- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sipi
addikt
Szia!
Első körben nem tudom, 2.6-nál régebbi kernel jó ötlet-e. Nem emlékszem ugyanis, van-e benbne olyan opció, mint a 2.6-ban: külön megadható, mi ne legyen benne, pont embedded rendszerekhez.
Eztán érdekes lehet a klibc (minimal libc subset for initramfs systems) és a busybox. Ez utóbbi a legfontosabb parancssoros eszközöket egy binárisba készíti el, minimális méretre törekedve. Szintén ilyen célra.
Grafikus felülethez a kdrive lehet jó.
Tudom, szívemhúz, de szerintem érdemes lenne először Gentoo alatt készíteni, mert ott lehet leginkább minimumra fordítani a csomagokat. (No meg ugye X szervert is diribdarabra szedve teheted fel.)
A többi disztribbel szerintem az lenne a gond, hogy mindneképpen kész csomagokkal kell operálnoid, amelyekbe minden firlefráncot beletettek, és nem méretre forgattak. Ennél mindenképpen kisebbet is elő tudsz kézzel állítani. Ja, és Gentoo alá létezik valami eszköz (catalyst) saját bootolható cd létrehozására: [link]
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged