Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz samujózsi #29368 üzenetére

Én ntfs-t, egy hete. Vettem a meglévő 4 terásom mellé egy másikat, hogy na majd jól megnasozom itt a kicsi itthoni életem. :D

És akkor szembesültem több évnyi fragmentációval az ntfs-en, uh mondom neeee. Végül az lett, hogy btrfs-t kapott az új, áttoltam oda mindent egy rsync-el és most mindkét helyen megvannak az adatok. Az új diszk jó, agyon teszteltem, így bevállalom most azt, hogy egy zfs-t kreálok a régin, lezúzva mindent rajta nyilván, majd arra átteszek mindent az újról, végül az újat is leradírozom, zfs, majd a két zfs-t mirror-ba vágom és elvileg műxik úgy a dolog, hogy adat megmarad.

Mindezt még egy VM-ben kicsiben ledemózom és akkor elvileg jó leszek + fragmentációm sem lesz a fájl szintű másolás miatt. Legalábbis mondjuk úgy, tutira nem. :D

Megspórolhattam volna egy lépést, ha eleve zfs-t teszek az újra, csak meg akartam még őrizni a btrfs kompatibilitást pár napra, elég aktív zenehallgató vagyok és a W10-em látja a btrfs-t, illetve asszony raplizott, hogy elkésünk vendégségből, NAGYON csúnyán nézett, így nem volt kedvem agyonparaméterezett, jól optimalizált zfs-t kreálni rajta, maradt egy quick&dirty btrfs.

Mára meg letisztultak a dolgok, szóval...

Persze a legfontosabbakról van mentés, külső USB ház ...

Sokmindent mondanak amúgy defrag-ról, de én mostanában rájöttem arra, hogy jobb referenciadoksik alapján menni és ők általában szépen kitérnek arra, mikor igen és mikor nem. Ha jól csináljuk, soha nem kell, én sem tervezem.

Új hozzászólás Aktív témák