- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
A QR kód a felhasználónak egyáltalán nem kényelmes fizetési mód. Legfőképpen azért szoktam le teljesen a készpénzről, mert telefonnal és okosórával tudok pillanatok alatt fizetni. Sokszor ha csak edzeni megyek, az órán kívül nem viszek magammal semmit. Ha kell valamiért beugrani vásárolni, akkor ott az okosóra. Na most QR kód nem kényelmes és lassú (csak egy egyszerű sima banki átutalás). Például egy nagy forgalmú élelmiszer láncnál, ahol áll a sor és többen a QR kóddal fizetnek, szerintem meglincselnék az illetőt. Kis forgalmú helyeken lehet alternatíva, de teljesen sosem fogja tudni kiváltani a kártyás, érintésmentes fizetést.
Ahogy írták előttem, mivel eddig is szabályozva voltak a díjai a kártya kibocsájtó cégeknek, ezért rossz helyen kopogtatnak. A bankok háza táján kéne szétnézni. Konkrétan egy kereskedőnek maga a bankkártya-terminál havi díja ami magas.
-
vmarci21
tag
Értem hogy valami lehúzó bank ebben a csodaországban tudja a QR kódos v NFC-s fizetést nem tudom mennyi száz forintos tranzakciós illeték mellett.
QR kóddal, fizetési kérelemmel vagy NFC-vel indított átutalás után nincs tranzakciós illeték, és a bank/szolgáltató sem számolhat fel semmilyen utalási díjat.
fintech és a többi. Alipay ilyenek
Viszont az csak úgy működik, ha nincs több 1-2 szereplőnél a piacon, ez Kínában is csak úgy jött össze, hogy egy ideig gyakorlatilag tilos volt Alipay-re alternatívát indítani. És amikor megszűnt a kvázi államilag előírt monopólium, akkor is csak WeChat Pay-nek sikerült mérhető részesedést elérnie, pedig volt több másik próbálkozó is.Ezt ilyen formában Kínában meg lehetett csinálni, de gyakorlatilag minden létező pontban szembe megy az EU alapértékeivel.
Ha meg EU kompatibilissá tesszük a dolgot, és nem írunk elő kötelezően egyetlen cég megoldását, akkor meg különböző platformok között nem átjárható rendszerek hiába vannak, ha verseny van a szolgáltatók között, és van néhány tucat megoldás (mert van, Revolut-tól kezdve kb. minden fintech cégnek van saját QR kódos fizetési lehetősége) - senki nem fogja használni, mert esélytelen ennyi különböző dolgot használni.Úgy hogy marad egyetlen lehetséges megoldásnak egy olyan szabvány, ami lehetővé teszi, az egységes módon, szolgáltató platformjától függetlenül működő fizetést - sikeres példának ott van pl. Svédeknél a Swish nevű rendszert, ami gyakorlatilag bármelyik Svéd bankkal működik, és ténylegesen használják is fizetésre.
Ugyan ez lehetne Magyarországon az Azonnali Átutalás (egy kicsit hosszabb, és kevésbé jól hangzó név, mint a Swish, brandingban nem túl jók a kitalálók).
-
drkbli
tag
Értem hogy valami lehúzó bank ebben a csodaországban
Egyszer valaki elmesélhetné, hogy honnan szedték össze a mindig zölden szebb Nyugat-Európában azt a pénzt, amivel felvásárolták Kelet-Európát...
De más országban meg ez kb. 0.1 centes illetékkel megy.
Fentebb levezették, hogy Magyarországon ez hogy jön össze, igazán linkelhetnél az állításodra forrást is.
-
dabadab
titán
-
vmarci21
tag
A probléma több oldalról áll össze igen.
De a cikk szerint a Visa / MasterCard díjairól van szó, az meg ugye ahogy írtam már régóta limitálva van az EU-ban, hogy mennyi lehet maximum. A kártya elfogadó és a kártya kibocsátó díjaihoz meg nincs köze sem a Visa-nak, sem a MasterCard-nak.
Távol keleten, de még Afrika nagy részén is ezt már rég megoldották, a fizetés java digitálisan QR kóddal megy
A magyar Azonnali Átutalási Rendszer tudja ezt, ott van lehetőség:
- Fizetési kérelem (tehát mobilon push értesítés)
- NFC
- QR kód
alapú fizetési módokra. Csak egyrészt elfogadói oldalról nagyon kevesen támogatják, másrészt a fizető oldaláról a banki appnak tudnia kéne ezeket, és csak a fizetési kérelem meg a QR kód kötelező, így azonnali átutalásra épülő NFC támogatás gyakorlatilag egyikben sincsen.Illetve az eurós SEPA Instant Payments is tudja a QR kód alapú fizetést - szintén nem láttam még sehol gyakorlatban használva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HP notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Windows 11
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged