- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
Tudom-tudom, itt a PH-n mindenki profi CS játékos, emiatt szüksége van minimum 300fps-re
- a másik véglet meg amikor megjelenik egy hír egy 500Hz-es monitorról, akkor jön ez meg minek, teljesen felesleges, az ember úgy sem lát 60Hz-nél többet. Sőt igazából FullHD-n 30Fps az igazi -
hapakj
őstag
válasz
DarkByte #119 üzenetére
"ami képes köztes motion vector infókat adni hogy mi történt két fizikailag render-elt frame között,"
- arra gondolsz hogy egy teljes raszter után, 3 framig csak motion vektorokat ad az engine a DLSS-nek? Nem rossz elképzelés. Nem lennék meglepve ha DLSS4 ne támogatná ezt vagy ne kerülne bele később. -
hapakj
őstag
Olyan szempontból értettem dedikált hw-nek hogy a raszterizációs feladatokba nem tud besegíteni.
Egyelőre mondjuk, mert ugye érkezik a "Neural Rendering". Mondjuk nem tudom mennyire lesz elterjedt, ha csak nVidia fogja tudni. Egyébként a Neural Texture Compression elég ígéretesnek tűnik.
-
hapakj
őstag
Mondjuk se az FG-t se az upscalinget nem tekinteném szoftveres extráknak, mert ezek konkrétan dedikált hw egységeket használnak az nvidia GPU-kban.
Igazából az lenne a kérdés, hogy mit tudna a HW ha az erre költött tranzisztorszámot raszterre meg Raytrace-re költenék.Bár pl a Ray Reconstruction is eléggé alapoz ezekre a hw egységekre és nagyon megdobja a Raytrace teljesítőképességét
-
hapakj
őstag
Jah, csak itt az emberek 200% gyorsulást várnak el minden generációnál minden téren
S tényleg annak ellenére, hogy manapság az nVidia fő profilja az AI képesek 3D grafikában is eredményeket / fejlesztéseket elérni
Míg a többi gyártó ami VGA-val elvileg csak a 3D grafikai piacot akarja lefedni eredmények helyett inkább átpozicionálja a termékeit középkategóriába, s előadják hogy mindig is így tervezték
-
hapakj
őstag
válasz
Sidorovich #105 üzenetére
Azért őszintén szólva a 17% sebesség előny sem rossz ugyanolyan fogyasztás mellett. Bár ez is leginkább annak tudható be, hogy nagyobb a chip és több végrehajtó egység van benne.
Nekem úgy tűnik, hogy Raster / CUDA oldalról ez még az Ampere architektúra. Valszeg utóbbi időben AI / RT-re koncentráltak. Jókérdés előbbi oldalról mekkorát lehet még javítani.
-
hapakj
őstag
vagy 2 év múlva, mikor kezd elfogyni a GPU
- mitől fogyna el a GPU? Max ha túl alacsony lenne a natív képkockák száma a DLSS-hez, de az feltételezné, hogy egy jövőbeni új generációs GPU-ra fejlesztettek a fejlesztők, ami radikálisan gyorsabb. Nem valószínű, hogy ilyen lenne. -
hapakj
őstag
válasz
Sidorovich #53 üzenetére
Szerintem jól látod. Ez már nekem a technikai adatokból is így tűnt.
-
hapakj
őstag
4*-es képgenerálással az 5070 kétszeres teljesítményt tud felmutatni a 4090-hez képest.
- ez biztos igaz?Szerintem csontra húzott képgenerálással veszi fel csak az 5070 a 4090-el a versenyt, szóval abból 2x több frame szerintem soha nem jön ki
S ez továbbra is show, marketing, nem pedig nyers technikai bemutató. Az új generáció legjobb képességeit hasonlítják az előzőhöz, s ha úgy összemérve 2x jobb akkor 2x jobb. Szerintem ne ott keres fair összehasonlítás, ahol a cégnek a tulajdonosa el akarja adni a legújabb terméküket. Azt majd össze lehet ollózni a tecnikai adatokból, meg a megjelenés utáni benchmarkokból.
-
hapakj
őstag
Kössz. Hát itt egyértelmű, hogy a teljesítmény növekedésbe beleérti a új framegenerálás által elért eredményeket.(mivel az 5070 csak így van egálban a 4090-el) Az pedig simán hihető, hogy a 5090 kétszer annyi framet tud előállítani framegenerálással, mint a 4090.
Igazából ma már még kevésbé egyértelmű mitől lesz egy VGA gyorsabb mint a másik. Raszter? Raytrace? AI? különböző metrikák, ahol különböző kép teljesíthetnek.
-
hapakj
őstag
Szerintem onnan jöhet a duplázódott teljesítmény, hogy azt állította, hogy a 5070-nek 4090-es teljesítménye van [link] Persze ez nyilvánvalóan nem igaz, csak abból jön hogy a DLSS 4 már 3 framet generál a 1 helyett.
Amúgy ez az 50xx-es széria nyers teljesítményt nézve tényleg nem tűnik nagy eresztésnek. Kb csak az 5090 gyorsult jelentősebben a 4090-hez képest, de az is nem elhanyagolható fogyasztás növekedés mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Építő/felújító topik
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest