- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Hová lett 1000 mAh?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
andorpapa
őstag
C64 kazetta? Van egy rakás, de semmi baj sincs velük, miért is lenne, hiszen ugyanaz, mint a hagyományos audio kazi, és abból is van pár 15-20 éves darab. Ezeket talán nem az idő, hanem a használat öli.
Vinyó? Éppen az egyik olyan gépemnél ülök, ahol a rendszer merevlemeze egy 1.7-es Seagate, 6 éve van üzemben, napi 10-12 órát működik, eddig semmi baja sem volt.
CD? Van pár ősrégi lemezem, pl. SoundBlaster 16 driver CD, szintén 6 éves, semmi baja, hibátlanul olvassa minden meghajtó, de van pár 8 éves újságmellékletem is, azokkal sincs semmi baj. Tárolás: szobahőmérséklet, fénytől elzárva, tokjukban. Télen kb. 22-24 fok, nyáron 28-38 fok, páratartalmat meg Isten változtatja.
Szerintem a legtöbb adathordozó megbízható cucc, ha megfelelően vannak használva és tárolva. A vinyók csak mostanában lettek ilyen gyenge minőségűek, és a HDD-k esetében az is számít, hogy rengeteg ember rohangál velük rackben, ami szerintem a sok rázkódás miatt csökkenti az élettartamot, valamint a hűtés hiánya is bizonyítottan károsítja a forró meghajtókat. A CD szintén strapabíró alkotás, ha nem karcoljuk össze, akkor egy jobb márkájú diszk tutira kibír 10 évet is. Persze manapság a régi nagy gyártók is kiadtak pár szar szériát (lásd TDK, Verbatim - de van pár 6-10 éves TDK lemezem, semmi bajuk), de a jelek szerint ez a vinyók piacán tapasztalhatóhoz hasonló jelenség.
Egyedül a floppyt rühellem, de azt nagyon. Mindig akkor szart be, amikor szükség lett volna rá, kiszámíthatatlan és nagyon lassú cucc volt, igazából mindig is nyűg volt számomra, az új gépembe nem is szereltem 3.5'' meghajtót. Van egy aranyos pendrive-om, azzal elvagyok.
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robogó, kismotor
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Építő/felújító topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged