Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • xsjado93

  aktív tag

  válasz konzumpro #1 üzenetére

  Remélem megmarad a Google feature, hogy a megismerni kívánt adat helyett irreleváns vásárlási hirdetéseket listázzon elsőnek :N

  Your life is a lie.

 • ddekany

  veterán

  Miféle nonszensz ez, hogy kicsit téves válasz miatt megijedtek a befektetők... Mert az egész hype a ChatGPT-vek indult, ami rendszeresen hantázik, de nem ám ilyen kicsiket. Az nem törte le a lelkesedést? Semmi határozottat nem hallottam arról, hogy az az ezen az elven működő rendszerek ezen hajlamának elkerülésére meglenne már a módszer. De OK, lehet bátornak lenni, hogy majd csak kikalapálják, csak akkor most mi hirtelen ez a para, és miért csak a Google-t érinti?

  A másik amire kíváncsi leszek, hogy ha minden egyes keresésnél az AI is generál választ, (mert ahogy láttam, Goole Search, és Bing esetén is a mostani keresés eredményét egészíteni ki az AI válasz, nem pedig helyette lenne), azt hogyan fogják hardverrel (és energiával) bírni? Most is azt mondta Google, hogy egy kisebb modellel indítanak, hogy elbírja a tesztelők miatti terhelést. Ezek szerint majd még építhetnek jó pár csarnokot, ha egyszer a rendes nagy modellt fogja nyúzni nagyságrendekkel több felhasználó. Nem lehet kicsi a modell, mert ádáz küzdelem lesz a válaszok minősége terén. Hardver téren is tán fejlődni kell még, hogy ez gazdaságos legyen.

  [ Szerkesztve ]

 • ddekany

  veterán

  Másik vonatkozás, ha(!) a hiteles válaszok generálása valaha összejön, akkor már nem is mások által írt oldalakon bogarásznak majd az emberek válaszokért, hanem "nagy tesó" ad egy ultimate TLDR; választ, aztán a többit az emberek 90%-a nem is fogja nézni. Eddig is lehetett persze trükközni a találatok rangsorolásával, de ez már egy másik szint lenne, sokkal nagyobb felelősség.

 • strogov

  senior tag

  válasz ddekany #3 üzenetére

  "Miféle nonszensz ez, hogy kicsit téves válasz miatt megijedtek a befektetők"

  Amikor egy cég toronymagas piacvezető akkor vannak standardjaik. Ezek nem biztos, hogy jók, de ha valami nem felel meg nekik akkor azt nem küldik élesbe, javítják, vagy kidobják.
  Anno a Nokia azért (is) vetette el a iphone-t mint konkurenst, és reagált nagyon későn mert a belső normáik alapján egy selejtes tervezés. pl. minden Nokia telefonnak ki kellett bírnia minden körülmények között 1,5 méteres esést. Kiderült az emberek számára ez jóval kisebb probléma mint hitték.

  A chatgpt-nél az, hogy hibázik most nem egy nagy probléma, de azért éles üzemben mondjuk egy digitális asszisztensbe kötve ad valami elcseszett tanácsot egy gyereknek, akkor abból lesz balhé.
  Ahogy az amazon rendelésekből is volt amikor 2000 USD-ért rendelt a gyerek hülyeséget, mert az asszisztens szó nélkül megcsinálta. Prime-mal ki is szállítják mire a szülők hazaérnek.

 • kilua

  senior tag

  Belegondolva ez az "AI" lesz az új tőzsdei őrület mint régen volt a dotcom vagy nemrég a Blockchain, megint rángatni fogja az árfolyamokat, sokan jól megszedik magukat, sok cég meg belebukik.

  Most tudna feljönni pár európai vagy ázsiai (remélem nem kínai) IT cég ha kihasználnánk.

  Egyébként ezzel az aival az a baj, hogy végtelen lehetőség van benne, szóval mindenképp benne marad a pakliban hogy valakinek rossz tanácsot ad és baj lesz, míg ha nagyon ki akarják szűrni a dolgot akkor nagyon le kell butítani/korlátozni a dolgot.

  Vagy csak írják ki a felelőségkizárást mint a dreamily "ez egy csevegés az ai és a felhasználó között nem tükrözi a dreamily álláspontját" -> ehhez hasonlót kiírhatna a Google is hogy "nem biztos hogy igaz vagy biztonságos az ai által generált válasz" és akkor nem kellene nagyon lebutítani az ai-t.

  [ Szerkesztve ]

 • sztanozs

  veterán

  válasz kilua #6 üzenetére

  Belegondolva ez az "AI" lesz az új tőzsdei őrület
  Ez az orulet kb 20 eve tart mar a kereskedoszoftverek eseteben...

  JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

 • L3zl13

  nagyúr

  Remélem marad a google-nek olyan opciója ami nem használja ezt a baromságot.
  Sajnos nekem még mindig ez adja a legrelevánsabb találatokat de nem akarok ezzel az izével baromkodni.

  EU-nak meg ideje volna még időben felébredni és nem 5 év múlva rájönni, ha valami privacy vagy securty aggályok felmerülnek az keresőkbe drótozott AI kapcsán.

  Aki hülye, haljon meg!

 • ddekany

  veterán

  válasz strogov #5 üzenetére

  De pont ezt is mondom, a ChatGTP jelenleg ilyen "kereső helyett kész választ ad" szerepe totálisan alkalmatlan, nyilván, és még is ráizgultak. Ennyire arra számítottak, hogy Google viszont ezt már megoldotta? (És az MS-nél is azt hiszik, hogy a színfalak mögött már itt van, ami a sokkal jobb?) Nem volt túl valószínű. Ez valószínűleg ugyan olyan lesz, mint a Level 4 önvezetés. Az, hogy valami 90%-ban jó, laikusoknak becsapós, mert azt hiszik akkor már csak munka 10%-a van hátra. De közben simán lehet, hogy a jelen megközelítéssel 95% a maximum, amit óriási munkával lehet már csak megközelíteni, és még mindig túl kevés a gyakorlati alkalmazáshoz. Senki sem tudja, mikor lesznek meg azok az újítások, amik végül áttörést hoznak, hogy feljebb léphessünk.

  [ Szerkesztve ]

 • Dißnäëß

  veterán

  Ma itt tartunk, 10-20 év múlva nagyon csodálkoznék, hol leszünk, ha - túl azon, hogy az említett keresők kegyetlenül felfejlődnek és igen komoly precizitást hoznak nekünk, ami ugye az idő előre haladtával nem lineáris, hanem inkább exponenciális skálán nézendő - beszáll az AI más üzletágakba is, például a Tesco fog a hűtőmben lévő termékek lejárati ideje és egyáltalán, puszta leltárja mentén szólni nekem automatán utánrendelni ugyanazt valami napról napra tökmás étrendet adó pakkot, egy szintén AI által rólam gyűjtött és megállapított BigData & Analytics folyamatot követően.

  A ChatGPT és a Goole/M$ között az óriási különbség szerintem az, hogy míg a ChatGPT egy AI téren élenjáró megoldás, A Google és a Microsoft számára gyorsabb programozás-fejlesztés téren itt felzárkózni hozzájuk és az élet egyéb területein is felhasználni ezt az AI-t, mintsem a ChatGPT-nek egy csillagosötös, ultra cutting edge fullbrutál AI-val kapirgálni a szemétdombon, mert mondjuk nincs akkora irdatlan-kegyetlennagy méretű adatbázisa historikusan a múltról, emberekről, szokásokról, kihovamegyről, kimitveszről, és még sorolhatnám, mint amivel a Google rendelkezik (a publik érában), a Meta (a szósöl érában) és a Microsoft (mondjuk a vállalati érában). :U

  Úgyhogy ha én most bármelyikbe is tolnék lóvét, az vagy az említett nagyok egyike, vagy maga az OpenAI, azzal a megjegyzéssel, hogy a sorban az utolsó az OpenAI, az AI-technológiát érintő - még - vezető szerepe ellenére, hacsak nem veszik meg holnap aranyáron, vagy ölik meg azzal, hogy mondjuk egy "csak közepes, de azért már egész jó" AI alá betol a Google egy akkora elképzelhetetlenül brutál Data Lake-et, amit még világ nem látott és azon a saját AI-ja amikor elkezd majd működni, uh. Amúgy ahogy eddig áll a dolog, a Microsoft van benne a legjobban a cégben, viszont az ő ismerete a világról bármilyen nagy is legyen, a vállalati szférán túl limitáltabb, mint a Google-é, így végeredményben szerintem jó dolog ma is még Alphabet részvénybe tolni a Bitcoint :))

  Orwell nem látott elég messzire szerintem...

  [ Szerkesztve ]

  Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák