- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
.rewerse.
tag
az csak a v-sync lesz.. az nem hiba, hanem egy beallitas csupan.. nem varja meg, hogy
szinkronba keruljon a viszintes es a horizontalis frissites.. ezert tunik, ugy mintha ''torne'' :)
ha zavar be lehet kapcsolni a disp. cont. panelban.. de 1-2 framevel kevesebb lesz minden..
:) -
Alex_IS
csendes tag
Próbálkozz másik driverrrel, ha még mindig ''töri'' a képet, akkor próbáld meg másik gépben. Magyarul tudd meg hogy egyátalán a videókártya-e a hibás! Ha tényleg az a bűnös, akkor jöhet a garancia!
-
hcol7
senior tag
csako
hallod, mizahogy tori a kepet ?
mert nekem lehet hogy a 9500pro m tori a kepet. semmi tuning, gyari beallitasokon megy, megis neha elofordul hogy nem folyamatos a szkrollozas hanem mintha 2-3 reszre 'torne' a kep. fu, nemtom leirni. de senem szaggatas, senem akadas, haenm olyan mintha torne. nemtom. segitsetek:)
ha ezt hivjak toresnek, akkor az mitjelent? pixel pipeline hiba? ha igen, akkor gariban kicserelhetem a kartyat? -
zetecR
addikt
Nem az a lényeg, hogy ''még elinduljanak a játékok'', hanem, hogy órákon keresztül is hibátlan legyen a kép.
Ettől függetlneül szerintem ezek teljesen ''átlagos'' értékek, saját hűtővel nekem is 350x300-at ment a hackelt 9500-ös, bár 3.6-os ramok vannak rajta.
Zalmannal passzívan 360-ig felmegy a core, hűtve 380-an is jó, csak kicsi venti volt kéznél. A memóriát picit feljebb még tudom vinni, 305-ön még szép, de olyan nagy jeletősége 1-2 plusz MHz-nek úgy sincs. Ahogy nézegettem, forrasztgatással elég drasztikus fesz emelés mellett megy +5-5 MHz-et, annyit nem ér az egész.
Majd ha kevés lesz a kártya, eladom és jöhet az aktuális Best Buy :). -
MasOyama
őstag
:) Viccelsz? A 9700 pro minimum 30-40%-kkal gyorsabb a te kártyádnál. Ha megfeszülsz, akkor se hozol ki a te kártyádból annyit. Vagy azt mondod, hogy te pl: 3dmark 2003-ban kapsz 4700 pontot? Mert nekem 360/320-on is max 4300 pont sikerült, akkor a te 317/297-en jároatot kártyád többet teljesít? Rádaásul nekem 3 ns ramjaim vannak, neked 3.3. :)
-
Alex_IS
csendes tag
A Hőmérsékletre nagyon jó! 350-ig mertem húzni, meg a ramot 315-ig. Itt még elindultak a játékok. (Lehet mehetne tovább is!) Kérdés: az abit nf7-s-en lehet húzni az agp port-ot. Ezzel mit lehet kezdeni? És meddig lehet nyomni?
-
Alex_IS
csendes tag
Szevasztok! Jelenleg 300/300 Mhz-n megy a kártya. 3dmark2001 se: 12600 pötty.
A RivaTuner nem jött be:( (Vagy csak én vagyok láma hozzá!) Egyébként a mostani állapottal meg vagyok elégedve. Ja A ramos 3.1-esek! -
KZT
tag
Ezt nem is tudtam(3.3ns ramok).Nekem 2.86-os volt.
Viszont erről a ''Bios nagyobb feszt ad és akkor gyorsabban megy'' témáról már hallottam.
Jól sejtem,hogy a Magicomba vetted a karid,és valami gond volt vele,azért lesz a csere?
Honnan vagy ilyen biztos abban,hogy 2.8-as ramok lesznek a kártyán? -
erdoke
titán
Ez ebben a formában eccerűen nem igaz. Vannak Pro-k 3,3 ns-os RAM-okkal, a Pro BIOS tud nekik nagyobb feszt adni, aminek folytán stabilan megy 310-en.
Vice versa sem igaz, mert van olyan 9700 nempro, amelyiken 2,8 ns-os GDDR SDRAM-ok vannak (állítólag az én csere PowerColor kártyámon is ilyen Samsungok lesznek:C). -
Alex_IS
csendes tag
Jolvan. Na mára ennyi. Aztán holnap jövök, és mondom mennyi füst jött ki belőle! :DD meg hozok teszteredményeket is! Bye all!
-
Macccy
senior tag
:( Neeem kell szinkronban hajtani őket! A RAM -ok meg szerintem nem számítanak lassúnak, ha engem kérdezel! 3.3 vagy 3.0 ns az nagyon is jónak számít! Efölött már a 9800 -ak (és egyes 9700pro-k) lehetnek csak, azok meg csillagászati áron vannak! Jégbehűtve ;] amúgy ezeket a ramokat is meglehet kínálni kicsit magasabb órajellel, de az már más tészta ....................
-
Alex_IS
csendes tag
Már csak azt nem értem, hogy miért raktak bele ilyen lassú ramot? Vagy itt is érvényes az, hogy a VPU egy sebességen menjen a rammal és akkor a leggyorsabb? (Magyarul: szinkronban)
-
Macccy
senior tag
Riva Tuner eddig a legjobb sztem. Előte Rage 3D -vel nyomtam, de az elvette a frissítés állítást a TV-Out -tól és lebasztam a gépről! ................................:(( Mennyire merjed??? Hát próbálgatva kell felnyomatni!
Először VPU + 10-15 MHz, utánna Mem + 10 MHz ...... esígytovább! Ha hibát látsz ne szarj be! Vedd vissza az uccsónak módosítottat 10 MHz -vel (ez biztos a memória lesz) . Ennyi! -
Alex_IS
csendes tag
Gratula! Jó neked :) Sokan ajánlották ezt a riva tuner progit! Gondolom jó is. Vagy nem? Mennyire merjem ezt használni?
-
Alex_IS
csendes tag
Ok! Most dolgozok, de ha hazamegyek megnézem! Mikor a jó? (Gondolom, ha ez az érték mennél kissebb)
-
Alex_IS
csendes tag
A ház az jó szellőzésű, úgyhogy megpróbálom a dolgot! Egyébként: http://www.sapphiretech.com/vga/9500.asp <-- Itt a képen L alakúak a ramchpiek, amik samsungbol vannak :), de azt hogy mekkora az elérése? Azt nem tudom! De holnapra megnézem neked! Az NF7-S v2.0-ban jól megy! 2500+-os bartonnal. Ezzel a kártyával rendesen megtáltosodtak a játékok!
-
Stitch
őstag
Persze, azt kaptad a pénzedért, amit kapnod kellett, csak egy kis pluszról maradtál le. Nem rossz kártya a 9500np, ennek is lehet húzni a frek értékeit, a gpu ugyanaz, szvsz egy jó szellőzésű házban 350-ig menni fog simán, a ramok meg, ja, azt nemtom milyen ramok vannak kártyádon?! Mennyi az elérési idejük?
-
Alex_IS
csendes tag
Aha. :)
Kösz mindent! -
Alex_IS
csendes tag
http://www.chip.de/artikel/c_artikelunterseite_9529712.html <-- Itt van a 2. kép! Na az én kártyám úgy néz ki, csak nem Gigabyte Maya II. Köszi a linket! Sokat segítettél! :)
-
Alex_IS
csendes tag
Elismerésem Fiúk! Ez gyors volt! :C Kösz mindent! Még annyit kérnék, hogy ha valamejikőtöknek ilyen kártyája. akkor küldjön már róla néhány adatot! (Most ilyenre gondolok, hogy VPU/ram sebesség) Nekem most az ati Omega driver 275/270-et ír rá! Normális ez az érték? Hoppá! Jut eszembe! Felraktam az omega drivercsomagot, 9500 hacked módban, és a kártya elkezde törni a képet. Ez vajon miért lehetett? Egyátalán jó ez az Omega driver?
-
-
Hát egyrészt [L]http://content.ad-flow.com/111/33/152.gif[/L].
(Bocs, ezt ki kellett próbálnom...)
Másrészt ha a +4 pipeline hibátlan, még lehet 9500PRO kártyád belőle, ami szintén nem rossz kis zsuga. Tehát próbáld meg bekapcsolni őket a fentiek szerint, és nézd meg tesztprogramokkal és játékokkal, hibátlan-e a GPU működése. Ha igen, nyertél egy jó kareszt. -
Alex_IS
csendes tag
Sziasztok! Épp tegnap vettem egy Sapphire Ati Radeon 9500-öst (hangsúlyozom: NEM PRO-t!!!!). Ma meg rátaláltam erre a forumra (amiből eddig igen sokat megtudtam!!!!). Na szóval, az a nagy helyzet, hogy nekem nem L alakban vannak rajta a samsung ramchipek :(, mit lehet ilyenkor tenni? Segítséget előre is köszi!:F
-
törölt tag
Sziasztok
Egykis help kéne 9500 tuninghoz, nekem egy ati radeon 9500 128 mb (enthusiast series van)
Kaptam egy 3.7-es drivert és egy ati2mtag sys fájl azt monbdtaák nekem hogy ezzel kell valamit csinálni hogy a 8 pipline mukodjon.
Leirnátok nekem hogy mitkell tennem hogy a 9500 kártyámból 9700-est tudjak csinálni?
Köszi ekőre is -
Ploszi
senior tag
válasz
Phantom Lord #21 üzenetére
elméletileg igen, de én még sem szántam rá magam, annyira frissen jönnek ki az új catalystekhez a soft-mod ati.mtag-ok, és jól megy a kártya (na meg meleg van és ha nem kell, akkor nem húzom)
-
zetecR
addikt
válasz
.:InnoMan:. #16 üzenetére
A 9700 és a 9800 HARDWARE-esen nem ugyan az, tehát nem igazán lehet csinálni 9.7-ből 9.8-at.
-
Freemen_
csendes tag
válasz
.:InnoMan:. #17 üzenetére
szerintem van vmi dx9 javítás a is a 9600 ill 9800 szériákban is... vhol mintha olvastam vóóna...
-
.:InnoMan:.
senior tag
válasz
.:InnoMan:. #16 üzenetére
valamilyen beállitást elhagyott azt kész !!!
-
Freemen_
csendes tag
jah és mellesleg a 9500pro rol volt szó nem a 9500 röl... kicsit olvass helyesebben! :))
-
Freemen_
csendes tag
SEHOGY!!!!!!!!
Mivel a 9700 széria 256-bit DDR memory interface el rendelkezik a 9500 széria 128-bit DDR memory interface van szerelve és ezt nem lehet szoftveresen változtatni!!!! és a sima 9500 ban még kevesebb texturázó szallag is van ( 4 )amit be lehet kapcsolni hogy több legyen! ( 8 ) A 9500pro ban mind megy ezért érdemes azt venni... Teljesítményben viszont leadja a 9500pro tuningolva a 9700 ét nem tuningolva.... -
L3zl13
nagyúr
Igen, igen és pl játékoknál FPS számban. :))
Viccet félretéve:
Lehet, hogy rosszabbul jártál, de valószínűleg jobban.
A 9500-ak egy részét fel lehet húzni 9700 vagy 9700 Pro szintjére, a többséget azonban nem, mert ezeknél nem ok nélkül van lebutítva a kártya, hanem gyárilag rosszul sikerült a rajta lévő GPU. Emiatt bizonyos (hibás) részek ki lettek kapcsolva, és lett belőle 9500.
2. Egyértelműen igen. Feltéve hogy működött volna. Illetve hogy jól működött volna.
3. Gyorsabb lett volna a kártya. Ez főleg játékokban látszódik meg. Általában csak a legújabb, nagy grafikai igényű játékoknál vehető észre különbség. Ahol már valóban a 9500 Pro lenne a szűk keresztmetszet, és már kevés lenne a teljesítménye a folyamatos, akadásmentes játékhoz. -
hcol7
senior tag
:) gondoltam ill. remeltem hogy azert rossznak nem rossz:)
kapalozzak szerinted meg annak erdekebe hogy hogy lehet meg huzni ezt, vagy jo ez igy ahogy van alapban?:)
egyaltalan kell ezt meg huzni ?
van hozza valami 3dtweaker nevu a herculestol gyarilag, amivel lehet gpu meg ram sebesseget huzni felfele, de nekem kicsit parasztvakitasnak tunik.
ti biztos tuggyatok az igazat, segicsetek :) -
KnOx
tag
upsz tényleg! ez pro, nemfigyeltem és okoskodtam!:F
-
KnOx
tag
ha a ramok L alakban vannak a proci korul akkor jo!
igy:[L]http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=173[/L] -
Ploszi
senior tag
de rosszul nem jártál a 9500Pro-val, jó kártya az :)
-
Ploszi
senior tag
ha szerencséd lett volna, és sikerül 9700-es ref. nyákra épített r9500-öst venni, amin jó a letiltott 4 pipeline, akkor igen, így az enyém teljes értékű 9700Pro-ként muzsikál, 3dMark03-ban 500 pötty körül, de ugyanez a játékokban is :)
-
hcol7
senior tag
ez most azt jelenti hogy rosszul jartam hogy pro t vettem dragabban mint nem pro t?
ha a 'sima' 9500ost veszem es 9700/9700 pron jaratom akkor jobb teljesitmenyu lenne a mostaninal ? es ha jobblenne az hol mutatkozna meg a gyakorlatban ?
nem akarlak hulyesegekkel farasztani, de telleg kivancsi vagyok ra:)) -
hcol7
senior tag
Csao, van egy Hercules 3d prophet radeon 9500pro 128 mb.
ugyhallottam hogy lehet 'meneszteni' 9700 kent.
csak azt nemtom hogy hogykell :)) meg hogy 9700pro kent is megy e.
honnan tudom meg a kartyarol hogy alkalmas e ra? (tom hogy 9700 es NYAKon kell lennie de honnan tudjam meg hogy azon van e?)
legyszi segitsetek, biztos tuggyatok :)
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest