Hirdetés

Aktív témák

• DrSoul

őstag

válasz Parci #76 üzenetére

Folyamatosan ott töltöttem 10 évet, hidd el, és így is, most felnőtt fejjel, amikor intéznem kell valami hivatalosat (mivel 16 évesen még nem csináltam), nem tudok mindig minden kifejezést. Ez a magyarral is így van: biztos vannak olyan kifejezések, amiket egy magyar 26 éves tud (mert jár önkormányzatba ügyfélfogadásra, bankba stb), és egy 16 éves nem.

Egy másik dolog: 16 évesen nem jártam annyit vásárólni, most simán előfodulhat, hogy vannak olyan ételek, híres olasz recptek, ami itt mindenkinek evidens, de nekem nem... Jó, ez mász olasszal is előfordulhat, nem azt mondom, hogy rájönnek, hogy nem vagyok olasz (hacsak nem látják a személyimet...), de szüleim is magyarok, és más tradiciók vannak egy olasz és egy magyar családban, így ha valaki kint él akár 20 évet is, ha nem olasz a felesége (vagy adott esetben a férje), akkor lesznek olyan dolgok, amikkel nincs 100% tisztában, de ezt persze lehet titkolni, majd utánanézni (sok dologra jó a net :) ).
    Csak azért mondom, mert én igazán elmondhatom, hogy anyanyelvi olasz vagyok, és még így is simán el tudok bizonytalanodni dolgokban.

Aktív témák