Hirdetés
- iPhone topik
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- Két új Poco érkezett - jönnek Magyarországra is!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz bigrob #43563 üzenetére
Behringer, Adam, KRK, Eve esetén is várni kellett kicsit, ez a koppanásgátló miatt van. Ugye koppanás = hatalmas pattanó hang, csak szoci szóval. Egyébként érdekes, hogy egyes gyártók ezt hogy oldották meg:
Behringer B3031: van auto standby mód (15 perc után), ami halk zenével vagy filmnézéssel nem igazán kompatibilis. Szerencsére kikapcsolható volt az auto standby. Kb 2 mp alatt ébred.
Adam A7X: nincs semmilyen standby, fapad, de elöl van a főkapcsoló. Kb 2 mp alatt kapcsol be teljesen, de úgy, hogy először csak a magast hallod, utána jön meg a mély. Érdekes, hogy az Adam Sub8-nál már van auto standby (15 perc), de ezt tök jól megcsinálták, bármilyen halkan is hallgattam valamit, nem kapcsolt ki. Bár bekapcsoláshoz azért kell egy bizonyos hangerő, kb 2-3 mp alatt ébred. De hiába van a Sub8-on auto standby, ha az A7X-eket ez nem kapcsolja ki.
KRK Rokit 10-3 G3: kikapcsolhatatlan auto standby, 30 perc után, s halk zenénél sajnos kikapcsol. Mondjuk viszonylag zajos, szóval valószínűleg nem véletlen, hogy nem kapcsolható ki az auto standby. De rohadt lassan ébred, két fázisban: először csak felvillan a LED, ekkor egy relé kattanását hallani. Ám ekkor még nincs hang, kell még egy tranziens hogy az erősítő is bekapcsoljon. Így kb 5-10 másodperc mire teljesen felébred, elég szöszölős és idegesítő, amikor halkan hallgatok valamit.
Eve SC208: csak manual standby van (meg kell nyomnod az univerzális előlapi potit), bár ezt egész jól megoldották: kikapcsoláskor szép lassan leveszi a hangerőt, ami kb 5 mp. Bekapcsoláskor meg ugyanígy tekeri fel, ami kb 10 mp. De nem használom, mert kézi vezérlésű, s messze kell nyúlni a hangfalhoz.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
válasz bigrob #43559 üzenetére
Próbáld ki, ha nem pattan túl nagyot a hangfal, ha az elosztó főkapcsolóját használod, akkor nincs gond. Nekem az Eve manualjában benne van, hogy nyugodtan használhatom így is. Picit pluttyan, amikor ki vagy be kapcsolom, de ennyi.
De amúgy nem muszáj kikapcsolni. Csak ha számít a villanyszámla, akkor érdemes, mert simán bekajálnak ezek 10-20 wattot üresjáratban, legalábbis ha nincs standby módjuk, ami 1 watt alá redukálja a fogyasztást.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz bigrob #43312 üzenetére
A hétvégén volt a Hangfesztivál a Hangáruházban. Volt zsíroskenyér meg ingyensör.
A polcon volt kicsomagolva a Tascam US 2x2 és 4x4 is. Ha gondolod beviteted a Genelec terembe és rögtön le is tesztelheted.
Egy rövid másfél órát voltunk a 8 éves kislányommal,először nem akart menni aztán meg alig lehetett elhurcolni...
Amíg nézelődtem Emma egy gyenge keverőpulton alkotott 😊
[avid s6l (88.000 USD)Ha meglessz a cumód beszámolsz?
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
válasz bigrob #43353 üzenetére
Ha szeretnéd hallani a basszusgitár legalsó hangjának alaphangját, akkor LSR308. Azokkal a Hz számokkal óvatosan. Nincs ott, hogy az a 37 illetve 43 Hz hány decibel tűréshatár mellett hallható, valószínűleg -6 vagy -10 dB-ről van szó, ami csak marketingbullshit, a -3 dB jóval közelebb lenne a valósághoz. Összehasonlításként:
Az új hasonló Mackie MR széria hasonlóan az 5" 45 Hz-ig, a 8" 35 Hz-ig mennek le. De -10 dB tűréshatár mellett, szóval marketingbullshit. Az adatlapjukon szerencsére ott vannak a -3 dB-re vetített értékek is, melyek 57 illetve 38 Hz, ami mindjárt reálisabb, utóbbi (-2 dB-t tartom reálisnak) valahol 60 Hz és 40 Hz környékén lehet.
A hasonló KRK Rokit 5" és 8" tagjainál csak -10 dB-re van megadva, az 5" 45 Hz-ig, a 8" 35 Hz-ig megy le. Marketingbullshit megint. Presonus Erisek esetén viszont megint nem adják meg a decibelt.
Középkategóriánál szokás megadni -3 dB-t, bár erre is látni ellenpéldát, pl az Adam nem adja meg, valószínűleg ott is -6 vagy -10 dB-lel dolgoznak, mert az A7X 42 Hz-e az inkább 50 Hz körüli.
-
válasz bigrob #43351 üzenetére
Belépő kategóriában általában a 8"-nak nem olyan jó középtartománya, mint az 5"-nak. Viszont a 8" jóval mélyebbre megy. Subwoofer esetén viszont a mélytartománnyal lesznek problémák, nagyon nehéz megfelelően beállítani és hozzáilleszteni a szatelitekhez, illetve térben nem lesz homogén a mély. Tehát valahol brutálisan sok mély lesz, valahol meg szinte semmi, jó esetben is csak egy pozícióra lehet normálisan belőni. Én 3 évig használtam 2.1-es rendszert, de meguntam a szopást, nemrég váltottam vissza 2.0-ra. Utóbbi olyan, mintha két mélynyomód lenne, ami akusztikailag sokkal-sokkal jobb, messze kevesebb a probléma.
Persze laikus fülnek szubjektíve lehet jobb a sub, mert több basszus, de a mélynyomónak nem ez a feladata, hogy több mély legyen, hanem hogy mélyebbre menjen a teljes rendszer. A helyesen beállított subwoofer olyan, mintha ott sem lenne, de eközben hallod a nagyon mély hangokat is.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz bigrob #43309 üzenetére
Valószínűleg azt csinálnám, hogy megvenném Tascam us 2x2-t.
Biztos ami biztos, ha rögzíteni nem is de legalább megszólaltatni kell azt a hangszert, szal. kell rá bemenet.
A fenti interface, ár-értékarányban az egyik legjobb USB-s csatolósok között.Aztán fognám a motyómat, elballagnák a Friendlyhouse-ba vagy Hitspace-be, aztán jól meghallgatnám a Tascammal mit tudnak azok a fránya stúdió monitorok.
Belenéznék a pénztárcámba, és megvenném a legdrágábbat ami belefér a keretbe.
P.S.:Spec én KRK-t pont nem vennék zeneszerkesztéshez, de ez már az én ízlésem.
Használlttal nekem van rossz tapasztaltom, úgyhogy bocs, de többet én használtat nem veszek, és nem is ajánlok.[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz bigrob #43300 üzenetére
Nézd , én nem vok zenész.
Ha kizárólag gitározás lenne a cél, én kifejezetten gitárerősítőt vennék. Vannak hangszeráruházak, ahol helyben ki is lehet őket próbálni.
Ha általános zenehallgatás is cél, akkor jó helyen vagy, ha stúdiómunkára kell, akkor már nem biztos hogy jó helyen jársz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- PlayStation 5
- YouTube
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest