Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qtya123
őstag
válasz
F.E.K.. #119709 üzenetére
Áhh, látszik nem vagy tisztánlátó! Nem érted...
Ő úgy értette ezt az oxigént kapnak a szervek dolgot, hogy kintről. Mikor felnyitnak, akkor bemegy a szerveidhez kintről a levegő, meg mikor visszazárnak, akkor szépen ott marad beléd zárva és az nagyonnemjó. El kellett volna utasítanom a műtétet emiatt.
Olyan apró tények sem zavarták, hogy akkor 100%-os lett volna a purcanás, mivel olyan szintű dolog volt, ahol nincs kérdés. Mint egy perforált vakbélgyulladás, vagy ha kapsz egy repeszt a gyomrodba. Nem kérdés, hogy ottmaradsz, ha nem műtenek meg.
t72killer: Nem baj, ha van válasz, csak az a válasz valami minimális logikát tartalmazzon, hogy el lehessen indulni egyáltalán azon, hogy fejtegessük, hogy mi lehet igaz, mi nem.
De 0 logikai válasz az felháborító. -
HellGreg
őstag
válasz
F.E.K.. #115348 üzenetére
Én is hallottam már kollégámtól ugyanezt a sztorit. Gyanítom, meghalt 6 ember összesen Magyarországon az oltástól, igazság szerint mondjuk a fele igaz max, gondolom van benne véletlen egybeesés is, meg facebookról szedett hazugság. Ezek az emberek mind ugyanarról a hat emberről beszélnek, mint ismerős (mivel egyszer olvastam valahol, hogy átlag 2 ismerősön keresztül bárkihez el lehet jutni a facén). Na most ha az ismerős ismerőse hal meg, az ilyen esetben ismerőssé lép elő, mert az ismerősöm ismerőse komolytalanul hangzik egy ilyen sztori elmesélésénél. Szerintem ennyiről van szó.
-
Ragnar_
addikt
válasz
F.E.K.. #115348 üzenetére
"Eddig 11 olyan ismerősömről tudok, akik beoltatták magukat kovid ellen és 1-7 napon belül meghaltak az oltások mellékhatásai miatt, szívinfarktusban, vérrög képződések miatt vagy egyéb rejtélyes okokból."
Ez elég durva. Elvileg nekem valami egy millió oltott emberből rémlik 6 trombózisos vagy valami ilyesmi mellékhatásarányokra emlékszek. Persze lehet, hogy akik a védőoltástól meghaltak, azok a Covidtól is meghaltak volna. Eléggé lutri, hogy mit dob az immunrendszer a Covidra.
-
válasz
F.E.K.. #114765 üzenetére
Meg azért van egy az influenzánál lényegesen lassabban mutálódó vírus. 2éves influenzatörzsre fejlesztett oltással semmire se mész - covidnál azért még elballag.
#114785: "szép", hogy még az "ereje teljében" lévő 35-39es korosztályban is látszik egy kis többlet az alfa hullám idejére.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Segítek mert látom nehéz a google kezelése. Influenzára van oltás, a náthafélékre (sic!) meg minek.
A vakcinafejlesztéseknek különböző klinikai fázisai vannak, az első fázisban néhány tíz, a másodikban néhány száz, a harmadik fázisban pedig már több ezer/tízezer kísérleti alany vesz részt. Néhány esetben összevonták az első és második, vagy a 2. és 3. fázisokat, de ez legfeljebb annak a néhány embernek jelentett némileg nagyobb kockázatot, akik részt vettek a kísérletben. A nyugati oltóanyagok esetében a harmadik fázisokat minden esetben végigvitték, ami forgalomba került, az ugyanolyan biztonságos, mint bármely más vakcina.
-
BigBear
senior tag
válasz
Ott a pont. Pénz. Ja, csak nem úgy, ahogy sokan gondolnák.
Ja, nem vagyok oltásellenes, bármilyen hihetetlen! Csak kérdéseim vannak, amikre valahogy senki nem tud értelmes választ adni.
Amúgy sokakkal ellentétben egyformán elfogadom az oltottakat és oltatlanokat és nem okolok senkit, legfeljebb a kínaiakat, hogy kikerülhetett ez a szar. Nyugodtan kötelezővé lehet tenni az oltást is, persze azzal a feltétellel, hogy bevállalják az esetleges mellékhatások esetén a kártérítést. Miért is nem jutunk el ide? -
BalanceR
addikt
válasz
F.E.K.. #112193 üzenetére
Na igen, ez is pont olyan példa, amit én is említettem, hogy vannak akiknak egyszerűen nincs helye az EÜ-ben, akármennyire is gáz a helyzet.
Ilyet normális ember nem csinál sehol sem, pláne nem EÜ intézményben.
Alapvető higiéniai ismeretek
Itt viszont belefér, mert darabra megvan vele a személyzet, ő meg akkor is megkapja a fizuját, ha jól csinálja, és akkor is, ha maszatol. -
Csatravi
senior tag
válasz
F.E.K.. #110896 üzenetére
Erről a pdf fájlról van szó. [link]
Nem írtam volna, ha nem úgy lenne.Kipróbáltam és simán másolok ki belőle bármilyen szöveget. (1-2 valódi kép kivételével)
(Sumatra pdf, portable version).
De válassz egy oldalt és 5mp alatt idemásolom neked -
válasz
F.E.K.. #110399 üzenetére
, bankot rabolni mentek?
#110405: ok, egyelőre nem volt érdemi járvány az alfa elvonulása óta. Az vitt akit tudott még a főleg oltatlan populációból. Térjünk vissza a témára őszi szünet környékén, amikor rendesen beindul a delta és hullani kezd az ocsú.
UK-ben közben szépen elérte a 200at a napi halottak száma. Alacsonyabb persze, mint a korábbi csúcsok, de már nem elhanyagolható és távolról se csak az oltatlanok halnak.
-
RubbishBin
senior tag
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
F.E.K.. #103379 üzenetére
Azt hiszem kiszállok a témából
Ez már tényleg valami elképesztő. Ennyire együgyűek az emberek? Mi lesz akkor, ha tényleg felüti a fejét rövidesen egy spanyol nátha szintű járvány? Az esély megvan rá, az állatról emberre terjedő vírusok egyre nagyobb veszélyt kezdenek jelenteni, az a csoda hogy még eddig megúsztuk.
hellboy: Ez egy másik sámán, ezek szerint több is van........ -
válasz
F.E.K.. #103379 üzenetére
A csipp leárnyékolja a biofizikális lélekaurát, kell venni két mágikus lilára festett neodínium-mágnest és azzal a jobb boka környékére gyűjteni az összes géc-csippet.
Sajnos a gyógyszergyártók már dolgoznak az újtípusú vakcinákon, amelyben a csippek már annyira se lesznek mágnesesek, mint a mostaniak...
-
Vesa
veterán
válasz
F.E.K.. #101828 üzenetére
Így van. A gyógynövényekkel -természetes formában- az a legnagyobb baj, hogy fogalma nincs senkinek, adott mennyiségben mennyi hatóanyag van. Mert az egyik tő több napot kapott, jobb vízellátása volt, tehát abban akár ötszörös hatóanyag lehet, míg a másikban alig lesz valami. A betegségek kezelésében az adagolás kulcsfontosságú. Ugye direkt mérgező anyagokkal is gyógyítunk, melyek pontosan adagolt, meghatározott dózisban pozitív hatás fejtenek ki, de nagyobb dózisban már mérgezőek a szervezetre. Nos, hogy a f*szba adagoljak egy gyógynövényt pontosan? Az, hogy "1 evőkanál zuzmólevél", nem pontos adagolás, mert az egyik evőkanálban lesz 100mg hatóanyag, a másikban meg 5mg!
A másik probléma: Egy növényben számos vegyület van, melyk közül általában csak egy vagy kettő az, amelyik az adott gyógyhatásért felelős. Természetes formában viszont megesszük/megisszuk a többit is, sok esetben olyanokat is, melyek kifejezetten nem előnyösek.
A gyógyszereknél alkalmazott növényi hatóanyagokak pontosan vannak dozírozva, és tesztekkel meghatározva a lehető legjobb hatásfokot eredményező adagolás. Ezért hatékonyabb egy azonos hatóanyagot tartalmazó mondjuk szívgyógyszer, mint pl. önmagában a vonatkozó növényt tea formájában inni.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy ez a "természetes" maszlag mire jó. A kígyóméreg és a gyilkosgalóca is természetes, aztán mégis jól meghalunk tőle.
-
BalanceR
addikt
válasz
F.E.K.. #101831 üzenetére
Na igen...
Egyik ismerősöm, aki túrákat szervez és vezet a világ minden tájára Timbuktutól Laoszon át New Yorkig, és emiatt szinte az összes országspecifikus kötelező / javasolt oltást megkapta már (Himlő, Tífusz, Dengue-Láz, Malária...) az első indiai útját végigfo$ta / hányta, két hétből 9 nap láz.... pedig máshol soha nem volt semmi baja, Iránban kb szaros kézzel kellett lenyalogatni a rizst a helyiekkel.
Durva dolgok vannak ott, amit az európai szervezet nem képes kezelni.
Ilyenkor jöjjön valaki azzal a szöveggel, hogy "engem nem érint a Covid, nekem erős az immunrendszerem" ... ha olyannal találkozik az immun, amit még nem látott, nem tud vele mit kezdeni. És félő, hogy az indiai verzió Európában / Nyugaton nagyobbat üthet, mint indiában.
Ott a wuhani / Birit / Brazil verziók nem sok vizet zavartak a talán a durva helyi immunvédelemnek hála, viszont a kettős mumus tarol, és biztos, hogy jön még onnan újabb mutáció, mert a vakciálással sehol sincsenek, az egészségügy kb romokban, rohad sokan vannak, és vallási / tradicionális okokból sem a higiénia sem a távolságtartás nem az erősségük. -
-
Qtya123
őstag
válasz
F.E.K.. #99035 üzenetére
Továbbra is az a tippem, hogy ezzel most presszionál Viktoár úgy május végéig, de max június közepéig (ha nem jön be egy új mutáns) és utána elengedi a dolgot.
Ha nem így lesz, akkor szépen megjelennek majd a hamisított kártyák. Amúgy több ismerősöm is van, aki már most megmondta, hogy mivel ugyanaz a neve, mint az apjáé, így viszi a fater kártyáját és majd mondja, hogy áhh ne foglalkozz a születési dátummal.
De amúgy igen, ha nem kér személyit a pincér/moziban jegykezelő/akárki, akkor el fogja kérni a hasonló korú ismerőse kártyáját és Horváth Klotild helyett majd Farkas Regina néven mutatkozik be.
Kreatív az ország népe, nem lesz itt ezzel baj...
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
F.E.K.. #93093 üzenetére
Én egyszer egy kollégámat vicceltem meg. Úgy hagyta a gépet bejelentkezve csináltam egy képernyőfotót az asztalról, majd átmozgattam a parancsikonjait egy mappába. Ezután beraktam a képernyőfotót asztali háttérnek. Jött vissza, próbált kattintani az ikonokra de ugye nem történt semmi. Szentségelt vagy egy fél órát, nem működik, biztos vírusos. Elkezdte bújni a netet, hogy mi lehet ez. Már registry-ben kotorászott, mikor megmondtam neki, hogy mi történt. Végül is ő is poénra fogta, de azon sem csodálkoztam volna ha telibever.
-
BalanceR
addikt
válasz
F.E.K.. #92004 üzenetére
Hát ezügyben (is?) elég nagy hülyeségeket beszél a forma, viszont szerintem elkerülhetetlenül szükséges bizonyos körülmények között az oltási "igazolást" bevezetni.
Példa:
Pár hete a "normális követelőzős" csoportban egy Karen sipítozott, hogy mekkora diszkrimináció, mert a munkahelyén kötelezővé tették az oltást, de ő nem fogja oltatni magát, mert ő felébredt, és a gödénygyuri is megmondta, hogy megváltoztatja aDNS-ét...!
Aztán kiderült, hogy nem kötelező, csak javasolt, ellenkező esetben kétnaponta PCR tesztet csinál neki (ingyen) a munkáltatója, és arra is fény derült, hogy (magán, fizetős) idősek otthonában dolgozik (nem ápoló, hanem ilyen segédféle).
Az ugye megvan, hogy az idősek otthonába jellemzően az ott dolgozók vitték be a coronát, és okoztak tömeges megbetegedéseket, szóval indokolt az óvatosság.
Szerintem mindenki szívesebben tudja idős hozzátartozóját olyan intézményben, ahol minden ott dolgozó oltott. -
-
Ezekiell
veterán
válasz
F.E.K.. #61001 üzenetére
Igen, hordok (bár nem folyamatosan). A feleségem is hord, ő mondjuk napi 8+ órában maszkot is a laborban + egyéb elég kellemetlen PPEt, és ő is megoldja, ő se panaszkodik, mert megérti a fontosságát.
Ha felfelé jön ki a levegő, akkor szarul hordod a maszkot/szar maszkot hordasz. Van ilyen, válts maszkot, ami jobban illik az arc/orrformádra, hogy lenn jöjjön ki a levegő inkább, mint fenn. Felfelé a 0 rés a kívánatos (epidemiológiai szempontból is, mert a felfelé kifújt levegőben tovább lebegnek a cuccok, mint a lefelé kifújtban).
-
Stanlee
őstag
válasz
F.E.K.. #61001 üzenetére
En szivesen veszek mindennemu tanacsot, hogy szemuvegeskent hogyan lehet paramentesulni szabadban, tomegkozlekedesen. En is hasonlo problemaval szembesulok mint te, ugyhogy nem vagy egyedul.
Aki annyit ir/mond, hogy vannak foglalkozasaok, amikben maszk + szemuveg komboban elvannak az emberek, az nem szemuveges. Mivel ha lenne szemuvege, es parasodna az a kva szemuveg nagyjabol mindenhol, akkor tanacsot adna, hogy mit csinalj a para ellen.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
F.E.K.. #57842 üzenetére
Tv2: Olaszorszagban mar van olyan ,hogy az embereket a sajat kocsikukban kotik lelegeztetogepre!
Ezeket miert nem buntetik remhirterjesztes miatt?
Szijjarto a masik bohoc, Orbannal videochat kezdesenel maszkban van Viktor szol ra vegye le nyugodtan.
Meccsen es az Adrian nem volt fontos a maszk
-
Sped
aktív tag
válasz
F.E.K.. #53556 üzenetére
Igen tudom, én is olyan szektorban dolgozok, ahol egyelőre csak élvezzük a home office-t (bank back office), de azért közben már megy a munkafolyamatok átszervezése és nagyjából látom is, hogy egy kb. 10-15%-os leépítés lesz az osztályon a köv. fél évben (amúgy is ez lett volna, csak most kicsit magasabb sebességre kapcsoltak az illetékesek
). Szóval előbb-utóbb mindenkit utolér ez.
-
válasz
F.E.K.. #42103 üzenetére
Itt pedig az európai tanács covid19 - cel kapcsolatos intézkedései: [link]
A magyar közlönyökben márciusban megnéztem, március 9-től találtam coviddal kapcsolatos rendeleteket, az első az operatív törzs felállításával kapcsolatos intézkedés (37. szám). Utána folyamatosan jön a többi, ott is érdemes előtte és utáni is körbenézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Motoros topic
- BestBuy topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest