- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kezünkben a Xiaomi 17 sorozat telefonjai
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Íme az új Android Auto!
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Bulldozer architektura amúgy lefelé elég jól skálázódik.
Nekem egy E2-9000 procis (1 modul, 2 szál) integrált lapom van NAS-ként használva, és a passmark eredménnyel ellentétben valós használat során gyorsabb, mint a 4 magos Jaguar/Puma magos proci, és terheléskor ugyanannyit eszik (kb. 10-12W), idle-ben pedig felét (3W vs 6W).
Csodálom, hogy nem használták nagyobb mértékben e célra.Integrált Ryzen lappal nem tudom összehasonlítani, mert az AMD teljesen leállt ezzel a szegmenssel, gondolom azért, mert laptopba el tudnak adni minden legyártott darabot.
-
Dr. Akula
félisten
Van NAS-ban is komoly fogyasztású.
Qnap TVS-h474 - 46W proci,
Qnap TS-855X - 50W proci,
Qnap ES2486dc-2142IT - 65W proci.
És ez mind Intel. -
sb
veterán
A nagyobb cpu-k (15-28W-osak, nem a 35-65W-osakra gondolok) is skálázhatóak lefelé 10W körülre vagy alá.
A már linkelt NAS-okban is vannak, bár nem elterjedtek de ez a partnereken is múlik. Korábban mutatóban sem voltak. És megérkeztünk a lényeghez: embedded széria. Egy rakás megoldásuk van, vékony kliensekbe, ipari cuccokba, a fent említett szerverekbe, hálózati eszközökbe. 6-8-10W-os cuccok. Léteznek ha nem is terjedtek el.
De Epyc-ből is van 30W-os úgy rémlik...Én raktam már össze jó pár kisfogyasztású cuccot de valahogy nem érzem ezt a kérdést ennyire relevánsnak egyébként. Pár W a teljes rendszerben is benne van. Másrészt 6-12W-ig szinte bármelyik ilyen hw lemegy, a beágyazott, ultramobil, mobil/noti és minipc-s cuccaik is. Harmadrészt meg ebben a szegmensben azért sokszor az arm megy inkább. Az Intel is sokszor csak erőlködött ezzel a szegmenssel.
-
S_x96x_S
addikt
> akiknek vannak pár wattos processzoraik. Az AMD történetesen
> nincs köztükaz AMD -nek is van pár wattos procija.
> az egyenértékű amd eszközök pedig csak papíron,
> vagy papíron sem léteznek.azért lehet találni AMD Athlon 3020e - cpu-s gépeket 6w-al.
( HP 255 G8 15,6" Full HD laptop AMD 3020e processzorral ( emag ))az Intelnek vannak öntődéi/gyárai - emiatt ha veszteségesen is, érdemes valamit termelnie ...
vagyis a supply (ahol az Intel) vs. design (ahol az AMD )
vezet - teljesen 2 különböző dolog.> Az AMD történetesen nincs köztük, a gyárók pedig 15w
> vagy afölé konfigurálják az általad említett termékeiket is valamiért.mert az AMD-s kütyük prémiumosak?
( a celeron N,J -hez képest )amúgy a válasz az értetlenkedésedre: Az Intelnek még az alacsony nyereségrátájó vgay veszteséges celeron N,J -t is megéri gyártani, hogy ne legyenek kihasználatlanul a gyárai ..
-
Én bő fél éve vettem egy Acer integrált AMD-s lapot (spéci lapméret, sajna), amiben még a Bulldozer rendszerű két magos, egy modulos proci van.
Papíron 10W, de NAS-ként használva torrenttel (~40MByte/sec) és samba share-rel, 6TB winyóval együtt megvan 12W-ból. Alapjáraton 6-7W.
Természetesen a 230V-ról mérve a táp hatásfokát is belemérve.
A lapon van a táp fele, 12V-ot kell neki adni.Biztos, hogy az intelek gyorsabbak, de NAS-ként hibátlan nekem.
-
Busterftw
nagyúr
-
S_x96x_S
addikt
> Csak az intelnek vannak 6w körüli
> .. nem hallottál az ARM utasításkészletről,jellemzően az Intelnek nem ARM.es procija van.
de lehet, hogy a jövőben gyártani fogja ( más cpu-ját )Az Intel amúgy hallott az ARM-ről.
"Intel still thinks ARM is an insignificant threat"mellékesen az nVidiának és az AMD -nek viszont várható arm-es cpu-ja, mivel a Arm Windows nagypiac lehet.
A legtöbb mobil/embed AMD-s procit lehet konfigurálni ..
pl. "AMD Configurable TDP (cTDP): 10-25W -
Chiller
őstag
Szerintem te trollkodsz, de azt is nagyon rosszul.
Megnézném mi megy azon 5W-on. Tényleges 5W-on, nem papír szerint. Egy rendes SSD többet eszik. Itt a 6 wattos Pentium N200-ad tesztje:
De bármi is legyen, ilyen keveset akár egy 7840U is tud fogyasztani, pedig az a felsőház. Akát 6W alatt is elvan kijelzővel együtt. Beteszem ide is a fogyasztását, ez ugye teljes laptop, nem csak egy NUC, és tízszer erősebb APU-ról van szó:
65Wattokkal dobálózol, mikor 15-25 wattos AMD APU-k most is vannak, és ezek kis terhelésen 6W alatt fogyasztanak. Merthogy ez a 15-25W "up to".
-
Ribi
nagyúr
Tudom ez a lista sem lesz jó, mert.
Nem tudom mennyi excelt használtál már, de sok esetben pont egy nagyobb excel file libre office megnyitása igen sokáig tart, mert át kell konvertálnia.Valamint egy 15-28Wos cpu sem eszik konstans annyit, csak ha kell a power akkor jobban fel tud pörögni. Amíg Marika néni pötyög, addig pont annyira nem eszik egyik proci sem. Csak amíg megnyitja lesz különbség sebességben.
-
Chiller
őstag
Hát, gondolom kinek mi... Azokat az intel procikat én még routerbe/NAS-ba se raknám, mert semmire se jók. Átok azokat használni mindenkinek szerintem.
Ettől függetlenül ez így jogos, sajnos nincs elég pénz/kapacitás rendes U proci gyártására/terítésére.
Alternatívaként lehet venni steam decket, olcsó és a fenti fogyasztási kritériumoknak megfelel. (NAS-on kívül pedig mindenre is lehet használni)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3-8100 100% tesztelt, hűtő nélkül
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- ÚJ GARANCIÁS 13-14 gen intel High End processzor bazár! VERHETETLEN ÁR!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3573, 99% Akkumulátor
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Nagyakkus! Dell Latitude 5430 i7-1255U 16GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest