- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Hangzás szempontjából jobban jársz az 1255A-val.
T20 akkor jó, ha nincs hely, vagy a kinézet, minőségérzet is fontos, de hangban nem egy kategória a kettő.Szurkálódás on: persze érdemes még rászánni 15k-t, ami nem olyan sok, és venni egy Edifier R1600-at vagy 1900-at, mert az már össze is van rendesen rakva. -
dudika10
veterán
válasz
black0ster #13890 üzenetére
Csak optikai kábel van beledugva?
A jelenség normális. Mármint a búgás. Az, hogy ez Téged zavar (eléggé hangos ahhoz, hogy zavarjon), az már nem igazán egészséges, de gyakorta előfordul jóval drágább rendszerek esetében is.
Ha csak az optikai kábel van bedugva, akkor nem igazán földhurokról van szó, hiszen egy földdel nem igazán lehet hurkot csinálni. Az optikai kábel galvanikus leválasztást jelent.
A zaj periodikus? Sistergő? Elektromos zaj?
Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor próbálj ki egy zavarszűrőt a hálózati dugó felől. Ha tudsz forrasztani, akkor kb. 100 forintos tétel. Ha nem, akkor vehetsz kész, zavarszűrt elosztót.
Nem biztos, hogy segít, de lehetséges.Hirtelen ennyi jut eszembe.
-
dudika10
veterán
válasz
trufa12 #13748 üzenetére
"vagy ha még jobb hangot akarsz nézz 90 db v feletti rendszert"
Hö? 90 darab? A hangszórók száma 90 darab? Vagy ez valami idegen ország erős pénze?
Vagy 90dB akart lenni? És mi legyen 90dB fölött? A max hangnyomás vagy az érzékenység? Vagy az erősítés?
Mi köze van bármelyiknek is a hangminőséghez?(#13750) trufa12: az érzékenység minél magasabb, annál hatékonyabb a rendszer.
De ez még nem jelenti azt, hogy jól is szól, ez még csak a hatásfok. -
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
Bitpalace #13597 üzenetére
Nem tudod elég messze dugni az elosztótól.
Bármi visszabeszélhet a hálózatnak, ami zavarhatja a nem megfelelő szűréssel rendelkező dolgokat, például a hangszórót. Egy új mobiltöltő, laptoptáp, vagy egy új lámpakapcsoló kapcsolgatása. Bármi, ami megfelelően közel van a hálózathoz.
Egy próbát megér a zavarszűrő szerintem. -
dudika10
veterán
válasz
Bitpalace #13595 üzenetére
Ki kéne próbálnod egy egyszerű zavarszűrőt.
Vehetsz készen elosztót amiben van, de talán 1 darabos is létezik, vagy elkészítheted magadnak is, ha konyítasz valamit az elektronikához és forrasztáshoz (1-1 kondi párhuzamosan, és a lábaik közt 1-1 induktivitás, pl 2x 100nF (>325V) + 2x 33mH). -
dudika10
veterán
válasz
4nick8 #13593 üzenetére
"40k környékéig ... Vagy +-10k kategóriában?"
"hobbi stúdió célokra"Egyikhez sem igazán passzol az az A2.
Miután az f3 pont a méretéből adódóan jó magasan van, így a mélyeknél elvisz az erdőbe, ami hobbistúdiós céloknál nem éppen szerencsés.
A közel 60k-s ára ráadásul 20%-al több, mint a plafonként meghatározott 50k.(#13577) harry: a beépített DAC akkor kellhet, ha nincs hangkártyád. De gondolom a felvételhez van valami hangkártya, aminek van DAC része is... ha nincs, akkor kellhet a digitális bemenet a Behringer hátán.
-
dudika10
veterán
válasz
Wind-Storm #13587 üzenetére
Vagy szimpla akusztikus tréfa áll a háttérben.
-
dudika10
veterán
válasz
norbee2244 #13580 üzenetére
Együttfutási probléma, ez a legtöbb potmétertnél "normális" jelenség.
-
dudika10
veterán
válasz
dokee78 #13330 üzenetére
A filmekhez hozzá tartozik például a beszéd is, idegen nyelvű filmeknél meg azt végképp rossz, hogy a kis méretű szatellitek miatt a vágási frekvencia olyan magasra kerül, hogy a mélynyomóból duruzsol még egy mélyebb hangú nő is, nem hogy egy férfi.
A robbanás egy hatalmas puffanás lesz, ezt lehet, hogy sokan szeretik, de egy valódi robbanástól nagyon messze állnak.
Az most így hirtelen nincs előttem, hogy mit írtál max keretnek, de ezeket a 2.1-eket én nagyjából használhatatlannak tartom.Némi egyszerűsítéssel mondhatjuk, hogy a jó minőségű és tényleg mély hangok a legdrágábbak, tehát minél kisebb a keret, annál kompromisszumosabb ez a tartomány. De sajnos nem lehet pótolni puffogó, brummogó, erőteljes, de nem mély hangokkal. Nem túl tapasztalt füllel el lehet hitetni, hogy nem hiányzik ott semmi, de a valóságban minden más látja csak kárát és ugyanúgy hiányozni fog.
(#13329) Diablo18: amennyiben az adatok valósak, átlagos körülmények közt bőven elegek ahhoz, hogy ne legyen egészséges napi pár órában.
Nem pazarlok erre több időt és energiát, csak azért írtam, mert félrevezető a téma egy laikus számára.Azokat a hozzászólásokat meg igazán megszerkeszthetnéd továbbra is. Teljesen random nyomkodod az entert, a szóközt, a shiftet és a hangulatjeleket.
-
dudika10
veterán
válasz
Diablo18 #13316 üzenetére
Dehogynem, én igazi mélyekről beszélek.
Nem értettem félre, csak arra próbáltam kilyukadni, hogy az általad "igazi mélyek"-nek nevezett jelenség egy nagyon durván eltúlzott mélyet takar, ami nem feltétlenül kell, hogy mélyre menjen, csak a nagy hangnyomás a lényeg.Egy random vacak 2.1 megmozgatja a gyomrod és az ablakot, de nem megy mélyre egyáltalán. Amikor ráüt a zenész a dobra, akkor pedig brummog vagy puffog, ami minden, de nem jó. Hiába mozgatja meg az ablakot, az bizony nem jó.
Egyébként pedig egy ablakrengető hangnyomás (és nem az ablak sajátfrekvenciájának eltalálására gondolok itt, hanem a hangnyomásra) közel sem egészséges a fülnek.
90dB mellett napi 1 óra zenehallgatás az egészséges küszöb nagyjából. -
dudika10
veterán
válasz
Diablo18 #13311 üzenetére
Te szereted a durván eltúlzott basszust. És?
Továbbra sem értem, hogy mi alapján próbáltál gúnyolódni, hiszen nincs min gúnyolódni.A helyesírásod és a hozzászólásaid megszerkesztettsége még mindig borzalmas.
Egyébként azt nem tudom, hogy Te hogy vagy vele, de én szeretem, hogy működik a fülem.
Persze kinek a pap, kinek a papné. -
dudika10
veterán
válasz
schawo #13306 üzenetére
Itthon vetted?
A Ribbonost én egy picit túlárazottnak gondoltam itthon, mert vagy 50%-al drágábban árulták, de máshol előfordult olcsóbban be lehetett szerezni a ribbonnal szereltet.
De az biztos, hogy rossz vételnek nem lehet mondani semmiképp.(#13303) R.U.Z.S.I: nem a mennyiséget nehéz kipréselni egy dobozból, hanem a minőséget. A 10.000 forintos kis 2.1-eknél is rengeteg mély van általában, pedig azoknak a mélynyomója is kisebb mint egy R1600/1900.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
Bitpalace #13283 üzenetére
Kell valami egyszerű mono erősítő (amihez kis elektronikai tudás kell, de akár készen is lehet kapni, vagy csináld-magad kiszerelésben), egy doboz (amihez kis asztalos hajlam kell) meg egy szélessávú hangszóró.
A mienkhez 230 kellett meg egy jack csatlakozóval megáldott kütyü.
Jól? Nem. De amire kellett (szobában zajt csinálni a kiránduláson és hasonlók), ahhoz tökéletes volt.
Volt kisebb is, ami akkuról ment, és amit utazás közben használtunk. Régi szép idők...
-
dudika10
veterán
válasz
Bitpalace #13278 üzenetére
Az egy értelmes kompromisszum.
Bár puffogni nem fog mint a 2.1-esek.Mi ilyen célra annak idején egy mono, gitárerősítőhöz hasonlító ládát használtunk.
Nem szólt szépen, de hát nem is az volt a lényeg. Nem kellett neki külön táska, volt neki füle, és ingyen jutottunk hozzá. -
dudika10
veterán
válasz
Diablo18 #13188 üzenetére
Végülis 10k vs 30k, garanciális vs garancia nélküli, hibátlan állapotú vs ütött-kopott, új vs. régi.
Tényleg, ugyan az a kategória a kettő, hogy én ezt eddig nem vettem észre?!Jah és a tisztánlátás végett nem "1 geniusról", hanem konkrét termékekről beszélgetünk. A gyártók termékei csak akkor vonhatók 1 kalap alá, ha összesen 1 terméket gyártanak, de még akkor sem feltétlenül.
A kérdéses Cantont hallottad egyébként én tudod, hogy mit tud vagy vaktában lövöldözöl?
Nem tudom megállni, hogy ne tegyem szóvá a helyesírásod...
-
dudika10
veterán
válasz
norbee2244 #13153 üzenetére
Igen. Meglehetősen nagy az eltérés köztük.
Tetszőlegesen közel rakhatod akármilyen monitor mellé.
LCD-t egyébként sem zavarna, mivel teljesen más elven működik, mint a CRT-k.(#13152) wienis: a paraméterek kizárnak mindent, ami akárcsak olyan jó is lenne, mint az 1250X, így ha váltasz, az egyértelmű visszalépés lesz.
A T40 meg nem reális döntés. A T20 sokkal reálisabb akkor már. -
dudika10
veterán
válasz
#59070464 #13130 üzenetére
1800A-t én sem tartom sokra, de ne általánosíts egy hangfal (meg más termékek) alapján, mint azt gyakran látni itt is.
Nagyon sok szemetet gyárt, ez nem kétség, de találni jó vételeket.
Hatalmas előrelépést valóban nem nagyon tudnál tenni, ez igaz.Van pár tippem, de nem akarok vaktában lövöldözni (beszállítás, forgalmazók, mesterséges áremelés ... ).
Talán 18.000-ért adtam túl a hibátlan, garanciális R1600-on.Prodipe-ot meghallgathatod Bp-n. A Hitspace-ben szinte biztos, hogy van, de máshol is hallgatható. A fülednél biztosabbat nem mondhat senki.
-
dudika10
veterán
válasz
#59070464 #13127 üzenetére
Szépen elszálltak az Edifier árak. Majd 50%-al drágábbak mint annó.
Az R1900 35k-t nem nagyon ér szerintem. R1600-al kéne egy árban lennie. Az is jó drága lett.
Ha már 35-ks R1900, akkor sokkal inkább a D1080-as 40k-ért. De ha nem lehet kapni, akkor az kihúzva a listáról (bár azért rá lehetne kérdezni az ATC-nél).Pont az M100 az, amiről túl sok mindent nem tudok elmondani.
Prodipe szerintem a legjobb az árkategóriájában, nekem is az van az asztalomon.
Használtan esetleg ki lehet fogni KRK-t ennyiért, azzal még jobban lehet járni, de ezek nem cserélnek olyan sűrűn gazdát, meg alapvetően nincsen túl sok belőlük.AV40-et jól tetted, hogy kizártad.
MS40 is felesleges neked.
Az viszont nem igaz, hogy a T20 jobban muzsikál mint bármelyik Genius. A nagyobb dobozok (1250X, 1255A, 2000A, 3000A) bizony szebben muzsikálnak, csak hát méretben jóval nagyobbak és nincsenek olyan jól összerakva.(#13126) tal-garius: erőltetni? Nem akarok én semmit erőltetni. Csak próbálom megérteni, hogy minek kérdez valaki, ha nem fogadja meg a tanácsot. Ez még nem is zavarna igazából, tegye, csak utána ne kardoskodjon már...
-
dudika10
veterán
válasz
Integrator #13124 üzenetére
Tehát Geniust nem veszel, mert neked már volt problémád 'egy' Geniusszal.
Inkább veszel helyette logitech-et, amikor az összes z5500-val problémák vannak például?
Miből gondolod, hogy egy z323 tovább fogja bírni?
Garanciaidőn belül jó a Logitech. Utána már javítani egyiket sem fogják, mivel szervizük nincs, de kapsz majd egy 20-30%-os kupont, amit náluk levásárolhatsz.
A Geniusnak van itthon szervize, így azt garanciaidőn túl is lehet hozzájuk alkatrészt szerezni.
Eddig is egy Geniust használtál, és elszállt a viharban. Remélem, hogy ez az összes negatív tapasztalatod a Geniusszal, és ezért írod le az egész márkát.Csak próbálom megérteni a néha kiszámíthatatlan emberi gondolkodást.
De nyugodtan vedd meg a Logitechet. De hogy ne legyen felhőtlen az örömöd, Genius néven, más formában klasszisokkal jobb hangminőséget kaphattál volna olcsóbban.
-
dudika10
veterán
válasz
Integrator #13122 üzenetére
Ha nem fogadod meg a tanácsot, akkor viszont felesleges kérdezni.
-
dudika10
veterán
Igazából oda akartam kilyukadni, hogy az RMS is szinuszos, és nem ártana utána nézned, hogy mit is jelent valójában.
De ahogy már vagy 3x leírtam ma, a teljesítmény adatok semmit nem számítanak érzékenység nélkül.
Példának okáért:
87dB/W + 32W = 90dB/W + 16W = 93dB/W + 8W ...Remélem túl sokan nem fogják készpénznek venni amit írsz, mert többször bebizonyítottad, hogy a témához túlságosan nem értesz, és tapasztalatod se sok.
-
dudika10
veterán
A hátukat nézted már? Nem, különben nem kérdeznél ilyet.
Ipon fórum kalap meleg lótrágyát nem ér.
Frekvenciamenet 2 számmal megadva, szintén annyit ér mint az ipon fórum.
Ha megadta volna a Genius, hogy 20-20.000Hz, ami nyilvánvalóan marketinged maszlag, akkor boldog lennél?Az RMS-t nem egészen így kéne számolni, de mindegy is, mivel továbbra sincs semmi értelme a teljesítmény adatoknak.
Arra voltam kíváncsi, hogy a Behringer esetében hol írják, hogy szinuszos (nyilván az, de sehol nem írják le, legalábbis én nem találtam meg). -
dudika10
veterán
Tehát volt egy 2020-asod... értem...
És ezek alapján nyilatkozol az 1255A-ról vagy az 1800A-ról.
Olvasd el kérlek, hogy ki milyen véleménnyel volt a 2020-asról (én is írtam róla).Pedig bassreflexes az 1255A, az 1800A, de még az általad használt 2020-as is.
Arra, hogy hol írja, hogy 'miben' adták meg azt a kimenő teljesítményt.
-
dudika10
veterán
Amíg nem mondasz érzékenység adatokat a teljesítmény mellé, addig teljesen irreleváns.
És utána is az lesz.Mármint konkrétan 1255A-d vagy 1800A-d volt és úgy tudod a különbséget, vagy volt egy genius terméked és ezért szar az összes?
Nálam is megfordult már az MS16 és az említett Geniusok is.
3,5kg-os műanyagdobozok a cirka 5,2kg-os fa dobozokkal szemben... Értelmetlen is az összehasonlítás. De akkor még nem 20.000 forintot kellett lecsengetni az MS16-ért, hanem 12-13.000-et. Ez így egy nagyon vicces ajánlás részedről. -
dudika10
veterán
Baromságokat még sem kéne azért mondani.
40-50W hova ne volna elég? Semmi értelme a teljesítmény adatokat nézegetni. 1 darab valódi W-tal is tud egy hangszóró halláskárosodást okozni.
Ha 40-50W kevés szerinted, akkor miért ajánlasz utána egy 2*8W-os rendszert?Még volnának kérdéseim, de költői mind, nem fogsz tudni rá válaszolni...
Expendable: olvasd el az első hozzászólást, majd használd a keresőt. Pontosan ugyan ezt a témát is jópárszor tárgyaltuk már. Hadd ne írjam le még egyszer, hogy az 1255A jobb.
-
dudika10
veterán
válasz
Scholes9 #13049 üzenetére
10k-ért vehetsz egy Genius 1255A-t újonnan, garanciával. Sokkal többre képes mint a Logi szatellitek.
10-15k-ért vadászhatsz régi passzív dobozokat. Meg is tudod hallgatni előtte őket és sokkal többre képesek mint akármelyik Logitech szatellit.
6k-ért vettem használtan a Genius 1250X-et.
Szerintem(!) messze nem reális két vacak passzív dobozkáért a 10k-s ár.Azok a Magnatok darabonként kerülnek annyiba, arra azért figyelj.
-
dudika10
veterán
válasz
Scholes9 #13043 üzenetére
Úgy emlékszem 6Ohmos dobozok vannak a szub mellett.
Tetszőleges 6-8Ohmos hangdobozokra nyugodtan cserélheted őket.
Az érzékenység ne legyen alacsony, illetve ha a terhelhetősége kisebb, mint az erősítő által maximum leadott teljesítmény, akkor vigyáznod kell a potméterre, mert ha véletlenül feltekered, akkor akár meg is ölheted a hangszórót.
A vezetékezést meg meg kell oldani, mert van ami csiptethetős, van ami banándugót fogad... de ez legyen a legkisebb gond.Vagy lecserélheted az egész rendszert, mert a hangváltót is illenék cserélni az új dobozok mellé. Mivel a gyáriak nagyon gyengék, ezért nagyon magasan van elváltva a szub és van egy csúnya kiemelése is. Egy rendes váltással, normálisabb dobozok mellett viszont az eredeti célját érné el a szub, miszerint csak kiegészít alul, és nem elnyom mindent mindenhol.
-
dudika10
veterán
válasz
bajaki #13025 üzenetére
Nem baj az, hogy megkérdőjelezed, sőt. Kellő forráskritika mindig kell az olvasáshoz (interneten meg aztán végképp).
Amíg van mélye, addig szép. Aztán az alja eltűnik (ez ekkora méretnél természetes). A kis mélynyomók sem jobbak semmivel, csak jól megnyomják a magasabb frekvenciákon, és ezért "hűű de erős" érzésed lesz. De kevés tapasztalattal egyből ki lehet szúrni, hogy ez nem olyan, amilyennek lennie kéne. Főleg az a baj, hogy rátelepszik és elnyomja a többi tartományt. Nyilván egy ilyen kis rendszer nem fog neked discos brum-brum-ot (mert tuc-tucnak nem nagyon lehet nevezni) varázsolni a nappaliba. Kellemes zenehallgatáshoz, vagy akár egy akciófilmhez elég, de mellkaspréselő itt sem lesz.
A fül egyébként elég gyorsan alkalmazkodik. A rosszhoz is meg a jóhoz is.Azt megmondani, hogy elég lesz-e a mély számodra ott, ahol hallgatni fogod, senki nem tudja megmondani. Keress használtan, hátha felbukkan, és veszteség nélkül továbbadhatod ha nem tetszik, vagy próbált meghallgatni valakinél.
A normális(abb) 2.1-ek jóval feljebb kezdődnek. Első hozzászólásban is ott vannak, kb 30k-t kell értük leszurkolni.
-
dudika10
veterán
válasz
bajaki #13022 üzenetére
Itt előjön megint az a bizonyos kinek a véleményét hogy értékeljük téma, mert semmit nem ér az, hogy elképzeled amit leírok, mert teljesen másként fogod elképzelni, mint ahogy én értem.
Egyébként dobozhangúbb, kiemelt mélyek puffogósabbak, nem olyan kontrolláltak, és a magasok csapnivalóak. Röviden-tömören, természetesen a másikhoz viszonyítva.
-
dudika10
veterán
válasz
bajaki #13019 üzenetére
Különben nem lennék ilyen magabiztos.
Persze, hogy van akinek jobban tetszik. De sokaknak sokminden tetszik (pl van akinek a 40dB-el kiemelt mélyek dübörgése jön be). Sokat kell olvasni és tapasztalni mellé, és egy idő után el tudod dönteni, hogy neked kinek a véleményére kell adnod.
A fejhallgatós topikban pl már van egy 'összeszokott' társaság, és ott elég egyértelmű, hogy kinek a véleménye milyen koordináta-rendszerben, hogyan értelmezendő.(#13020) malwy: azért, mert hülye vagyok.
Nem Swans, hanem SoundArt. Nézd el nekem, este van.
Így már a google is segít. De ez csak egy példa volt a sok közül, mint személyes kedvencem (hivox tuning 10k volt annó, nem tudom most hogy mérik, de az nélkül nem nagy durranás a doboz). Rengeteg jó doboz létezik még. -
dudika10
veterán
20-30k-ba már beleférnek használtan nagyon jó dobozok ha van melléjük erősítőd.
A kedvencem a Hivox tuningolt Swans W2 (L2). 22k-ért is láttam már. Egészen más kategória mint a Genius (árban is természetesen), 10k körüli keretbe is beleférnek használtan jobbak mint a Genius, de ott már vadászgatni kell (persze drágábban is).Szóval ha van egy jó kis erősítőd és 30k-d mellé, akkor nem kérdés, hogy nem az első hozzászólást kell nézegetni, hanem a Hifi topikban kérdezősködni az aktuális használt kínálatról. 30k-ba új dobozok is beleférnek, kevesebbe nem nagyon, de nem érdemes azokat nézegetni.
PA, otthonra... totális baromság. Pláne ezek az olcsó vackok.
bajaki: az 1800A csak designban jobb (kinek mi természetesen, nekem is az 1800A tetszik jobban, az asztalomhoz is az menne inkább). A teljesítmény nem szempont.
Az 1800A nincs benne a 'nem ajánlott' kategóriában, csak a tesó mellett nem egy nagy eresztés. Van jobb, ennyi az egész. Természetesen ettől még lehetsz boldog azzal is.
-
dudika10
veterán
válasz
kkrisi #12956 üzenetére
És a TVn van 5.1 kimenet?
Milyen filmeket szeretnél rajta nézni? Mert ami a kábelen jön, az bizony nem 5.1-es.
Nem tudom milyen készülékekről beszélünk konkrétan, de azon felül, hogy az elhelyezéssel gondok lennének, a megfelelő kimenetek és forrás hiánya is problémát okozna így látatlanban. -
dudika10
veterán
válasz
betonfelhő #12942 üzenetére
Az MS40-nek van saját DAC-ja. Ha felteszem, hogy nem laptopról van szó, akkor az alaplapon van koax és/vagy optikai kimenet, ami tökéletes volna, és nem kéne mellé az U1.
A hangkártya jelszintje megfelelő.
Megfelelő aktív mélyládával ki tudod egészíteni, de a hangfalon nincs kimenet hozzá, tehát a belső DAC-ját így nem használhatod.
-
dudika10
veterán
válasz
mjani1172 #12940 üzenetére
"Vagy ezek csak félrevezető dolgok?"
Pontosan.3x annyi alkatrész van a Geniusban, szerinted ugyan abból az összegből ugyan olyan minőség jön ki?
A teljesítmény adatok az érzékenységek nélkül semmire nem jók (pláne mivel nem valós adatok gyakran).
A hangminőségről meg aztán végképp nem árulnak el semmit.Ha csak hangerő kell, akkor inkább valami olcsó szar PA cuccot keress.
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #12897 üzenetére
Persze, ez tiszta sor. Csak oda nem a belépő kategóriás vackok mennek, hanem a komolyabbak, a belépő kategóriánál pedig, még ha párosával is árulják, akkor is gyakran egységárat adnak meg, mert az komolyságot tükröz a tájékozatlan számára.
Lényegében ugyan arról a jelenségről beszélünk. -
dudika10
veterán
válasz
schawo #12895 üzenetére
Vesz mellé egy másik típust.
Az olcsóbbaknál egyáltalán nem is lehet egyesével megvenni a dobozokat, csak így írják ki az árat, hogy "komolyabbnak" és olcsóbbnak tűnjenek a szettek.
Sőt, olyan terméket is láttam, ami 1 aktív és egy passzív dobozból állt, és ott is darabárat adtak meg, na ott aztán végképp semmi értelme nem volt. -
dudika10
veterán
válasz
sultansmith #12892 üzenetére
"most tudna venni egyet, aztán meg majd még egyet"
Gondolom ha nincs pénzed autóra, Te is megveszed először az egyik kereket, aztán a másikat...
-
dudika10
veterán
válasz
sultansmith #12884 üzenetére
Ezeknek DARABJA ennyi továbbra is. Egy párnál egy kicsit jóval több pénzről beszélünk. Mondjuk úgy kb 5x annyiról.
-
dudika10
veterán
válasz
TigerCat #12858 üzenetére
Az összes 1250X-nek van egy halk sistergése és búgása ami eddig nálam járt.
Tekerd fel a potmétert bekapcsolt állapotban és hallgasd meg.
Persze ez a használatot nem befolyásolja. A 7x drágább hangfalaimnak is van, és kutyát sem zavar (bár lehet egyszer felnyitom őket és visszaveszem az erősítést bennük, így is -30dB-n van a hátukon a potméter).Csak hogy irigykedjetek (
): 6k-ért vettem egy 1250X-et nemrég. Most az van a TV alatt. Kéne nekik egy állvány még.
Tényleg best buy volt annak idején, és a mai napig nagyon jó az áráért. Sajnos már nem gyártják, az utódok meg nem lettek jobbak sajnos.
Most van az asztalomon egy 3000A (csak az egyik fele), ami pici tuningra jött, az mondjuk felveszi vele a versenyt talán. De még mindig inkább az 1250X, még ha picit csúnyácskább is. -
dudika10
veterán
válasz
sultansmith #12828 üzenetére
Vitatkozni nem is nagyon fogunk róla, mert nem sok értelme volna. Főleg nem erről.
3dB az az 1dB teljesítményduplázásonként.
Példa kedvéért:
80dB érzékenység + ~64W => 100dB
100dB érzékenység + 1W => 100dBPontosan ezért nem mond semmit magában a teljesítmény.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy nincsenek rendesen dokumentálva és mérve a dolgok, tehát az, hogy hol milyen torzításokkal számolhatunk, csak próba/mérés után derül ki.Mackie mellé vegyél egy aktív mélynyomót, és azzal el tudod rontani bármikor a hangképet.
Ha (lehetőleg jól elhangolt) basszreflex csak még jobb. -
dudika10
veterán
válasz
sultansmith #12825 üzenetére
Vannak olyan hangfalak, amik 1W-tal is halláskárosodást okoznak gond nélkül.
Az érzékenység ismerete nélkül semmi értelme nincs a terhelhetőségnek vagy az erősítő maximális teljesítményének.Miután tökön kívánod szúrni a hangminőséget, én ennyit kívántam csak hozzászólni a témához.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
Laybee #12781 üzenetére
Mennyire hallgatod hangosan a zenét?
Ha másnak megmutatod, akkor nem az az első reakciója, hogy feltekeri a hangerőt?
Mert a fülünk egyáltalán nem lineáris és minél kisebb a hangerő, annál "kevesebb" a mély.
Ez egy mélyben erősen túlzó rendszernél kevésbé jön ki alacsonyabb hangerőn.Hát ennyi pénzért ezt kapja az ember mostanság.
Azzal nincs mit tenni. Járasd egy picit és szokd (majd 2 hét után hallgasd meg újra a régi rendszert), nem túl tapasztalt fül első benyomása nem számít túl sokat. -
dudika10
veterán
válasz
Laybee #12778 üzenetére
Sajnos nem tudom elhelyezni így a koordináta-rendszeremben.
Előfordul, hogy szelel az előlapnál, de ez nem egy nagyon vészes dolog általában, így lehet, hogy rosszat kaptál.A puffog pedig sok mindent jelenthet. Ha a búgó mélyeket hiányolod, akkor nem ez a Te rendszered. Vegyél valami elhangolt mélyládával rendelkező 2.1-et (kb az összes ilyen, főleg az olcsóbb kategóriákban).
Vagy sokkal inkább szokd meg a nem eltúlzott mélyeket.Sajnos így nem lehet megállapítani, hogy tényleg hibás darabot fogtál-e ki, vagy az elvárásaid "rosszak".
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
Diablo18 #12750 üzenetére
A hangminőség a kulcsszó. Például elvárás a minél lineárisabb frekvenciamenet és hasonlók.
Ezeknek az anyaga is fa. Drágábbak közt találni alumíniumöntvény házzal is.
Utanként és csatornánként külön erősítés, jó minőségű hangszórók, jó minőségű doboz... És a többi...(#12747) inner: az a baj, hogy nincs rájuk kereslet itthon.
Ha biztos volnék benne, hogy gyorsan relatíve jó áron el tudnám passzolni a Prodipeokat, akkor vinném, de ez esélytelen itthon sajnos. Nagyon nyomott árak vannak. -
dudika10
veterán
Felvételhez csak van egy komolyabb hangkártya. Gondolom...
MS40 és az MA15D kis hobbistúdióba jók, fejhallgató kimenet, kezelőszervek elől, digitális/analóg bemenetek, Edirolon még sub-hoz is van kimenet, tehát később akár azt is lehet illeszteni hozzá. Bár monitornak egyiket sem használnám igazából, de ha nincs rá több pénz akkor nincs.
Swans és Microlab inkább "hifi".
Maudiokat elvetném.A kérdés az, hogy mi az igazán fontos. Ezek mellett ilyeneket is figyelembe kell venni, mint elhelyezés. Mert míg az első kettő (nálam) első reflexnyílású és így könnyebben elhelyezhető, addig a másik kettő hátsó, és nem nagyon tesz jót nekik, ha falra vannak tolva.
Sajnos Swanst és Microlabot nem hallottam még csak hasonló környezetben sem, nemhogy egymás mellett. -
dudika10
veterán
válasz
__H4X0R__ #12722 üzenetére
22" a max ami elfér (2 darab). Ráadásul olcsóbbak közt nézelődtem inkább.
Gyártottam? Közelében nem vagyok még. El se kezdtem.
Nyári projekt lesz valószínűleg. Ki sem látszom a tennivalókból jelenleg.(#12724) csucsbicep: a hangszórók számának növelésével a problémák száma is ugrásszerűen növekszik.
-
dudika10
veterán
válasz
csucsbicep #12718 üzenetére
Vagy elhiszed, hogy nem ez a helyes fejlesztési irány, vagy nem. Nem nekem kell hallgatni.
Mindenesetre azért lebeszélnélek róla.Az 1255A meghallgatása nem egy megoldhatatlan probléma, főleg ha Bp-i vagy. 1800A-ból azért kevesebb van
(szerencsére). -
dudika10
veterán
válasz
csucsbicep #12716 üzenetére
Téged idéznélek:
"... hangja brutálisan elrontotta az összképet. ..."
Hogy csak egy problémát említsek: interferencia.Lehet hosszabbítani a kábeleket például, az egy olyan gondolat volna, aminek volna értelme.
Sajnos azt nem tudom, hogy mit tud a szetted, így azt sem tudom megmondani, hogy jobban járnál-e ha egyszerűen fognád és lecserélnéd, de ezt sem tartom kizártnak. -
dudika10
veterán
válasz
csucsbicep #12714 üzenetére
Jól értem, hogy a hifi mellett szeretnéd ha még 2 hangszóró ugyan azt a hangot játszaná le?
Ez nem éppen a legjobb ötletek egyike ebben a formában. Van ahol van értelme (sőt), de az nem a szobád.
Ezek mellett szerintem sokkal jobb az 1255A, de ezt már sokszor sok helyen kiveséztem magam is.
-
dudika10
veterán
Amikor kerestem egy tesztkészüléket, akkor a bolt mondta, hogy nem tudnak adni, de rendeljem meg és éljek az elállási jogommal. Furcsálltam, de hát ez van.
Most meg monitorokat akarok venni, és ha nem vállalnak pixelhiba garanciát, akkor kénytelen leszek így megoldani ezt is.
-
dudika10
veterán
10 nap alatt senkinek nem tűnt fel az aprón a 6k-ért árult 1250X?
Hát én lecsaptam rá. Délután meghallgatom, ha minden rendben van vele, akkor jön haza a TV mellé. -
dudika10
veterán
A tesztkörnyezet egy kérdés. A referencia meg meg egy másik.
Bemegy az ember TV-t venni, néz két TV-t, ahol az egyiken élénk színek vannak a másik meg élettelen mellette. De amíg nem rakják mellé a harmadik kalibrált TV-t, addig nem tudhatja az ember, hogy melyik is a jobb.
Hangszóróknál ugyan ez. Amíg nincs mellette egy referencia, addig csak azt lehet eldönteni (kellő tapasztalat hiányában), hogy neki melyik tetszik jobban.Aztán utólag előjöhet ilyen faktor, hogy "miért fáj a fejem".
-
dudika10
veterán
válasz
-conrad- #12662 üzenetére
Felvesz a konnektorból teljesítményt amit ki kell fizetned.
Hosszú távon az élettartamban is megjelenhet, de ez a mai fogyasztói társadalomban nem igazán mérvadó.(#12661) SirRasor: mérettől függően kell 3-5-10kg fa valamilyen formában.
Kell 2+2 hangszóró, hangváltó és egy erősítő kapcsolás trafóval általában. Már az anyagköltség is meghaladja az 5k-t még egy pici modell esetében is. Add hozzá az áfát, szállítást, csomagolást, összeszerelést és gyárfenntartást, mérnöki munkadíjat ...
Irreális az elvárás. -
dudika10
veterán
Viszont amikor egy mélyebb hangú szinkronszínészre kerül a sor, akkor nem a mélynyomóból fog szólni legalább.
A keresőt egyébként ajánlom figyelmébe mindenkinek. Eléggé unalmas 20x válaszolni ugyan arra a kérdésre.
Ez a téma nem olyan mint a többi hardver. A fejlődés lassú mint a fene. Amit fél éve leírt akárki, az most is úgy van ha akkor úgy volt valószínűleg. -
dudika10
veterán
Kis sarkítással mindegy, hogy 5 vagy 20W-os a tetszőleges hangfal.
Nekem itthon 2*75W-os dögök vannak és 1W-os nagyságrendben mozgok (alatta jóval).Ha PA-ról beszélgetnénk, akkor volna értelme, de így nincs.
1W 100dB érzékenység mellett ráadásul kb. 128W-nak felel meg 80dB érzékenység mellett. Így magáról teljesítményről beszélgetni szintén értelmetlen.Párszáz forint különbséget láthatnál az árcédulákon...
-
dudika10
veterán
válasz
Ace Ventura #12592 üzenetére
Az összes T20 fekete, az előző széria volt szürke.
Mint már mondtam, mindegy mit választasz, ilyen áron az összes visszalépés lesz.
A z523 sem egy nagy csoda... tejfölösdoboz hangja lesz az R1900 után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Linux felhasználók OFF topikja
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Titan Quest II
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest