- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
- Nagyobb akkumulátorral jöhet a Motorola Razr 70 Ultra, másban alig változna
- AI: tanulj már meg rendesen pózolni, ember!
- 4G-s verzióban is választható a Tecno Spark 50
- Google Pixel Watch 4 – Hé, Google, mennyi az idő?
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
bambano
üzenetére
oké, csak azt nem tudom hogyan tudok root lenni a távoli ("ottani") gépen. meg tudom oldani valahogy, hogy az ottani rendszert szinkolom ide?
arra rájöttem menet közben, hogy beléphetnék az ottani rendszerre, ott sudo, és akkor onnan indítom az rsyncelést ide. azt nem tudom viszont, hogy ugyanez menne-e az ottanira belépős vargabetű nélkül.
nemtom mennyire világos, a permitrootlogin = no felállás a kritikus pont. erre van valami varázslat automatizáláshoz, hogy kicserélik az rsyncet sudo rsyncre meg /etc/sudoers-be rakják és végül ssh kulccsal csatlakozik. de én ilyet nem kívánok, csak valami olyasmire gondoltam, hogy az rsync bekéri az ottani sudo jelszót vagy ilyesmi. de eddig ilyet nem olvastam sehol, azért gondoltam inkább rákérdezek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X13 G1I - i7-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest