- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz
Dilikutya #22041 üzenetére
Végrehajthatóak:
c=0; for i in $(\ls); do test -x $i && echo $i && c=$((c+1)); done; echo $cOlvashatóak:
c=0; for i in $(\ls); do test -r $i && echo $i && c=$((c+1)); done; echo $cIlyet legközelebb ebbe a topikba: Shell script topik
Egyébként meg ha nem magad oldod meg a házit, nem tanulsz belőle.
-
BoB
veterán
válasz
Blum1866_2 #21534 üzenetére
Én innen rendeltem.
-
BoB
veterán
Nekem 30 GB root van. Külön /home nincs, adatok egy másik vinyón vannak szimlinkelve a könyvtáramba.
Külön home jól jöhet ha pl újra akarsz telepíteni és adat, konfig fájlokat meg akarod tartani és nem akarsz mentegetni. Ilyenkor simán mehet az újra telep., nem kell "szarakodni".
Ha egyben van ugyanúgy meg tudod tenni csak (nem működő rendszer esetén) előbb át kell mentened ezeket.
Viszont így sokkal rugalmasabb a rendszer, nincs fix 15/15 korlát.Ahány ember és felhasználási jelleg, annyiféle felosztás létezik.
-
BoB
veterán
Az én ajánlatom: Kubuntu 14.04 Lts
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #20809 üzenetére
Szintén Arch wiki-ről egy másik módszer:
# blockdev --getalignoff /dev/<partition>
Ha 0 az eredmény, akkor jó.
-
BoB
veterán
Akkor csináld meg ezt az ingyenes online tanfolyamot. Az alapok nagyon jól össze vannak szedve, túlzottan nem mélyül el semmiben de mindenre kitér nagyjából.
Ha ezt végignézted / próbáltad vannak még bővebb angol anyagok.
-
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #20664 üzenetére
Komolyabb játékra vagy wine, vagy dual-boot.
-
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #20662 üzenetére
Soha többet. Idő- és idegrabló
-
BoB
veterán
openSUSE bejelentés: mostantól az openSUSE Factory stabil, önálló rolling release disztribúció.
-
BoB
veterán
válasz
FLATRONW #20365 üzenetére
Asszem ez megjelenik, ha egynél több van beállítva.
Beállítást itt megtalálod képek formájában (nem a fekete hátterű ablakok, hanem alattuk) Bill. kombót is be lehet állítani.
-
BoB
veterán
Szia
root parancsok végrehajtatására így szerkeszd:
sudo crontab -eEzen kívül vedd ki a root és sudo szavakat, és működni fog. Tehát:
00 9 * * * find /mnt/szerver/Lomtar/* -mtime +14 -exec rm -rf {} \;tvamos: kintről is el akarod érni vagy csak LAN-on? (valamint értelemszerűen a málna ebben az esetben nem headless)
-
BoB
veterán
válasz
DrojDtroll #20298 üzenetére
Nincs beállítva a torrent kliensben hogy x inaktív idő után állítsa le a seed-et?
-
BoB
veterán
Harsonaszó
- Nagyobb változások:
An updated and modernized, cleaner visual and interactive user experience
The new Breeze theme is a high-contrast, flat theme for the workspace. It is available in light and dark variants. Simpler and more monochromatic graphics assets and typography-centered layouts offer a clean and visually clear user experience.Smoother graphics performance thanks to an updated graphics stack
Plasma's user interfaces are rendered on top of an OpenGL or OpenGL ES scenegraph, offloading many of the computational-intensive rendering tasks. This allows for higher framerates and smoother graphics display while freeing up resources of the main system processor.- Kisebb változások:
Converged shell
Modernized launchers
Workflow improvements in the notification area
Better support for high-density (high-DPI) displaysVégre gyárilag belekerült a kicker menü:
-
BoB
veterán
válasz
_Dumber_ #20197 üzenetére
Nem tudom hogy jól értem-e de nekem az jött le hogy a GRUB helyreállítási kísérlet után inkább újratelepítette az Ubuntu-t. Ha így volt azért nem lett jó mert egyéni partícionálást választott ahol meg kellett volna jelölni az EFI partíciót amit nem tett meg.
Szóval sztem neki egyszerűbb ha - megint
- újratelepíti mert nagyon kevés idő, és a egyéni cuccnál megjelöli. És ennyi.
Egéybként beszélj nyugodtan
-
BoB
veterán
Megjelent a 0.9.10-es networkmanager sok finomsággal. nmtui ncurses-t használó terminálos "gui" jól néz ki.
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Volt már valakinek problémája globális 077-es umask miatt?
-
BoB
veterán
Csak a zárt driverek -el tesztelnek. Mondanom sem kell AMD jól leszerepel a közismerten sz@r linux drivereivel.
-
BoB
veterán
válasz
N0zer0 #19771 üzenetére
Ha az változni szokott azt javaslom mindenképpen írd át az fstab bejegyzéseket UUID szerintire.
Melyiknek mi?:
lsblk -o +uuidPélda uuid szerinti bejegyzés:
# <file system> <dir> <type> <options> <dump> <pass>
UUID=24f28fc6-717e-4bcd-a5f7-32b959024e26 / ext4 defaults,noatime 0 1
UUID=03ec5dd3-45c0-4f95-a363-61ff321a09ff /home ext4 defaults,noatime 0 2
UUID=4209c845-f495-4c43-8a03-5363dd433153 none swap defaults 0 0 -
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Miért ne lenne az? Azt hittem virtualbox-ba akarod klónozni a rendszert, nem Live USB-t akarsz, mert a linked azt taglalja.
A dd fullosan lemásolja a lemezt blokkról blokkra. A kész image-et pedig át lehet alakítani virtualbox disk image-é amit ugye használni tud már.
How to migrate existing Windows installations to VirtualBox
Igez itt most win-ről van szó, de:
"Either pull the drive from the windows machine or copy the data with a low level image tool (like dd) to a USB drive or other removable media."
"If you are converting from the image, the syntax is just"
VBoxManage convertfromraw ImageFile.dd OutputFile.vdiEnnyi.
bambano: majd keresek magamnak néhány beosztottat
-
BoB
veterán
Eredmények majd itt lesznek közzétéve.
-
BoB
veterán
A tallózóban kattints bal oldalon a file system-re (magyarul gondolom fájl rendszer), vagy computer (számítógép) majd utánna látod a media mappát. Kattints bele és megvan amit keresel. Azokat a mappákat meg egyszerűen tudod linkelni ahova akarod a "tallózóból" (jobb gombal húzod, link ide)
-
BoB
veterán
válasz
sh4d0w #19262 üzenetére
Nem használom, de:
man rsync
"[...]It is famous for its delta-transfer algorithm, which reduces the amount of data sent over the network by sending only the differences between the source files and the existing files in the destination. Rsync is widely used for backups[...]"
-
BoB
veterán
válasz
|DavidWoody| #19151 üzenetére
Szia
gparted -el vissza tudod állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest