- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulesTS
addikt
válasz
zsombor22 #47283 üzenetére
Gratulálok, azért a T300 T-LCM-mel már nem nevezném belépőnek. Amit kell azt már tudja, ezen felül már csak erőben, FFB finomságban, összeszerelési/anyaghasználat minőségben van felfelé.
A csavart meg nem kell megtépni, csak anyyira meghúzni, hogy megfogja a műanyag rögzítőt. -
JulesTS
addikt
válasz
#15779328 #47291 üzenetére
A kapcsoló karja forog körbe, vagy az egész kapcsoló? Ha az egész akkor a műanyag házból a kis pöcök nyíródott le ami pozicióban tartja a kapcsolót, akkor egy kis ragasztó, plusz az anya rendes meghúzása amit tehetsz. Ha a kapcsoló adta meg magát, akkor meg kell nézni, hogy egyes, vagy kettes váltó, esetleg háromállású? És hasonlót biztos kapsz a Lomex-ben, vagy a HEstore-ban...
-
fatal`
titán
válasz
AsakuraDave #47297 üzenetére
A perec és a pedal plate, más különbség nincs.
-
AsakuraDave
őstag
Thrustmaster T300 Ferrari Integral RW Alcantara Edition és a T300 RS GT között a különbség, hogy a Ferrari az minőségibb perec gondolom? A pedálok közt van kinézeten kívűl bármi különbség?
-
-Solt-
veterán
Urak,
Fanatec tulajok, akik 439-s drivert használnak, nektek jelez friss drivert a Fanatec programjában a driver update? Nálam azt írja, hogy a legfrissebbet használom, pedig van már hivatalos 447-s...
-
zsombor22
aktív tag
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!
Meg jött a T300RS GT + a T-LCM pedál.
Minden várakozást felülmúlt,tudom ez egy belépő szett,de nekem nagyon tetszik.
A T-LCM pedált szokni kell,de így hogy kipróbáltam a gyárit is ezt,már érzem a különbséget.
Még egy lehet buta kérdés, felrakom a motorra a kormányperecet van az a kis csavar azt mennyire kell meghúzni? -
camaro79
aktív tag
válasz
Amantius #47279 üzenetére
En Evot hasznalok, amihez vettem csomo kiegesztitot. Mivel VR-ban jatszok, ezert nem kell a tripla momitor tarto, ez joval olcsobb volt az evohoz. A simucube bazis miatt vegul vettem egy olyan front mount-ot, amit a p1-hez adnak (szerintem lassan p1-es arban vagyok mar).
teljesen stabil, semmi flex nincsen. Es boven eleg a motion-hoz is (nem mellesleg szamit a suly is, amit mozgat). -
Amantius
senior tag
Eredetileg egy GT1 EVO-t szemeltem ki, de aztán ez a P1-X egyre szimpatikusabb, amolyan "egyszer kell ezt megvenni és nincs több gond". Eddig OK, vegyem azt, de... Az viszont nagyon nem tetszik, hogy jócskán emel a magasságon, + 80 mm az EVO-hoz képest (lábat a GT1 EVO-hoz is rendelnék, mert nagyon tetszik, hogy pl. könnyen takarítható a rig alatt), a monitortartót is emelni kell, nem beszélve arról, hogy van több minden, amit a földön, vagy ahhoz közel használok.
Aki rendelkezik az EVO-val, tényleg annyira stabil, mint mondják? Itt főleg az oldalirányú mozgásra gondolok, mert ránézésre az előre-hátra mozgás nem lehet olyan erős. Jelenleg Atesz féle egykaros van, az nyilván mozog, előre-hátra, de, ha már ennyit költök, szeretnék egy stabil cuccot. Megnéztem sok videót, leírást, de egy amolyan utolsó szóként szertném, ha mesélnétek nekem a saját tapasztalataitokról.
Köszönöm. -
fatal`
titán
válasz
tome0001 #47274 üzenetére
Ha a kormányt kihúzod a 230-ból, az eldobja az USB-t is, ilyen a vezérlése (legalábbis "papíron"), ezért szerintem a pedál csinálja (ha az is USB-n van).
Keress egy kapcsolós, de külső tápos USB HUB-ot esetleg. Nekem egy TP-Link USB hubba van dugva az egér, amit említettem és ki van kapcsolva, ha nem használom.
-
tome0001
Topikgazda
válasz
fatal` #47273 üzenetére
Igen, amikor a gép megy, akkor nem kapcsol ki automatikusan a monitor.
De szerintem a pedál csinálja, mert azon világít a led, a kormányt pedig a 220-ból kihúzom, az usb-ből nem. Nem akarom minden nap 2x kihúzni meg bedugni a pedált, azért szeretnék valami megoldást találni a problémára. -
tome0001
Topikgazda
Mióta a kormány (t300) + pedál (T-LCM) rá van dugva USB-n a gépre, azóta a monitorom nem kapcsol ki automatikusan, hiába van beállítva a windows energiagazdálkodásban, hogy 5 perc múlva kapcsoljon ki.
Találkozott már valaki ilyen problémával? Ha igen, mi a megoldás rá?
Köszi előre is! -
tom120514
őstag
válasz
zsombor22 #47263 üzenetére
Azt találd ki már most, hogyan fogod a dolgaidat intézni amik elmaradnak, mert nem tudod abbahagyni a kanyargást
Jó szórakozást, nekem csak a pedállal van tapasztalatom, az nagyon állat. A kormányod messze jobb mint ami nekem volt elsőre, Atesz cucca is veri az első setupomat, de már azzal is élvezetes volt a játék, szóval klassz lesz, gratulálok!
-
KRi2
aktív tag
Halik.
Utolért a sors, letört a műanyag felfogatóm fülecskéje a TM TX kormányomról.
Kérdés hogy Praktikerbe/Obiba bemegyek kaliberű megoldásnál (nem ebay) milyen méretű/menetű kézzel forgatható csavart tudtok ajánlani (esetleg aki jártígy). Esetleg konkrét termék? Thrustmaster T300 TX TMX, sztem ugyanazon felfogatóval rendelkeznek.
Pl ilyesfajta: [link]Köszi.Kri
-
zsombor22
aktív tag
válasz
GalaHU #47261 üzenetére
Neked is köszönöm!
Végül is ha a ps5-s címek mennek,már az is jó, Dirt 2.0 az nekem is hiányozna.
Néztem a Gran Turismo DD Pro-t de az már nagyon túl van a keretemen.
A g29-t már hamar kilőttem (elavult technika,csak az ára baráti 100ezer)
Ebből lett a T300RS + T-LCM Pedál + Atesz Wheel stand.(Ez is durván 260 ezer)
Agyaltam még T300RS GT-n ,de semmi értelme mert, a pedál úgy is le lesz cserélve T-LCM-re.
-
GalaHU
addikt
válasz
zsombor22 #47259 üzenetére
Sajnos ezt csak próbálgatással tudod meg… De az tuti hogy a GTS-el például PS5-ön is megy a T300, a linkelt listán meg nincs rajta.
Egy költői kérdés: ha egy-két játékoddal mem megy, akkor mit veszel helyette?
A Logi ugyanez a káosz…
Az se egyértelmű hogy miért akarsz mondjuk az F1 vagy WRC régebbi rèszeivel játszani, mikor az újak is megvannak és hát elég egykaptafára készültek sajnos.
Nekem csak a pCars2 hiányozna meg a Dirt 2.0 a PS4 érából, bár az utóbbi nagy eséllyel menni fog.
De nyilván egyéni preferencia kérdèse…
-
zsombor22
aktív tag
válasz
GalaHU #47258 üzenetére
Ps4 re F1 2016-2019,dirt 2.0,dirt 4-5,wrc 5-8,Gt sport,projekt cars1-2.
Ps5 re wrc 9-10,dirt 5,F1 2021,Gt7.
Ezekkel szeretném használni.
Van a lista [t300] ahol fel vannak sorolva mi mivel kompatibilis,de külön külön.(ps4/ps5)
De nekem ps5 ről futna a ps4 es játék.
Megveszem és majd kiderül,ha nem jó viszaküldöm 14 napon belül. -
GalaHU
addikt
válasz
zsombor22 #47257 üzenetére
Erre nincs egzakt válasz, pláne nem úgy hogy nem írod le melyik játékra gondoltál.
Mindig az adott játékon múlik hogy támogatja-e az adott kormányt, a konzolgyártó csak azt biztosítja hogy a doboza kommunikál a konkrét hardverrel.
A visszafelé kompatibilitás mégkeményebb dió, pláne a PS-nél. Az biztos, hogy mindig a használt konzolnak (és ne a futtatott játéknak) megfelelő módba rakd a kormányt, így van a legnagyobb esélyed a működésre.
De hogy egy példát írjak erre a katyvaszra: a Fanatec Podium-om korábbi mint a PS5, ebbôl adódóan csak PS4 kompatibilis módja van. Ennek ellenére ha a PS5-ömbe Gran Turismo Sport-ot indítok (ami ugye PS4-es játék) simán működik a kormányommal!
Minden az adott játékon múlik!
-
zsombor22
aktív tag
Lenne még egy kérdésem.
Az már kiderült,hogy a sima T300RS a 34 es sw vel támogatja a ps5-t.
Ahogy néztem ps5 re kb 7-8 támogatott játék van.
Nekem elég sok játékom van ami ps4 es azok simán menni fognak?
Ezt csak azért kérdezem mert külön van beállítás ps4 re ps5 re.
Csak az a kérdés hogy ps5-s beállítással működnek-e a ps4-s játékok?
-
Bandit21
addikt
válasz
tome0001 #47253 üzenetére
Ha nem akarsz rá sokat költeni én ajánlom a Decathlon biciklis kesztyűt. Gokarthoz használom évek óta. Barátaim egy része vett márkásabb gokart kesztyűt 10-20 ezerért és valahogy mind hamarabb szét kopott.
Mosni viszont ne mosd ki mert akkor a belső puha része filces lesz. -
tome0001
Topikgazda
Sziasztok,
Vékony kesztyűt keresek szimulatorozáshoz.
Milyen pontos tipusokat ajánlanátok fórumtársak?
Köszi -
fatal`
titán
válasz
mufflika #47251 üzenetére
TX ugyanannyira melegszik, ugyanaz a bele. Leírtam már a különbségeket
TX - 900 fokot fordul, Xbox és PC támogatás, kicsi platek a pedálon, bőr perec (TM Leather 28 GT)
T300RS GT - 1080 fokot fordul, PS és PC támogatás, nagyobb GT platek a pedálokon, műanyag perecA T3PM hall szenzoros, nem potis.
-
mufflika
tag
Köszönöm, a segítségeket.
Még pontost leírást akarnék olvasni, a TX es 300RS GT között, mi az eltérés, hogy drágább a TX, valaki mondta a TX már nem annyira melegszik.Valamint, láttam külön lehet venni, T3PM pedált, jobb sokkal mint a T3PA ? Az is potméteres ??
Új hozzászólás Aktív témák
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest