Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Balion #110598 üzenetére
Bevállalom: SZVSZ: Hülye vagy...
Ez nem túró Rudi, amiért kimész a hűtőbe.Nagyon nehéz ITT osztani az észt, de ha fiatal vagy, eddig sem volt semmi (most ősszel mindenkinek folyik az orra, krehál, tüsszög mindenki stb) nehogy felpiszkáld az immunrendszeredet, mert abból sokkal nagyobb baj lehet.
Nem tudom hány éves vagy, és azt sem, hogy esetleg a pl. szüleid miatt csinálod. Ezt tényleg nem tudhatom... Viszont ha csak saját magad csinálnád, akkor NE TEDD...
Én matekos vagyok, kb. (utoljára) 169-es IQ-val. Beoltattam magam? PERSZE.
De csak azért (2X szputnyik), mert anyukámat védem...
De ami ITT ( meg a világban folyik) az miatt nem fogom telexarni/telexurni magamat ezenfelül... Ez már "nevetséges"...Ebben - és másik- topikban sem tudjuk (és nem is akarjuk) befolyásolni a döntésed, de az már "ezer éve" isemert tény, hogy az IMMUNT büntetlenül nem lehet baxogatmni, egyfolytában cseszegetni stb stb.
Ahogy YODA mester mondta: TEDD VAGY NE TEDD, DE NE PRÓBÁLD!!!
-
RubbishBin
senior tag
válasz
Balion #110600 üzenetére
Nem kell aggódni. Ebben éltünk mindig. Bizonyos hónapokban ugyanígy hiányzott a munkahelyekről az emberek fele, csak vírus-szezonnak hívtuk és nem zárták őket kórházba. Ugyanígy hallottunk influenzában meghalt emberekről, meg volt sokszor "elvitte valami vírus/tüdőgyulladás". És ugyanígy voltak elhúzodó betegségek is, csak ennek most jobb a marketingje. Annyira vagy veszélyben mint eddig. Majd ha hullaszállítókat látok mindenhol, meg pusztulást, akkor beveszem hogy baj van.
Ha idehoznánk valakit egy időgéppel valamelyik világjárványból, sírva röhögne. -
BalanceR
addikt
válasz
Balion #110498 üzenetére
Van elég, emiatt ne aggódj.
Az egyetlen értelmes ellenjavaslat a WHO részéről, hogy a amég a "fejlett" országokban felveszik a boostert, addig az elmaradottabb régiókban az első sem jut mindenkinek...
Viszont ez már itt van, már megvettük, nem Jamaltól veszed el kongóban...
Kérdés, hogy mit kapsz, mert ugye az oltóorvos dönt, hogy mit kapsz boosternek.
Pl én Sputnikot kaptam, szóval bekem valszeg' sinot, javasolnának, pedig modernát vagy pfizert kérnék...
Egyébként pedig mielőtt regisztrálsz célszerű egy laboros ellenanyag tesztet csinálni, ha magas a szint, felesleges.
(Nekem pl három hónap után is 2000+ szóval én még egy pár hónapig várok...) -
nubreed
veterán
válasz
Balion #110498 üzenetére
Hát szerintem ilyeneken teljesen felesleges agyalni. Mindenki saját magáért felelős. Ha úgy érzed kell neked, mert nem érzed magad biztonságban, akkor hajrá, nem kell ezen gondolkozni. Van elég oltás idehaza, mindenkinek jut. Aki eddig nem kapott, nem azért nem kapott mert hiány van oltásból, hanem mert nem akart. Velük nem lehet mit kezdeni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Balion #110498 üzenetére
Nem néznek ki, de én a helyedben csak akkor mennék ha indokolt.
Nem csoki ez hogy repetázzunk belőle.
Nézess antitest szintet laborban és az alapján dönts róla felveszed-e a harmadikat.
Sajnos nem ez a protokoll, inkább döfik mindenkibe a vakcinát, hogy fogyjon és a gyártók vagyona gyarapodjon. -
-
Floyd80
addikt
válasz
Balion #101063 üzenetére
Volt egy ilyen X-akták epizód is.
Fire (The X-Files) - Wikipedia
-
-
freeknight
őstag
válasz
Balion #101049 üzenetére
Ebben tényleg nagyon jól működik a magyar állam, a szülőnek itt nincs joga hülyének lenni a gyerekoltások kérdésében. Ha nem oltatod a kölyködet, viszik állami nevelésbe.
Unokatesóm felesége ugyanez, szerinte az oltások autizmust okoznak, de nem tudta kijárni, hogy ne oltassák be a gyerekeiket, pedig nem kevés összegig elment volna.
Az a baj, hogy messze van már az az idő, hogy emlékezzünk a vastüdőkre, meg arra a korra, amikor 10 gyerekből 4 meghalt 14 éves kora előtt a különféle fincsi betegségektől. Elkényelmesedtünk ebben is.De itt is csak az a baj, hogy nem elég durva a covid, egy jó kis 50%-os halálozással vagy afelett egymást ölnék a legnagyobb antivaxxerek is, csak hogy mielőbb oltáshoz jussanak
Akkor mindjárt nem számítana, hogy milyen hamar engedélyezték. -
fatal`
titán
válasz
Balion #100627 üzenetére
Igen, van még 200e.
Mai infok alapján:
"Meg fogják nyitni 200 ezer szputnyikra a regisztrációs lehetőséget, és a tumultust elkerülendő, sms-ben fogják értesíteni azokat a regisztráltakat, akik időpontot foglalhatnak. Csak ők tudnak élni ezzel, az ő TAJ-számaik lesznek feltöltve a rendszerbe."Ezt én nem nagyon tudom értelmezni, hogy ez pontosan kiket takar.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Balion #100472 üzenetére
Orvosnál volt simán 150 is.
Nekem nem adtak, de jó ötlet, nem is tudtam, hogy van erre "célszerszám" tehát olyan napló ami direkt ilyen adatok vezetésére van. Lehet utánanézek és elkezdem végre vezetni, nem csak papírokra írogatom.
A lényeg amúgy az, hogy pár hétre visszamenőleg ha van napi 1-2 mérés az már elég, hogy lássa mi a helyzet VALÓJÁBAN. -
Cs1csó
titán
válasz
Balion #100459 üzenetére
Nekem 135/76 p60 szokott lenni, de nekem is van "fehér köpeny fóbiám" vagy mifene és ha méri a doktor akkor mindig magasabb. Fölösleges mérni.
Ha ilyen vagy akkor azt ajánlották már nekem, hogy legyen otthon vérnyomásmérőd és vezess a méréseidről naplót. Amit ilyen esetben tudsz vinni.
Nem kell ennek tökéletes pontosan vezetett naplónak lenni tehát minden nap, mindig ugyanabban az időben stb. de ha elég gyakori akkor az orvos látni fogja belőle a szitut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest