Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Magisk
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek, sikerült. Lehúztam egy debian netinstall-t, az csak 50 mega. Felhúztam sebtiben egy üres partícionálatlan területre egy etch-t és lilo-val sikerült feléleszteni mindkettő rendszert a régi hdd-n

Viszont: a régi hdd SATA-s, az új meg PATA-s. Elkövettem ezeket:
lehúztam a régi hdd-t és az újon átírtam az fstab-ot, sda-kat kisceréltem hda-kra (partíciók számai nem változtak).
etch alól symlinkel 'lecseréltem' az etch /boot dir-jét a másolat /boot-jára és szögeltem hozzávaló lilo.conf-ot. lilo lefut hiba nélkül, minden rendben, ám mégsem bootol, kernel panic...Heccből visszaraktam a régi (sata-s) hdd-t, etch indít és elkövettem ugyanazokat, mint előbb, amikor csak a PATA-s HDD volt a rendszerben és láss csodát: SATA vinyóról szó nélkül indul lilo-val. Szal nem szúrtam el a lilo.conf-ot. Mi lehet ilyenkor a nyűgje? Gyári, initrd-s kernelke és nem hiszem, hogy alapból nincs benne ata support

Vagy mondjatok bármi más 5letet, hogyan költöztessek át másik HDD-re linuxot sata-ról pata-ra, mert nem nem naon van 5letem

Új hozzászólás Aktív témák
- Ps4 és PC Játékok (Április 3. UP!) Olvass...
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest