Aktív témák
-
-
marcee
addikt
Úgy, hogy az 54 fokot, ha belső hőmérséklet akkor igen egyszerű elérni: állandóan ki fog kapcsolni a géped.
A palominoban még nem volt hőmérő dioda, 40 fokos proci hőmérsékletnek nagyon lehetett örülni, én most a saját gépemen látom, hogy ha videót tömörítek, vagy renderelek és közben nézem a hőmérsékletek alakulását, a külső hőmérséklete kb. 45 fok a belső 68 is lehet (az amd ajánlása max 85). Ha megállítom a számítást két másodperccel később már csak 64 fok, fél perc múlva 50 körül van. (ezt arra mondom, hogy sokan mondják, hogy több óra quake-ezés után is fagyasztani lehet a procival, mire kilépsz a programból és elindítasz egy monitor programot, akár le is hülhet) -
Hatamoto
tag
Szeva!
Nekem is ilyen alaplapom van és a 40 fokot én is sokallottam. Ekkor beraktam hátra egy szívó ventit és kitörtem a PCI slotok fedőlapjait, hogy áramoljon befelé a levegő. Csodák csodája, az alaplap 12-15 fokot hűlt! Most már terhels alatt sem melegszik, tegnap pl. 22 fok volt 22 fokos külső hőmérséklet mellett! :) Max 2-3 fokkal melegebb a mobo a külső hőmérsékletnél a nyári hőség alatt is! :t -
hobizoli
nagyúr
Igen, mert nagyobb az aramfelvtel, igy terhelest kap a tap (Watt-ban). A megengedett max. elteres az egyes feszultseg ertekeken +-5% (-12V es -5V ertekei neha ettol nagyobb merekben is elterhetnek, mert 0% terhelessel a tap nem tud ''raszabalyozni'')
Van ra lehetoseg, ehhez ''csak'' meg kell szakitani az L3 5. hidjat, ami nem egyszeru, mivel ez a CPU alapesetben az also szorzotartomanyba tartozik (5x->12.5x illetve 13x->)
hobizoli
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xbox Series X|S
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Apple Watch
- iGO Primo
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest