- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 8 és 8T
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
Adrian Mole #13 üzenetére
Szívesen! :)
És ráadásul, ha valakinek nem tetszik, hogy olyan csúnya szöveges (és ezért nem elég tudású :) ), a grub.conf elején commentelje ki a splashimage sort, így egy szép grafikus hátterű izé lesz belőle.
Sipi -
Sipi
addikt
Fölösleges ''nagyobb tudású'' programot feltenned. A Grub nagytudású.
Amikor bejön az indítómenüje, rámész a Linux sorára, és megnyomod az e (edit) billentyűt. Ekkor megkapod annak a sornak az indítómenüjét.
Ebben rámész arra a sorra, ahol a kernelt tölti be (a leghosszabb), és azon is ''e''. Ekkor kézzel szerkesztheted, és valahol a vége felé van egy paraméter, a ''root=/dev/xxx''. Itt kell állítgatnod, az xxx helyén, hogy hol is van a Linuxod kezdő partíciója.
Mivel ezt most nem tudod fejből, mivel eltolódott, javaslom, hogy próbálgasd. Átírod, enter, majd b, mint boot. Ha hibát ad, újra, ha nem, betöltés után a grub.conf-ot átírod a jó értékkel. (Általában a /boot könyvtárban csücsül valahol.)
Sipi -
eddie303
őstag
Szerintem simán csak meg kell nézni, hogy a Linux a partíciókat hogy látja, ha csináltál még más partíciókat, eltolódhatott a partíciók száma, s az már elég ahhoz, hogy Unable to mount root filesystem on akarmi, System Halted... Ha meg látod, hogy hogyan vannak a partíciók, edit grub.conf
-
zekovacs
csendes tag
válasz
Adrian Mole #8 üzenetére
Milyen particio buheratorra gondolsz?
Kicsit korulneztem es talaltam agy parted nevu prg-t ez bootolhato floppy-rol.
Talan majd azzal...
Ha lehet akkor nem kezdenek elorol mindent :) -
WuDu
tag
Debian telepiton van egy grub visszaállito, gondolom az RHn is lesz valami hasonlo...
-
zekovacs
csendes tag
válasz
Adrian Mole #4 üzenetére
Igen ez lehetseges. De ha ujra akarom installalni a linuxot az jelzi hogy hibas a particios tabla es ujra karaja particionalni az egeszet, de akkor ugye a win es minden egyebnek kaput. Nincs valami amivel helyre lehetne hozni, amit az fdisk ''elrontott''?
[Szerkesztve] -
zekovacs
csendes tag
válasz
Adrian Mole #2 üzenetére
Nem hiszem, a grub elindul, ha az fdisk belenyul, akkor azt nem pucolja le?
Ha a grub-bal elinditom a linuxot, akkor kernel panic.
[Szerkesztve] -
zekovacs
csendes tag
Hali!
Adva van egy 60G-as vinyo csinaltam az elejére egy 5GB particiot es ide feltettem egy WinXp-t, eddig ok-is minden aztan csinaltam egy 10GB Linux ext3 particiot ide feltettem egy RH linuxot (+ persze csinaltam egy swap-ot az ext3 utan)
meg ez is szuperul mukodott, de amikor egy dos-os fdisk-el a maradek helyre tovabbi 3 particiot szuszakoltam nem indult a Linux ??? Mi tortent?
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest