Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magisk
-
Mobilarena
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark06 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
spdrfx
tag
válasz
Navaze
üzenetére
Hello!
Lenne egy problemem, segitseget priviben varok.
Nemreg vettem egy HD3850 videokarit, 770@1008 mhz en birja,
viszont 3dmark 2006 ben 8000 pont korul teljesit. Ha az orajelet visszateszem gyarira
akkor sem valtozik szamottevoen. 9.2 catalyst a driver, winxp x64 OS.
AMD x2 4200+@2530mhz, memoria 720mhz kornyeken.
A teszt alatt a cpu terheltsege maximum 80%, de inkabb 50-60 korul mozog
vga sem megy 100%on.
Alaplap egy msi k9n neo /nforce 550 chipset/
Tehat hol lehet a szuk keresztmetszet? -
Navaze
tag
Sziasztok, fel kerülhetnék én is az eredmény jelzőre ezzel az eredménnyel? :
[link]
Remélem mindent jól csináltam.
-
Zefír
őstag
válasz
slett27
üzenetére
Aza 500pont az simán lehet az, hogy pl nálad futott egy vírusírtó, akármilyen skin a gépen akármien program. nála meg nem.
PL nekem 300pontot ért az hogy kikapcsoltam mindent és csak a teszt futott, a netet is letiltottam.Szerk: Vagy a bios beállításokban is lehet eltérés pl a PCIE beállítás vagy a +dolgok. De hülyeséget nem akarok mondani.
Viszont ami inkább érdekes az az hogy lefuttatom a tesztet
újra indítom a gépet ugyanúgy mint előbb lefuttatom még 1x és több vagy kevesebb pontot ír ki mint az előbb.. ez az érdekes. -
slett27
addikt
Észrevettem egy érdekes dolgot. Nem tudom Ti mit mondtok rá.
Adott 2 hasonló konfig a következő beállításokkal
bbchris gépe 3DMark06 eredménnyel :
ASUS P5K Premium WIFI
Q9550@3,825GHz (8,5x450)
Sapphire HD 4870 512MB PCIe (830/1050)
RAM G.Skill 1066@1084MHz 5-5-5-15
Windows XP SP3
Catalyst 9.2eredmény : 18307 pötty
az én gépem 3DMark06 eredménnyel :
Gigabyte P35-DS4
Q9550@3,825GHz (8,5x450)
Sapphire HD 4870 512MB PCIe (830/1050)
RAM Mushkin 1066@1084MHz 5-5-5-15
Windows XP SP3
Catalyst 9.2eredmény : 17800 pötty
Hol van az az 500 pötty, mikor csontra ugyanaz a beállítás, FSB, op. rendszer (ráadásul az enyém 1 hetes) VGA driver, minden, lényegében az alaplap más. Ennyivel jobb lenne az ASUS ?
VAGY, az én VGA-m kék nyákos, az Övé piros. Lehet gyorsabb memóriák vannak a piros nyákos ATI-n ?

-
- = Zk = -
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
szemmel láthatóan fürgébb lett.

egyedül ezen a szorzón filózom. ugyebár most 17,5X200-on döcögök. ergo a 3,6GHz-hez 18X200 lenne a szükséges. de nemtudom, hogy fesz emelés nélkül bírja-e. nameg hallottam pár érdekességet a 790X-DS4-es mosfeteiről, van rejta pár ram borda, de...

-
ADAM1337
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Teljesen nem ismerem az architektúrát.
Bios-ban M.I.T.-ben találod meg.
Bus speed közelében.
1000-en nagyon csekély. 2000-en már a rendszered is fürgébb lesz.
-
-
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
ht linket told fel 2000-re vagy 2600 tájt és nagyon durca lesz.

-
ADAM1337
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Egy tesztre belefér.
Stabilra kell egy komolyabb léghűtés de meglesz.
Ha annyi a fesz amennyit a cpu-z mutat akkor 1,4 tájt meglesz a 4giga stabilan. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
XP alatt durvább lenne.
De alakulgat.
Phenom 2 4gigán már szép pontokat lök.
-
- = Zk = -
félisten
szia Rover.
Ha megfelelőnek találod, feltennéd legfrissebb eredményemet? Ha sikerül, lehet meghajtom 3,6GHz-en is. Állítólag bírja alapfeszen is.
köszi
17855üdv.
Zk -
Zefír
őstag
Szép estét!
Nahát lefuttattam a mark06ot
alapon 280FSB-vel -
Hi!
került hozzám egy vga.
gondoltam csinálok egy kis tesztet.
Mark06 alapGalaxy 7600GT 575/1450 DDR3 256MB
Zalman VF900Cu
Driver 93.71
E7200 2530MHz 3MB cache
2*1Gb 800MHzköszi Rover ha felteszed

-
Tomate
veterán
Miért van az, hogy néha megvadul a 3Dmark? Alap helyzetben húzva a VGA 14050 és 14100 pont között szoktam kapni. De teljesen random, 10ből 1x vagy 20 ból egyszer ugyan azokkal a beállításokkal ugyan úgy sokkal több fpst kapok mint általában. Pl alapból 1. teszt olyan 75-80fpssel kezdődik a végére 4100framet kapok. Mikor megvadul ugyan az minden csak bőven 80fps fölött kezdődik a teszt és a végére 4700frammel végez a teszt. Nem láttam még erről végeredmény mert egyszer mikor a legközelebb voltam hozzá az uccsó tesztben a vége előtt 2mp el fagyott ki
De ha utána újra ugyan ezekkel indítom, megint semmi extra csak az "alap" 
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Meik oldalt ajánljátok, honnan szedjem le? Mert ahonnan leszedtem az nem indult el.
-
Rover623
félisten
válasz
belsodavid
üzenetére
Most komolyan...

Minek kell zöldségeket beszélni?
A VGA-d nem olyan mint az övé...ráadásul gőzöd sincs az egyes alkatrészek teljesítményre gyakorolt hatásáról...akkor hogyan tudnád megsaccolni az őnála várható eredményt...?
Ráadásul felesleges találgatni...elég szép adag gyűlt már össze az eredményekből...meg lehet nézni, aztán abból tényleg lehet rendesen saccolni.
Ki lehet indulni pl. ebből: [link]10300...simán...ja...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
6400-as proci, emelt órajelű 9600GT, hozzáértő user: [link]
-
Dzsekó
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
Régen volt nv kari, most 3850 volt, de ott nem tudtam megnézni mark-al, mert nem indult el, aztán láttam, hogy hotfix kell hozzá vagy törölni fájlt. LOL
De már nem teszem vissza a kártyát. Viszont nv kari le lett szedve driver sweeperrel.
A rendszert nincs kedvem újrahúzni most. Egyébként korábban is tapasztaltam ilyet más kariknál, ott driver probléma volt. Én a legfrisebb 9.2-t használom.
A felbontás nálam is annyi és minden high-on van, kivéve élsimítás 2x, úgy vettem észre, hogy már nem bírja a 6x-ost annyira. Nálad hogy van beállítva? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dzsekó
üzenetére
Ez nem normális, nálam a 3DMark06 meg sem zizzen, csak a Vantage filmvetítés.

Undercover-nél sem jelentkezik hasonló. Szépen fut 50fps környékén 1280x1024-ben.
Vagy nem megfelelő driver telepítés, vagy valami más lesz ott. Ha előtte NV kari volt a gépben, érdemesebb lenne újrahúzni a rendszert.
-
Dzsekó
addikt
Valaki tud segíteni?
Most vettem egy Sapphire Radeon 4670 karit, és a teszt alatt szinte végig 1-2mp-enként döccen/ugrik picit a kép még 40-50 fps-nél is. Így az egész olyan szaggatáshoz hasonlít. NFS undercovert néztem még ott is látni, de inkább csak akkor jön elő, amikor sok autó van a képen.
Van valami ötlet, hogy mitől lehet? Másnak is ilyen vagy hibás a kártya?
Egyébként vga tuning nélkül:3DMark Score 7356 3DMarks
SM2.0 Score 2691
HDR/SM3.0 Score 3252
CPU Score 2790Konfigom az adataimnál.
Köszi! -
Retro11
senior tag
Sziasztok!
Sikerült javítani az előző eredményemen. Nvida 8600M GS 256MB DDR2.
3417pont: [link]Azt gondolom lesz ez még jobb..
Üdv, Retro11
-
KicsiPit
tag
Oks! a monitoromnak nem kell abban a felbontásban lennie ugye?
Procit meddig merjem húzni? -
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hmm, ma egy kicsit számolgattam, osztottam, szoroztam, és nagyjából 15500-15600 pont a maximum amit ki lehet belőle majd hozni. Gond az hogy csak 16+4-es CF-et tud a lapom, ami hátráltat erősen, de majd meglátjuk, bízni kell.

Ma veszek, egy 2.-ik CF hidat is, hátha jobb lesz picit a helyzet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
subaruwrc
félisten
válasz
tzsolesz
üzenetére
egyáltalán nem. drukkolok hogy meglegyen. kentsfielddel szép cpu pontokat lehet elérni a két kistesó cf-ben pedig 80% körül gyorsul single cardhoz képest
szval hajrá 
ferbazs
csapjodaneki

BMW001
az AMD rendszer azért is kap több pontot sm2-sm3-ra alacsonyabb cpu pont mellett mert phenom 2 procival teljes a Dragon platform

-
sgteam
aktív tag
fog ez még feljebb is menni

-
MPowerPH
félisten
válasz
GuB3Ra
üzenetére
Mondjuk ha megnézitek, azt azért illene hozzátenni, hogy az i7 nagyobb pontszámot ért el, de a VGA nem volt LN2 -vel megküldve, mint a Phenom rendszer esetében, ahol a GPU is kapott az LN2 -ből. Ezen múlott, de azt be kell látni, hogy szép eredmény az AMD -től. Ha a 965EE -t nem is, az alatta levőket van esélye befogni.

-
tzsolesz
nagyúr
Nah, ha minden igaz, akkor a hétvégén jövök egy kis ritkasággal.
Q6700, 4670CF. A keinstfield-et még nem tudom meddig tudom húzni majd a P5K EPU-ban, de szerintem nem lesz gond egy 3.8Ghz körüli érték. A két 4670-et meg megtudom rángatni úgy 840/2360-ra.
A cél egy szép 15-16K körüli érték.

-
MPowerPH
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
Ja, tudom. De én nem is cpu score miatt linkeltem, ugye az csak 3DMark -ban van. Normális játékok alatt a gpu score számít, az mutatja meg a 3D -s teljesítényt.
Csak is az miatt linkeltem be.
KicsiPit: Nekem kicsit kevésnek tűnik az a pont, de ez több dolgon is múlik. VGA órajelei? Valszeg a proci a ludas, nem tudja megrugdalni az X2 -est.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
KicsiPit
üzenetére
Nem látszanak a VGA órajelei, pont kitakarja a 3Dmark ablakja. Másik pedig az, hogy majdnem megkérdeztem hogy milyen monitorod van, de utána rájöttem, hogy csak kivágtad a fontos részt.
A cpu-z legközelebb nyisd meg kétszer, és a második ablakon láthatóak legyenek a RAM-ra vonatkozó adatok.(tehát memory fül).Szép lesz ez, csak rá fér még egy kis tuning.

-
MPowerPH
félisten
válasz
tzsolesz
üzenetére
Ahogy mondod. El kell dönteni, ki mit akar.
Én Yorkot azért nem is nézek, mert nincs H2O -m hűteni, a nélkül meg nehéz a tuning. Ezen a wolfon meg kiélhetem magam, még léggel is tudok 5GHz -en benchelni.
Csak egyenlőre nincs értelme, mert jelenleg nincs olyan erős VGA -m. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igen, én is észrevettem, hogy az fps-ek közben valóban nem változnak 2, és 4 mag használata közben. Éppen ezért mondtam, hogy végső kalkulációnál szoroz valahogy rá a pontozó rendszere. Így születik 4 magos procival jobb eredmény, mint 2 magos procikkal.
Végül is ilyen erővel, ez a 3DMark-olás tényleg csak valamilyen játék a pontokért, mert nem irányadó szerintem abban tekintetben, hogy egy bizonyos rendszer mire képes valós játékok alatt. Viszont versengeni mindenki szeret, és szerintem is jó móka, ha éppen nem játszik az ember.
-
MPowerPH
félisten
válasz
tzsolesz
üzenetére
3DMark06 az kihasználja, igen. De én nem benchel játszok. Én csak azt vettem észre, hogy a CPU score lesz nagyobb, GPU -é marad, ott mert a VGA -s tesztek alatt nem működik mind a 4 mag, hanem csak 2.
Tehát a gpu score -oknak azonos frekin járatott Wolf illetve Yorknál nagyjából meg kell egyeznie, mivel ha a York -on nem müxik, csak 2 mag, akkor a mardék 2 mag= egy Wolf -al. De egy 1db wolf -al könnyebb magad frekit elérni, mint York -al. Erre akartam rávilágítani.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy a 3DMark-ok egyenlőre jobban díjazzák a 4 magos procikat, mint a játékok. A 3DMark06 esetében azért, mert a végén még rá is szoroz a gpu pontszámokra valamilyen manőverrel. Tehát a CPU minél nagyobb, az összpontszám is nagyobb lesz. Persze nem lineárisan függvény szerint, hanem parabola szerint. Egy idő múlva (PL.: 4.4Ghz ről 4.5 Ghz) már csak minden 100Mhz 10-15 pontot ad pluszba, miközben mondjuk 2.6 Ghz és 2.7Ghz nél esetleg 100 pont is lehet a növekedés a végső pontszámban. Ez erősen függ a VGA teljesítményétől.
Én legalább is ezt vettem észre.
Pubszon Csináád lécci. Kíváncsi vagyok rá.

-
Pubszon
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Mind1, engem nem érdekel, de az ilyen dolgokkal könnyel lehet csalni.
Mondjuk nekem is rosszul mutatja a GPU-z és ezért a Rivatunert mutatom hogy mennyin megy a VGA.
Sztem egy 3.6Ghz-es Quad szépen kihajt akár 2 4870X2-t, mert akinek ilyen cucca van az nem 800*600-ba játszik low grafon, hanem mondjuk HD-ba mindent fullon és így hamarabb ütközik VGA limitbe mint CPU limitbe.
Kíváncsiságból le fogom tesztelni hogy le tiltok 2 magot, meg persze 4 maggal is lenyomom a tesztet.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TTomax
üzenetére
Igazad van amúgy.
Egyébként futtas már egy mark-ot, úgy hogy kikapcsolod a két 2-es, és a 3-as magot, feladatkezelőben, úgy megnyitod a 3DMark06-ot.
Folyamatok-->klikk a 3DMark06-ra jobb egérrel, majd affinitás, és ott megtalálod. A CPU score a felére fog visszaesni, ami a Te esetedben nagy érvágás lesz a végső pontszámban. Azért mert nálad valószínűleg magas az SM2.0, és az SM3.0 pontszám, így szépen szorozta a a végén a magas proci pont. Ha a proci pont a fele lesz, akkor minimum 15-20%-al kevesebb pontot fogsz kapni. Minél kisebb a VGA teljesítménye, annál inkább nem számottevő a proci pont, a végső pontszám kialakulásában. -
MPowerPH
félisten
válasz
TTomax
üzenetére
Ember, oda raktam a linkeket. Nézd már meg, annyi fáradságot vehetnél. Nem a CPU score a lényeg, hanem a vga...
Kipróbáltam, nem véletlenül cseréltem le a Q6600 -at. 3800 -nál többet nem tudtam kihozni belőle, és még nem hajtotta ki a 4870X2 -et. A mostani E8400 -asom kihajtotta, 4600MHz -en használtam game -ek alatt.Még egyszer megkérdezem! Tudjátok a York felépítését? Na miből áll össze a 4 mag? Hát 2db 2 magból, ami ez esetben 2db Wolf. Nem???
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Mikrotik routerek
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Autós topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Formula-1
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Milyen böngészőt használsz?