- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sipi
addikt
Szia!
Első körben nem tudom, 2.6-nál régebbi kernel jó ötlet-e. Nem emlékszem ugyanis, van-e benbne olyan opció, mint a 2.6-ban: külön megadható, mi ne legyen benne, pont embedded rendszerekhez.
Eztán érdekes lehet a klibc (minimal libc subset for initramfs systems) és a busybox. Ez utóbbi a legfontosabb parancssoros eszközöket egy binárisba készíti el, minimális méretre törekedve. Szintén ilyen célra.
Grafikus felülethez a kdrive lehet jó.
Tudom, szívemhúz, de szerintem érdemes lenne először Gentoo alatt készíteni, mert ott lehet leginkább minimumra fordítani a csomagokat. (No meg ugye X szervert is diribdarabra szedve teheted fel.)
A többi disztribbel szerintem az lenne a gond, hogy mindneképpen kész csomagokkal kell operálnoid, amelyekbe minden firlefráncot beletettek, és nem méretre forgattak. Ennél mindenképpen kisebbet is elő tudsz kézzel állítani. Ja, és Gentoo alá létezik valami eszköz (catalyst) saját bootolható cd létrehozására: [link]
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest