- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
Igen, a 101 gombos magyar kiosztásra gondolsz. Ennek a logikai kiosztásnak az volt az előnye, hogy mind az ANSI, mind az ISO, mind a képen szereplő ANSISO fizikai kiosztásokon működött, mert nem igényelte az ISO kiosztás extra billentyűjét. Hátránya az volt, hogy a 0-hoz AltGr-t kellett nyomni, mint a normál magyar kiosztásnál a Í-hez, ha hiányzik az extra billentyű.
Ez bal oldalon ANSI, jobb oldalon ISO?
Ez egy félresikerült átmenet. ANSISO, kínai ISO, international néven lehet belefutni. Nem szabványos fizikai kiosztásról van szó, amit két szabványos kiosztásból alkottak meg. Olcsó kínai ISO-nak hívott billentyűzeteken lehet néha belefutni (ezért a kínai ISO becenév), valamint például a Logitechnél 5-6 éve a US International kiosztások így néznek ki. -
dqdb
nagyúr
Igen, az optimális billentyűkiosztás erőteljesen függ attól, hogy milyen nyelven és mit gépel az ember. Már olyan apróságon borul az irodalmi anyagokon lefuttatott eloszlás, hogy fejlesztő vagy, és a nyelv gyakran leírt kulcsszavaiban teljesen más betűgyakoriságok érvényesülnek, mint egy "átlagregényben", így más kiosztás lesz optimális neked.
[link]
itt van egy hosszabb videó a témában, ahol valaki az "optimális" kiosztást próbálta megtalálni (enyhe deja vu érzetem van, mintha neked már linkeltem volna egyszer ezt) -
dqdb
nagyúr
válasz
Héraklész #19 üzenetére
[link] [link]
Nem PBT, hanem PU, de tripleshot, maradhat?Van tőle egy doubleshot kupakom (kaptam ajándékba valamihez), eléggé impresszív kézbe véve a végeredmény minősége.
Egy cseh csávóról van szó, aki a nyák legyártását és a kapcsolókat kivéve komplett billentyűzeteket készít a saját műhelyében, ő készíti a kupakokat, ő CNC-zi a házat hozzá, saját firmware-t készített, a nyákot ő tervezte, stb. Az ára eléggé durva, de ha a beletett munkát nézed, akkor annyira mégsem.
senki nem figyel arra, hogy a LED-ek fényereje PWM-mel van állítva és a monitor vélhetőleg már villódzásmentes képe mellett sokakat zavar az a vibráló fény
Én éveken keresztül rendszeresen felhoztam a paradoxont a billentyűzetes topikban, hogy kell a flicker free monitor, mert különben villog a szemedbe, aztán odatesz elé egy billentyűzetet, ami sokkal fárasztóbb módon a periferiális látómezőben villog, és a kutyát nem érdekelte, így egy ideje feladtam.De mit vársz akkor, amikor rengeteg ember használ PWM-es otthoni világítást és nem zavarja?
Vagy amikor ezt a túlárazott valamit is veszik, ami direktben a monitorra küldi rá a PWM-es ergébét. Ez sem jobb, itt ráadásul még látszik is az alacsony frekvenciás PWM hatása.
én a Capslock és a Numpad LED-jéről
MX Lock és probléma megoldva, bár nem eléggé gamer. Ha nem a háttérvilágítással próbálják megoldani a lock LED-eket is, akkor azért találni vibrálásmentes megvalósítást. -
dqdb
nagyúr
Nekik ott van a Q13. Akinek pedig egyik oldalon sem kell numpad, annak meg a Q10. Ez nem lecserél/elvesz, hanem újabb alternatívát nyújt.
sok ember több évtizedes beidegződésének, vakon gépelés-tudásának ellentmond
Tipikusan az a meglehetősen kevés ember állna át a leghamarabb egy másik kiosztásra, aki képes vakon gépelni, és a vakon gépelni képtelen többség sírna, hogy semmi sem ott van. De nekik ott vannak a hagyományos kiosztások, már a középen osztás látványán is sokan fennakadnak (aztán ha kipróbálnák, akkor rájönnének, hogy azon is ugyanolyan rosszul/jól tudnak gépelni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
- Villanyszerelés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Everest / AIDA64 topik
- Filmvilág
- PlayStation 5
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest