- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Netfone
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
És ezzel együtt el is baxták a kamerát, ha zoomolsz.
-
golyós
addikt
Nem az a probléma, hogy mekkora piac vagyunk meg a többi közhelyes magyarázat, hanem az, hogy eddig tudta.
Az előző frissítés után eltűnt a böngészőből a magyar nyelvi csomag , a mostani után meg az S pen alól vették ki.
Tehát használjunk Chrome-ot illetve a Google bekarikázós fordítóját.
MIért is? Mi az ésszerű magyarázat rá?? Semmi.Ez nem Google telefon hanem Samsung, minek csinálnak saját alkalmazást ha utána (számunkra) butítják?
-
hevepapa
senior tag
"Anno 2000-res évek elején, közepén rengeteg számítógépes játék jelent meg nem csak magyar felirattal, de akár szinkronnal... majd rájöttek nem éri meg a piac..."
Akkoriban volt, hogy valamelyik teljesen magyarul (felirat+szinkron) megjelent kurrens EA játékból eladtak párszáz darabot, közben csak az egyik magyar torrent helyen közel 10000 letöltése volt. Valahol ez is közrejátszott abban, hogy a nagy reményekkel indított EA Magyarország céget pár év múlva bezárták és a magyar piac átkerült a cseh központ irányítása alá.
-
DraXoN
addikt
ez van... kicsi ország, kicsi nyelv, ráadásul nem az van, hogy hasonlít egy másik ország nyelvéhez és relatív kis meló megoldani a helyi dialektust, hanem teljesen más gyökerei vannak a nyelvnek, más szórendel, szabályokkal stb. (AI legyen a talpán amelyik megoldja... bár valójában ezen generelatív AI-ok könnyebben megoldják mint a szokásos fordító algoritmusaik a cégeknek, sőt.. lehet ez egy jól használható területe lesz majd az AI algoritmusoknak.. a program rész fordítások, de még ilyen célra nem használják a cégek, nem bíznak bennük annyira
... még alfa/béta teszt fázisban van a "piacon", nem a termékekben van hasznosítva).
Anno 2000-res évek elején, közepén rengeteg számítógépes játék jelent meg nem csak magyar felirattal, de akár szinkronnal... majd rájöttek nem éri meg a piac és leszoktak róla.
eleinte a Xiaomi, szinte minden termékét magyar lokalizációval jelenített meg.. manapság jó ha a telefonjai tudnak magyarul (ők is visszább vettek).magyar játékfeljesztő cégek, magyar feliratot nem raknak az itthon észült (igaz külföldi tulajdonos és a kiadó) játékokba... mint mondtam, kis piac, egyszerüen a lokalizációra költött összeget nem hozza be a piac (vagy neccesen).
Anyám azon van kiakadva, hogy néha-néha a facebook is egy-egy frissítéssel részben angollá válik az "ez most miért nem magyar megint?" szöveggel keres meg... azt a következő frissítéssel "javítják" ezt (hogy más részen maradjon angol). Az ilyenekről mondjuk csak azért tudok mert anyám jelzi.. én észre se veszem ha angol és magyar szöveg vált (szokszor)... köze lehet a diszlexiámhoz valószínűleg, mint ahogy a nyelvi "elírásokat" se veszem észre.
-
Van értelme csúcs Samsungot venni, csak mondjuk tavalyit, vagy akár tavalyelőttit. Legalábbis nálam van egy lélektani határ, amit hajlandó vagyok egy telefonért kiadni.
Nem azzal van a legnagyobb baj, hogy a Galaxy AI nem tud magyarul, mert mi nagyon kicsi piac vagyunk (igaz, azt ígérte a gyártó, hogy nyárra lesz magyar nyelv), hanem az, hogy a böngésző és a toll elfelejt magyarul. Vicc.
-
vg
addikt
Nekem az a véleményem, hogy felháborító, hogy nem elérhető magyarul egyes Ai funkciók a több mint 500.000 forintos telefonon. Miért akarjon az ember ilyen mobil venni legközelebb? Nekem 23 ultra készülékem van és biztos vagyok benne, hogy többet nem veszek csúcs Samsung telefont az életbe, mert egyszerűen nincs értelme. Reklámozzák ezeket az AI dolgokat a hivatalos magyar weboldalon is aztán miután megvette az ember a fél milliós telefont, akkor jön rá, hogy el se érhetőek magyarul... nincs erre valami EU törvény még, hogy ezt így nem lehetne?
-
válasz
LosBlancosRM #25 üzenetére
Fog az még fejlődni...
Én S22U-t használok és az olvasottak alapján megmondom őszintén örülök, hogy én nem kapok semmit ezekből az AI funkciókból. Az, hogy a gyári böngésző elfelejtett magyarul, engem nem érint, mert Chrome-ot használok, de hogy az S-Pen is elfelejtett, az azért a vicc kategória.
GreatL Lesz, AI funkciók nélkül.
-
GreatL
őstag
S22+ 6.1.1 lesz?
-
LosBlancosRM
őstag
Nekem az elnevezéssel van bajom. Nem sok intelligencia szorult pl a Chatgptbe.
Egy fejlett kereső, ennyi. Bohóckodtam a Samsung képszerkesztőjével, hogy rakjon a kezemre egy kígyót... Amatőr photoshopos is szebben megcsinálja, ráadásul nem csak egyféle kígyót ismer, mint a Galaxy AI.
-
beno52
tag
A fájlok asztali parancsikonja viszont jó funkció, eddig csak 3rd party appal (ES File explorer) tudtam megcsinálni
-
Az okostelefonok AI funkcióit nem nekünk találták ki, a Z generáció az, amelyik ebben az új környezetben fog szocializálódni.
"A kutatás szerint a Z generáció 91%-a ismeri a MI fogalmát, míg a baby boomerek (1946-1964) és veteránok (1928-1945) esetében ez az arány 74%, illetve 71%. A Z generáció kiemelkedően aktív a MI használatában, 46%-uk már napi szinten alkalmazza valamilyen célra, míg az idősebb generációk inkább elméleti szinten támogatják a technológia megismerését."
Forrás: Forbes -
Móci
addikt
Frissült, megy... de ez az AI bohóckodás nem hozott lázba. Legalább rosszabb nem lett.
-
rwbag2012
tag
Az energiapontszámot hol jelzi? Frissítettem, de nem látom Health-ben.
-
DraXoN
addikt
Úgy néz ki, a korábbi 6.1-el jött AI, inkább csak valami előzetes volt, nem a teljes csomag (bár tudott egy-két dolgot)... most jött meg akkor Z Flip 5-re is a teljes(ebb?) verzió. 6.1.1 lett belőle.
Továbbra se látom sok hasznát, ékes nyelvünk nem beszéli (fordításban/tolmács módban nem megy így)... persze a szövegek magyarok, de a funkciók java nem működik. Képszerkesztés... vicces lehet, de kb. ennyi. Valódi haszna szerintem annak se sok.Amíg ingyenes maradhat... de mikortól előfizetéses lesz... kell a fenének.
-
prolad
addikt
Fold 5-re 6.1.1 jött. És sikerül visszahozni az alsó navigációs sávot, de mostmár ott van mellette egy vissza gomb és mögötte szürke háttér, gyönyörű.
Szerk:
De legalább könnyű eltüntetni a sávot, pont mint eddig, így már jó minden. -
golyós
addikt
Annyira bővült a fordítások köre, hogy mostmár az S Pen fordítás alól is kivették a magyar nyelvet.
Köszönjük Samsung.
Se a böngésző se az S pen nem tud már magyarul.
Használjunk Google-t ,Ez aztán az előrelépés.
-
DraXoN
addikt
Z flip 5 "maradt" 6.1-en (februárban jött arra az AI frissítés).
Azóta is 6.1
janeszgol:
Kb. hasznontalan nagyrészük magyarul. Nem igazán marad le sokmindenről az ember.
Szerintem legalábbis. de még ha tudna is magyarul, akkor se jutna eszembe csak az AI miatt dönteni egyik készülék irányába egy másik telefonnal szemben. -
janeszgol
félisten
Ezeknek az AI csodáknak egy része gondolom nem tud magyarul. Akkor mi a fenének foglalja a helyet és az erőforrást?
-
válasz
rottenbull #7 üzenetére
Bone már frissítette a hírt.
-
Na most már döntsétek el, hogy 6.1 vagy 6.1.1
-
Endr00
aktív tag
válasz
LosBlancosRM #1 üzenetére
Elvileg 6.1.1 csak az összehajtható készülékeken van, minden más 6.1-el jön
-
cezarlacrone
aktív tag
Megjött ma a frissítés S23U, viszont maradt 6.1
-
Gabci77
csendes tag
válasz
fú most ezzel aztán keményen férevezettek mindenkit..
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
Az a telefon nem volt a birtokunkban a verziószámot ellenőrizni, de visszanézem és korrigálom, köszi. A sajtóközlemény 6.1.1-ről írt.
-
LosBlancosRM
őstag
S24U-n is 6.1 jött, érdekes, hogy ott sikerült átsiklani felette és félrevezető cikket írni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Telepíthető a One UI 6.1.1 tartalma, de a jelölés továbbra is One UI 6.1.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest