- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
samujózsi #29368 üzenetére
Én ntfs-t, egy hete. Vettem a meglévő 4 terásom mellé egy másikat, hogy na majd jól megnasozom itt a kicsi itthoni életem.
És akkor szembesültem több évnyi fragmentációval az ntfs-en, uh mondom neeee. Végül az lett, hogy btrfs-t kapott az új, áttoltam oda mindent egy rsync-el és most mindkét helyen megvannak az adatok. Az új diszk jó, agyon teszteltem, így bevállalom most azt, hogy egy zfs-t kreálok a régin, lezúzva mindent rajta nyilván, majd arra átteszek mindent az újról, végül az újat is leradírozom, zfs, majd a két zfs-t mirror-ba vágom és elvileg műxik úgy a dolog, hogy adat megmarad.
Mindezt még egy VM-ben kicsiben ledemózom és akkor elvileg jó leszek + fragmentációm sem lesz a fájl szintű másolás miatt. Legalábbis mondjuk úgy, tutira nem.
Megspórolhattam volna egy lépést, ha eleve zfs-t teszek az újra, csak meg akartam még őrizni a btrfs kompatibilitást pár napra, elég aktív zenehallgató vagyok és a W10-em látja a btrfs-t, illetve asszony raplizott, hogy elkésünk vendégségből, NAGYON csúnyán nézett, így nem volt kedvem agyonparaméterezett, jól optimalizált zfs-t kreálni rajta, maradt egy quick&dirty btrfs.
Mára meg letisztultak a dolgok, szóval...
Persze a legfontosabbakról van mentés, külső USB ház ...
Sokmindent mondanak amúgy defrag-ról, de én mostanában rájöttem arra, hogy jobb referenciadoksik alapján menni és ők általában szépen kitérnek arra, mikor igen és mikor nem. Ha jól csináljuk, soha nem kell, én sem tervezem.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged