Hirdetés
- iPhone topik
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- Két új Poco érkezett - jönnek Magyarországra is!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasiel
senior tag
válasz Dexar007 #37869 üzenetére
Mondjuk számomra már az hihetetlen, hogy a DAC és az anélküli állapot között nem érzékeltél különbséget. Akkora differenciát pedig szerintem badarság várni, mint, ami a TV hangszórója és a Kürbis között volt.
Jómagam egy Z-2300-ról váltottam Eris E8-ra. Amennyiben az alap állapotot (tehát mindenféle belenyúlás, EQ, stb.) nézzük, akkor nagyon komoly volt a különbség a két hangfal között. (A Logitech-nek konkrétan nem volt középtartománya és a magas is elég silány volt). Viszont, ha az általam egyedileg beállíott EQ-val rendelkező Logit hasonlítottuk az Eris-hez, akkor azért már nem volt olyan brutálisan nagy a differencia. Mondtam ezt akkor, mikor utóbbi még nem volt bejáratva. Miután ez megtörtént, számomra nagyon komoly különbségek álltak elő. Tudom, egy Z-2300-at ne hasonlítsunk egy Kürbis-hez, de akkor sem igazán tudom elképzelni, hogy - pl. normálisan elhelyezve a hangfalakat - egy Mackie MR5-el vagy MR6-al hallgatva a zenét, ne legyen érezhető a különbség egy Kürbis-hez képest. -
PuMbA
titán
válasz Dexar007 #37869 üzenetére
Ez lehetséges, de itt több dolgot is figyelembe kell venni
1. Ilyen hangfalakhoz a FiiO már kevés, túl olcsó hozzájuk képest.
2. Számít még az anyag is amivel tesztelted, mert rosszul kevert zenéknél például nem sok különbség lehet.
3. Számít az elhelyezés (két hangfal között 1,5-2m kell, ha mindent ki akarunk hozni belőle) és a hallgatási távolság is (ez is 1,5-2m). Az tuti, hogy a Mackie-knek jobb a térhatása és sok helyen tudnak megszólaltatni hangot nem csak középen és a széleken, de ehhez olyan anyag is kell.
4. A legutolsó dolog pedig az, hogy 1-2 hét hallgatás kell, hogy egy hangrendszerről teljes véleményt alkossunk, ennyi idő alatt a füled nem áll át teljesen.Lényeg a lényeg, hogy ilyen szintű hangfalak már tényleg nem szükségesek azoknak, akik nem akarnak pepecselni az elhelyezéssel, akusztikával és a megfelelő DAC-kal stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Spórolós topik
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest