Keresés

Aktív témák

• supercow

őstag

A linuxos géphez nem kell semmiféle meghajtó (CD, floppy), ezt elvileg minimális helyre tudnám zsugorítani. Sajnálom szétvágni a Codegen házat... inkább az egyik AT-t alakítanám át erre a célra. Egy nagy, közös előlapot miből tudnék később csinálni?

Megvan az alapötlet, most már a részleteket kell kidolgozni: wipes ötlete alapján egyedi (kb 1.5 ház-szélességnyi) talpon indítok, erre szerelek lehajthatóra két, AT házból kivágott alapot (nem csak a tálca, hanem a ház+váz teljes ''hátulja'').
    Ehhez készül méretre egy keret, előlap (hdd-k, meghajtók a p3-ashoz, gombok 2 géphez, házventi)

• supercow

őstag

válasz wipes #16 üzenetére

attól félek, hogy rohadtul felmelegszik :(
    A linuxos AT gép egy K6-2/380, a rendes gépem egy tua P3-nem-celeron 1ghz egy Abit VH6T lapban.
    Esetleg a linuxos AT-t berakom a fekvő AT házba, a másikat ráapplikálom a tetejére úgy, hogy ledönthetővé moddolom. Az egész egy L alakot vesz fel, aminek az alja a baby AT, a függőleges része az ATX midi. A két vázat valamiféle ajtópánthoz hasonló szerkezettel ledönthetővé teszem.
    Másik megoldás: egymás mellé rögzítem a két vázat, dupla széles házat kapok. Problémás lesz az előlap, illetve annak a gépnek a szerelése, ami ''belül'' van.

• supercow

őstag

Most előttem 2 megoldás lebeg:

1. egy nagyon széles midi házba egymással ''szemben'' a 2 oldallapra szerelve a 2 alaplap, az egyiknek ''hátul'', a másiknak ''elöl'' vannak a kivezetései. Itt ugye már nincs is olyan hogy elöl meg hátul.

2. egy nagyon magas szerver házba egymás fölött a két alaplap, hagyományos módon beszerelve. A második tápnak találok helyet, kártyahelyeket és kivezetéseket is megoldom valahogy.

Az 1. megoldás túlmelegedés-gyanús, illetve a procik / hűtők és a kártyák nem biztos hogy elférnek, illetve teljesen kitöltik a teret, nincs légmozgás. Szerelhetőség valószínűleg nulla.
    A 2. megoldás jobb, de nincs hozzá szerverházam. (emlékszem voltak régen vaslemezből préselt valami Stamford szerverházak, oyat kéne szerezni, brutális)

Ami van itthon: 2 db noname AT midi torony, egy AT felvő baby és egy Codegen 6016 ATX midi torony. Hegesztőgép nincs, viszont van dekopír, fúró, csavarozáshoz szükséges eszközök, csiszolópapír, digitális gép a dokumentáláshoz, egyebek. Amit tudok még szerezni ingyen: 1db vaslemez AT midi torony (alsó gépnek jó lenne, sokkal erősebb) és 1db slim baby AT ház valami régi 386-osból.

Ha 2 házat egymásra rögzítek, akkor elvileg megvan a full torony, nem kell fúrni-faragni, mindkettőben megvan a táp helye, kivezetések, hátlap stb. A baj az, hogy ott vagyok ahol elindultam: nem fér be az asztal alá, mert nagyon magas...

A végső cél: olcsón jót :) Tehát ha az itthoniakból össze lehet rakni, akkor inkább ez a megoldás legyen, mert most nincs pénzem venni házat.

Mindenkinek köszi az eddigi ötleteket, várom a továbbiakat :)

• supercow

őstag

válasz Pacák #5 üzenetére

Konkrétan úgy gondoltam, hogy alsó-fele / felső-fele elrendezés lenne, mintha 2 ház egymásra lenne rakva. Úgy is meg lehet oldani, de lehet hogy egyszerűbb lenne az AT-t ATX-esíteni (táp cserével), esetleg 2 teljesen egyforma noname olcsó ATX házat ténylegesen egymásra hegeszteni. Azzal egy bajom van, hogy oldallapot nem találok hozzá.

• supercow

őstag

Üdv,
    van itthon 2 gépem, az egyik egy AT házban, linux fut rajta, a másik a ''rendes'' gép. A két külön ház nagyon idegesít, sok helyet foglal és nehéz megfelelően elhelyezni. Egymás mellé rakva a lában nem fér el, egymásra rakni nem tudom, mert nem elég magas az asztal alatti tér.
    Azt találtam ki, hogy egy régi olcsó szerverházba bele kéne moddolni a 2 gép tartalmát. Bele kéne férni: 2 alaplap, 2 külön táp, vinyók stb. Kell a 2 hátlap, kártyahelyek stb.
    Szerintetek megoldható?

Aktív témák

Hirdetés