Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fotók, videók mobillal
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az ügyfélszolgálatosok is HO dolgoztak, csak nemrég (talán júliustól) kellett visszamenniük az irodába átfertőződni.
Bírtam mennyire mondták anno a bankok hogy egy zárt biztonságos rendszerben dolgoznak az ügyfélszolgálatosok és HO elképzelhetetlen. És láss csodát mindenki otthonról dolgozott.
Még a könyvelőnk is meg tudta oldani az otthoni melót pedig nekik sok papírt kell fogdosni (most nem tudom hogy szkenneltek az irodában mint a güzü vagy belső futár elvitte a könyvelési anyagot nekik házhoz) és megoldották. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bopeti98 #38743 üzenetére
Ma mondták hogy már fontolgatják a hitelmoratórium kiterjesztését 2021-re is annál aki kéri. 15%-a a megkérdezetteknek élne is vele, és olyan is élne vele aki tavasszal nem kérte de 2. hullám miatt már kérni fogja. Szóval most többek lesznek elbocsájtva valószínűleg...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ringman #38733 üzenetére
A tesztelési limit az állami tesztekre vonatkozik. Magán laborok ebben nincsenek benne tudtommal.
Ezekiell: szerintem egyelőre jó úton haladunk. Szeptember közepén/végén úgyis lezárják a turizmust, repülőjáratok már ritkításra kerültek...
t72killer: egyik orvos úgy oldotta meg tavasszal a 14 napos önkéntes karantént, hogy nem ment ki a szobából egész nap. Felesége FFP3 maszkban vitte be neki a tápot, volt vendég WC oda járt ki. Ez is egy megoldás ha szerinted kényelmetlen egy puha KN95 maszk viselése alvásnál. Donald kacsa is tud aludni nem?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bopeti98 #38730 üzenetére
Húsvét elmaradt szóval esélyes az adventi vásár elmaradása kivéve ha végre vennék a fáradtságot a beléptető-rendszeres vásározásra. Simán megoldható lenne hogy ne legyen tumultus - bár az is lehet enélkül sem lenne tumultus mert addig elég sok idejük van médiumokon keresztül terjeszteni az igét.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ringman #38710 üzenetére
Ugyan miért tennék, nincs már olyan szabály hogy x ember lehet bent egyszerre. Vagy nem erre mondtad?
Tavasszal valóban ment a para és kint kellett mindenkinek várakozni a Posta előtt, mint a gyógyszertáraknál. De aztán a nyitás óta nincs ilyen, mindenki bent dekkolhat.
Ahol plexi fal van ott mögötte nem is hordanak maszkot, mintha tudnák hogy a vájrusz nem megy át a fal felett főleg hogy a klíma is dolgozik szépen minden Postán. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Micsurin #38501 üzenetére
Persze: [link]
Wuhan Tries to Return to Normal, But Pandemic Scars Run ...
China tries to flip the pandemic script, starring a 'reborn' Wuhan
Nothing to see: COVID origins off-limits as China's Wuhan ...
Wuhan: Celebrations as the city becomes Covid-free but ...
Virus News: Wuhan, China Revisited - Bloomberg -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bigdady #38481 üzenetére
Személy szerint ezt az előrejelzős oldalt használom. Egész jól mutatja 1 héttel előre a dolgokat.
Téma tudnivalókban vannak linkek dögivel (mobilos nézetben az oldal alján van).
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezekkel mind egyetértek, felelőtlenség volt az emberektől, hogy idén nyáron nyaralni mentek. Nem a tengerparttal van a baj, hanem a tumultussal amivel jár mondjuk esténként a sétáló utcában vagy a kis légterű (klimatizált) üzletekben.
Measure the risk of airborne COVID-19 in your office, classroom, or bus ride
Tologathatod a csúszkát a legrosszabb eshetőség felé de nyílt terepen akkor is minimális a fertőzés esélye. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Locutus #38475 üzenetére
Nem vitatkozni akarok ezzel kapcsolatban - bármennyire is próbáljátok rám aggatni a vírustagadó, stb jelzőket nem vagyok az. Ha az lennék miért van 3000 db eldobható kesztyűm és 10 db FFP3 maszkom?
Csupán nem a rettegős tábort képviselem, hanem objektíven tekintek a járvány felé: megúszni nem könnyű de nem is lehetetlen. Tavasz óta hangoztatom nem mindegy milyen állapotban kapja el valaki a vírust: fél, retteg tőle vagy optimistán tekint előre.
Tegnap láttam egy cikket két 100 év feletti nőről akik elkapták spanyolnáthát és covidot is. Mindketten túlélték mindkettőt. Nagyban segített nekik a túlélésben az, hogy arra fókuszáltak megoldják.
Ha a környezetből egyfolytában olyan infókat kap az ember, hogy #mindmeghalunk akkor sokkal rosszabb esélyekkel lábal ki belőle... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ezekiell #38440 üzenetére
Amikor felrobbant a műtrágya akkor mindenki összefogott. Ha valóban beüt a szar akkor összefognak az emberek és segítik a másikat.
Az a baj ezzel az egésszel hogy túltolták tavasszal a marketinget. Mindenki bezárkózott, rettegett. Aztán nem lett szinte semmi itthon. Ezek után nem meglepő hogy nem veszik komolyan a második hullámot. Ez egy természetes emberi realkció, még Merkely is megmondta a minap. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabi__memo #38261 üzenetére
Ezt úgy mondod mintha az élet nem természetes velejárója lenne. Csodákban én nem hiszek, valaki járt hozzájuk vagy a kórházban kapták el mikor bevitték valami baj miatt (lásd Bálint Gazda).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #38222 üzenetére
Év eleje óta érvényben voltak a szabályok. Itthon még hamarabb is vezettek be sok korlátozást, mint más EUs országban.
Nem vágom mi a bajod ezekkel (azon kívül hogy kormányellenes mantra van). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #38219 üzenetére
Ferdítesz. Nem lehetett tudni tavasszal pl azt sem hogy hány napig/óráig marad életképes/virulens különböző felületeken a vírus. Erre hónapokat kellett várni.
És még sorolhatnám amire mai napig sem tudnak exakt választ adni. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sir Pocok #38196 üzenetére
Minden körülményt leírtál de szerintem a legfontosabbat nem említetted: a vírus mortalitásáról nem beszéltél - ami csökkent tavaszhoz képest (valszeg mert nem jut el azóta a veszélyeztetett korosztályhoz).
Továbbra is azt mondom ne a napi tesztelt pozitívokat nézzétek, hanem hogy mennyi a kritikus/halott ezekből.
Felőlem elkaphatja napi 100000 ember ha abból csak 5 halott lesz. Naivitás azt gondolni, hogy nem fogja a lakosság 70% elkapni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Scusi, én még a bevásárlókocsi fotóját olvastam aztán szerkesztetted fogójára. Így már valóban annyira nem vicces.
By the way én tavasszal mérlegeltem, hogy vagy tönkre teszem a kezemen bőrömet a mértéktelen mennyiségű gagyi alkoholos fertőtlenítővel vagy más megoldást találok. És végül az eldobható fólia kesztyűk mellett döntöttem. Környezetre károsabb, mint a kezemre, de legalább tiszta marad. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ezekiell #38077 üzenetére
Beltéren hordok, nem megyek party-ba csak a kötelező körökre. Én nagyságrendekkel kevésbé vagyok kitéve fertőzésnek mint aki biztonságban érzi magát a varrt maszkja mögött.
Nézd meg ezt az interaktív cuccost. Kültéren nagyon nehéz elkapni - és ezt bizonyítja is a nyarunk. Plázákban és légkondis helyeken terjed TÖMEGBEN. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ezekiell #38073 üzenetére
Oh szóval már azok is fertőznek akik ki se mozdulnak otthonról?
Rosszabb ez mint a kommunizmusban amikor a szekrény is lehallgatott mindent.
Leírom még egyszer lassan: akin szelepes FFP3 maszk van és nincs a zsebében biolaborból származó SARS-nCOV-2 az nem fog megfertőzni másokat.
Akin házi pamutmaszk/orvosi maszk van, orra alá húzva, retkes kézzel fogdosva az sokkal inkább veszélyes, mint akitől most éppen rettegtek itt (szelepes FFP3 maszkot hordó személy)Tök jó ez az interaktív "megfertőződtem-e terepasztal". Thx Drizzt.
Parci is mondta már többször minél tovább vagy kitéve a fertőzésnek annál esélyesebb a "siker".
Csupán már csak annyi a kérdés hány százalékos védelmet nyújtanak a nem minősített maszkok? 10, 20, esetleg 30?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezt nem is cáfolom, de azt nem fogadom el, hogy egyesek szerint FFP3 maszk nem használható ilyen célra. Igen vannak szelep nélküli FFP3 maszkok is, de ha valaki szelepest hord akkor nem tud megfertőződni ergo nem adna nagyobb biztonságot a környezetének ha szelep nélküliben mászkálna. (arról nem beszélve hogy sokkal hamarabb kukázni kell egy szelep nélkülit mert belül tocsog a párától)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #38058 üzenetére
Nem zárják ki a szelepes maszkokat a használatból. [link]
Examples of acceptable disposable particulate respirators in use in various parts of the world include
–Australia/New Zealand: P2(94%), P3(99.95%)
–China: II (95%), I (99%)
–European Union: Conformité Européenne-certified filtering facepiece class 2(FFP2) (95%), or class 3(FFP3) (99.7%)
–Japan: 2nd class (95%), 3rd class (99.9%)
–Republic of Korea: 1st class (94%), special (99.95%)
–US: National Institute for Occupational Safety and Health(NIOSH)-certified N95(95%), N99(99%), N100(99.7%).Medical mask
Also known as a surgical or procedure mask. As personal protective equipment, a facial mask is intended to protect caregivers and health-care workers against droplet-transmitted pathogens, ortoserveas part of facial protection for patient-care activities thatare likely to generate splashes or sprays of blood, body fluids, secretions or excretions (AnnexA provides details of usage and standards formedical masks). In this document, the term refers to disposable masks only.Particulate respirator
Also known as a filtering facepiece respirator. A type of facial mask that uses a filter as an integral part of the facepiece,or in which the entire facepiece is composed of the filtering medium and ameans of sealing to the face. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Micsurin #38053 üzenetére
Szelep nélküli FFP3 sajnos használhatatlan, ez is nyeklik csuklik ha gyorsabban veszek benne levegőt, mert szűr. Szelep nélküliben félő hogy gyors kilégzésnél eltávolodik a maszk az arctól ami nem túl jó.
A korábbi HSZ-emben is írják hogy a sebész maszkok arra valók, hogy a váladékot bent tartsák. Nem szűrik meg a levegőt.
Amúgy meg: "masks are only one component of a complex intervention"
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #38047 üzenetére
Ész érvek: nézd meg a kórházi ajánlásokat. Sebész maszkot, esetleg házi pamut maszkot ajánlanak a dolgozóknak vagy FFP3-at?
Spoiler: FFP3-at kell viselni a fertőzésnek aktívan kitett környezetben.
Szóval bocsi, de engem nem győz meg az általános marketing az FFP3 maszkok viselése ellen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok #38038 üzenetére
Aktívszén az csak szagokat szűri meg, nem gond ha 4-5 óra után már érzem benne a kellemetlen szagokat. Akkor még olcsók voltak a maszkok és megvettem a legdrágábbat.
Micsurin: lol az olyan akkor kb annyit ér mint a selyemsál amit a szád elé teszel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #38033 üzenetére
Orvosi maszkról is írj hasonlóan jókat plz. Meg a házilag tákolt pamut maszkokról. Megnézném mennyivel jobb a házi vagy a lazán illeszkedő orvosi egy gumiszelepes FFP3-nál ami vákuum hatására zár.
Amúgy meg ha mindenki FFP3-at hordana akkor nem lenne járvány.
Ja de mégis lenne mert levennék folyton mer ott nincs "lehúzom az orromról" hordási lehetőség.Kicsit olyan ez mint a "ha van sapka az a baj, ha nincs sapka az a baj" esete.
Bocs ha nyers voltam, de falnak tudok menni amikor a házilag készített meg az orvosi maszkokat jobb színben tüntetik fel a professzionális FFP3 maszkoknál amivel arzén mellett is lehet biztonságosan dolgozni. Ezerszer meg lett mondva hogy az orvosi nem téged véd hanem másokat. (pl műtét alatt hogy a nyílt sebbe ne menjen bele a doki nyála)
ubyegon2: áh szerintem ezek archív felvételek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tök jó album az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj szakállománya értesítési, berendelési és készenlétbe helyezési gyakorlatáról
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok #38027 üzenetére
Az előző aktívszenes 3M-et kb 2 hónapig hordtam míg nem elszakadt a gumipántja, szóval ha ez fele annyit bír (fele annyiért) akkor már jók vagyunk.
Ja meg ÁFÁs számla szóval 27% kevesebb lett a vége. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sir Pocok #38001 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs azzal ha megkérdőjelezzük a dolgokat. Főleg, amit politikusok hoznak.
Svédországban legalább átadták a felelősséget az egészségügynek, ott nem politikai döntéshozás megy COVID témában. Más kérdés, hogy ez nálunk nem ment volna, mert mindenhol a saját embereik vannak. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #37991 üzenetére
Ja igen azt nem mondtam hogy afroamerikai a kolléga.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bigdady #37987 üzenetére
Kollégám gyereke se kapta el gólyatáborban. 6 fős szobából 4 főnél PCR teszt pozitív lett.
Kollégám 3 munkanappal később értesült arról hogy volt pozitív a táborban, addig bejárt dolgozni. Rohadt nagy mázli hogy nem kapta el a gyereke mert egyszer közel álltam hozzá a héten kézmosásnál.Ja és most telt le a 2 hét és nem jelentkezett nála senki kontaktkutatás miatt - csak önszorgalomból végezték el a tesztet múlt szerdán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA® driverek topikja
- Diablo IV
- Windows 10
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hardcore café
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest