi igényeit.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Gyb001 #22843 üzenetére
Ezt hogyérted? Kifejted kicsit hogy pontosan mire gondolsz? És mit kell megnézzek, megcsináljak hozzá? alul írtam még infókat.
az ssd az samsung 840 EVO sata3-as, a merevlemez csatlakozóba megy be, bios hard drive-ként látja.
HDD az a dvd rom helyén delock tokban van, és a tokon legbelül csatlakozásnál a dvd rom csatlakozója van [ez volna evidens]. a BIOS nem mutatja HDDként, asszociálni tudok hogy cd-dvd romként szerepel a Biosban, de bootsorrend sehogy nem tölt be Grubot.A Gépem még BIOS-os, nincs rá uefi.
Oprendszerekbe bejelentkezve mindegyik lát mindent amit kell (értem ezalatt hogy linux mindegyik meghajtót, Windóz csak sajátmagát, ez a reális ugye. ) -
cubix
tag
válasz
Gyb001 #22831 üzenetére
"Docker is an open-source project that automates the deployment of applications inside software containers, by providing an additional layer of abstraction and automation of operating-system-level virtualization on Linux."Forrás: EnWiki,
"Oracle VM VirtualBox (formerly Sun VirtualBox, Sun xVM VirtualBox and Innotek VirtualBox) is a hypervisor for x86 computers from Oracle Corporation." Forrás: EnWiki
-
Rimuru
veterán
válasz
Gyb001 #22619 üzenetére
Host rendszer: VirtualBox Extension Pack
Guest rendszer: Guest Additions
Virtualis gep beallitasai -> USB -> (Engedelyezes ha nem lenne ->) jobb oldalt a zold + icon, kivalasztod a nyomtatot. Ezek utan a virtualis gep mindig meg fogja kapni ha be van dugva a nyomtato. Reszletesebben. A tobbit mind windowson kell megoldanod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Villanyszerelés
- Milyen légkondit a lakásba?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest