- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidorovich
senior tag
válasz
hokuszla #100 üzenetére
Lehet velem van a gond, de nem értem, hogy a szöveg nélküli emoji halmaz mit szeretne közölni.
Pont ezt az ábrát pár hozzászólással korábban már bevágtam ide. A lényeg ezen is ugyanaz, hatékonyságban az 5090 nem lépett előre semmit, legalábbis a gyári TDP értékek mellett. Ugyanazt a gyártástechnológiát használják, tranzisztorsűrűség is kb. ugyanaz, csak nagyobb és többet fogyasztó lett a GPU.
A német teszt kimutatta, hogy ha a 4090 TDP értékére (450W) korlátozzák az 5090-et, akkor van 17% előnye. Ez már valami kézzelfogható, de gondolom ez az előrelépés nem lett volna olyan látványos az ábrákon a CEO mögött, így el kellett engedni majdnem 600W-ig, meg bedobni még több generált framet.
Azt külön nem is értem, hogy jutottunk el alig 2 generáció alatt a <300W TDP (Titan RTX) csúcskártyáktól a közel 600W-ig. Ez lenne a fejlődés? -
-
Sidorovich
senior tag
Az előző generációhoz képesti extra teljesítmény jelentős része extra fogyasztásból és hőtermelésből jön. Ez tény, nem csavarás. Konkrétan játékok alatt 24%-al fogyaszt többet a 5090, mint a 4090:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest