Hirdetés
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rayyy
senior tag
válasz
djfules #6222 üzenetére
Én használtam már backburnert (de amúgy a vray distribute rendert részesítem előnyben)... szóval, nekünk úgy működik minden hiba nélkül, hogy minden gépen 64 bites windows van és 64 bites programok (Max, Vray...). Viszont a Windows-ok lehetnek különböző verziójúak. Amúgy állóképre inkább distribute rendert ajánlok, mert a backburner animációra van: egy több frame-ből álló cuccot úgy oszt le a gépeknek, hogy mindegyik egy egész frame-et számol, ami ugye 1 db állóképnél elég haszontalan.
-
snots
tag
válasz
djfules #6123 üzenetére
Nézd, az ilyen fajta szakmában tényleg nem számít a papír, csak az, amit le tudsz tenni az asztalra, ezt lehet pozitívumként és negatívumként is értékelni. Ebben a szakmában nincs kamuzás, vagy tudod csinálni, vagy nem.
Azt, hogy képzett vagy, azt a portfóliódban található képekkel igazolod. A tanfolyamon sokmindent meg lehet tanulni egy összeszedett, kialakított formában, továbbá kérdezhetsz a tanártól. Erre jó a tanfolyam.
Attól, hogy elvégzed nem leszel világszinvonalú profi még, az egy pár aktívan tanult/gyakorolt évet még igénybe vesz, már feltéve, hogy van hozzá érzéked.Magadtól is meg tudod tanulni ezen dolgok jó részét, nagyon jó tutorialok vannak, viszont mindegyik angol. Egyébként meg csak elszántság és kitartás kérdése. Ez nem egy egyszerű, fél év alatt elsajátítható dolog. Tulajdonképpen sosem hagyod abba a tanulást. Persze attól függ, hogy mit akarsz csinálni benne.
Én már leírtam, hogy szerintem mi az értelme a vizsgapapírnak és mondom, én is megcsináltam. A tanfolyamnak pedig fentebb írtam le az értelmét.
Ha jól sejtem még fiatalabb vagy, ülj le, gondold át, hogy tényleg ezt akarod e csinálni és nem csak egy dodzsvájpert egy háttér előtt. (ha az utóbbit, akkor csinálj végig egy tutorialt rá, aztán jól van)
Ez egyáltalán nem egy könnyű szakma és nagyon sok tanulást és kitartást igényel, különösen az első pár hónapban. (hát még később, amikor rájössz, hogy hopp, akkor kell még a Photoshop, a ZBrush, az After Effects, a kutyafasza és Vray meg az ilyen plugin, meg olyan plugin) (mármint megtanulni a használatátMagyarországon nem könnyű munkát találni vele, jobban érdemes külföldben gondolkozni, ott több a lehetőség ezzel kapcsolatban, természetesen angol nyelvtudás elengedhetetlen hozzá. A tanuláshoz is elengedhetetlen az angol nyelv tudás, mivel a legtöbb információt angolul fogod leghamarabb megtalálni.
Röviden: Nem a kedved akarom elvenni, ez egy nagyon jó dolog és szuper érzés az amikor létrehozol valamit, de sok kitartást és időt igényel, már amennyiben nem csak hobbi szinten akarod művelni. Gondold át, ha érdekel és vállalod, akkor vágj bele, tanfolyammal, vagy saját erőből.
-
snots
tag
válasz
djfules #6110 üzenetére
Hívd fel az adott iskolát ahol vizsgázni akarsz és kérdezd meg, hogy mennyire segítenek abban, hogy a kérdéseket megértsd a vizsgán. Tény, ha egy szót sem beszélsz angolul, akkor az némileg megnehezíti a dolgot, de ez nem angol nyelvvilzsga, simán elképzelhető, hogy a vizsgáztató tanár lefordítja neked a kérdéseket magyarra amiket nem értessz meg a nyelv miatt.
A fogalmak a programban gondolom nem okoznak gondot (pl. vertex, edge, face, snap, target weld, instance, stb, stb, stb), a többit pedig szerintem szívesen lefordítják neked.
Új hozzászólás Aktív témák
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háború Izraelben
- Autós topik
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Google Pixel topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával