- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
Köszönöm szépen válaszod!
Megnézem majd, hogy az mit tud hozni, hátha jobb lesz az összkép...
Most szerencsére a Domotichoz a videós okosságok nem kellenek. Csak valamivel le kéne cserélni a szüleimnél, mert az nem járja, hogy elhozok valamit csak úgy.
8189FTV is van még pl a Pi Lite-on integrálva, csak az ilyen integrált, lehet USB-ben nincs is. Akkor viszont lehet, hogy viszi az Android alapú FW (Beelink X2 akármi amiből mókolták ugyanúgy FTV wifi chippel van), amin a videó is megy jól, meg alapvetően szuper a wifit leszámítva.
-
csubuka
addikt
Amúgy az Orange Pi PC esetében még mindig reménytelen bármelyik image-el, hogy menjen a normális videólejátszás és mondjuk menjenek az USB portok és az Ethernet is? Tehát nagyjából használható legyen?
A bedugott elvileg compatibilis 8188EU wifi-vevő Android alatt nem ment, viszont csak ott ment a videó rendesen. Viszont wifi kellene majd nekem.
Ha veszek egy Orange Pi Lite-ot, akkor azzal jobb lesz a helyzet?
-
csubuka
addikt
Köszi a választ! Nagyszerű. Annál olcsóbban nemigen van kártyapc gondolom.
(#1409) Egy-két: Köszönöm a tippet! Az a baj, hogy az még odébb van, mire azt fel tudom markolni Édesanyáméktól. Sajnos nem leszek arrafelé még egy ideig. Lehet, hogy gyorsabb, ha rendelek valamit...
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Otthoni monitorozás és automatizálás projekthez kellene egy központot csinálni, amin fut a Domoticz. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy erre akár a sokat szidott OrangePi valamelyik verziója is jó lehet nem? Édesanyáméknál az OrangePi PC annyira nem vált be, lehet azt kellene újrahasznosítanom. Debian-alapú rendszer kell a Domoticzhez, nagyjából annyi a feltétele... RPi 2 B az ajánlás... Vagy ne az Orangepi akármi legye, hanem mondjuk egy NanoPi neo vagy mittudoménmi...
Köszönöm az ajánlásokat előre is!
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az OrangePi PC-nek nem nagyon tudom értelmezni a pinoutját. Tud olyat, mint az Arduino, hogy "digital in"? Ez azért kellene, hogy akár egy térfogatáram-mérő vagy egy "okos" villanyóra "pulse out"-ját oda kötve tudjam figyelni az értékek alakulását. Lehet, hogy ilyet nem tud az OrangePi PC, csak ha egy Arduino-t hozzákötök USB-n, lehet nagyon el vagyok tévedve az egész témával
-
csubuka
addikt
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Létezik tuti bevált wifi-vevő az OrangePi PC-hez? Linket tudnátok adni? Már kettővel mellényúltam sajnos.
-
csubuka
addikt
Sziasztok! Orangepi PC-hez melyik a bevalt wifi vevo? Amit felismer androidon olyanra gondoltam... A mini par dollarosok netan?
-
csubuka
addikt
Értem, nekem tökéletes. Samsung EVO 16GB microsd van benne, sinceritytől a 48 MB/sec-es.
Először sd formatter alól size correction ON és quick format.
Majd phoenix alól (3.1.0), img betallózva, startup módban először format to normal, majd img kiír.*Itt persze lehet különböző kártyaolvasókkal varázsolni, van amelyiket nem szereti, pl TP X220 pci-expressesét nem csípi.Ezután pibe be, bekapcs gomb, ott tököl egy ideig (nyomogattam entert ESc-et mindent
szerintem azt pont letojta amúgy) majd under construction pár percig, aztán nyelvválasztás és győzelem. Nekem így gyakorlatilag 15 dodóért megvan az, amiért Raspberry-t kellett volna vennem. Egy borda nem árt rá amúgy szerintem... mivel ragasszam fel?
-
csubuka
addikt
Szia!
Plusz egy a Beelink-nek (az OPi PC-hez való), az orangepi fórumon is azt hozták ki győztesnek és valóban. Azzal egy teljesen használható kütyüt kap az ember (wifi dongle nem adja, Edimax EW-7318USg, Ralink RT73 chipset). TV okosításra számomra elsődleges. Van hardveres gyorsítás videóknál szerintem, mert jól megy, akadás nélkül, 1,2 GHz-en fut a proci, nincs túlhajtva...
Ethernet működik, szóval jóság van. Szerintem választani kell, multimédiára ez az Android verzió adja, amúgy meg a loboris-féle Ubuntu Mate, ha valaki seed szervert akar (az lehet androidon stabilan nem működne jól, márpedig fontos a Linux disztrók megosztása
) vagy ilyesmi gondolom és nem kell grafikus gyorsítás.
Nekem így bejött a kütyü ennyiért pont arra való, amire én használom.
Vagy számodra azért továbbra is vannak erős limitációi?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Orangepi PC-re ahogy olvasom most linux alá is megmókolták a GPU drivert és ez nagyban segítené a filmnézést tán... A "hivatalos" angol fórumon olvastam, valakinek sikerült már megoldania közületek netán?
Jó kütyü nekem tetszik. Mondjuk a 2.6-os kernel óta elvileg támogatott rt73-as USB-s wifi dongle-t még nem tudtam éleszteni sajnos, de amúgy hozza a várakozásokat. (persze valami egyéb móka kell még ezen felül..)
Samu EVO sdvel szupergyorsan bootol, az olvasója felismeri az UHS-1et ahogy nézem
(Ez volt az egyik előzetes kérdésem, de most így megválaszolom akkor, jó neki a jó kártya, mert ki tudja használni, bár még nem bencheltem nagyon, csak érzésre...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest