- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
Nem jobb (illetve nem tudom), csak hallottam szólni az Edifier R1600T Plus mellett, és meg voltam vele elégedve, így azt nyugodtan merem ajánlani. Ugyanakkor többeknek meg a Modecom hangfalakról van tapasztalata, így azzal sem lehet félrenyúlni. Igazából csak hangosan gondolkodtam, hogy jó lenne, ha egymás mellett meg tudtam volna hallgatni a Kürbist a 80-as Modecom-mal.
-
B1T3
addikt
Semennyire, egy 8"-es megy le normálisan 45 Hz-ig, egy ilyen kis apróság nem fog. Biztosan jobban jársz a nagyobb modellel, ha rá tudsz szánni annyit. (Mondjuk azt nem tudom, hogy 6000 Ft pluszt megér-e a T&V Kürbishez képest, pont nem ezt a kettőt tudtam egymás mellett meghallgatni.)
-
B1T3
addikt
válasz
-zolee- #22581 üzenetére
A legdrágább, amit linkeltél, körülbelül 146 ezer forintnak felel meg. Ha csak mélnyomó nélküli 8"-es stúdió monitorokban gondolkodsz, ebbe már belefér pl. az RCF Ayra 8, KRK ROKIT RP8 G3, Presonus Eris E8 is. Ha még feljebb tudsz menni az összegben, amelyet rá tudnál szánni, lehet, más javaslatok is érkeznek, hogy mit érdemes még vásárlás előtt meghallgatnod.
-
B1T3
addikt
válasz
kalozhun100 #22545 üzenetére
Aktív hangfal, nem szükséges hozzá erősítő. Áram alá helyezed, bedugod PC-be/laptopba/telefonba stb., és használhatod is.
-
B1T3
addikt
válasz
kalozhun100 #22541 üzenetére
Nem ajánlott, jobban jársz az ajánlóban is olvasható kétutas Geniusokkal.
-
B1T3
addikt
válasz
Ironed_1 #22396 üzenetére
Én tudom ajánlani a 2.1 megoldásokkal szemben a Kürbist, tényleg nem olyan ütős a mély, de azért, mert nem akar mindenképpen lenyűgözni azon az áron, hogy ki van színezve alul is.
-
B1T3
addikt
Megvolt a hallgatózás az Edifier R1600T Plusszal és a Thonet & Vander Kürbisszel, ezúton is köszönöm az utóbbi biztosítását zsizsefnek.
Kellemes csalódásként ért. Az R1600T Plust ugyebár többen ismerik innen is, és mondhatni egyöntetűen ajánlott volt ebben az árkategóriában, így jó viszonyítási alapnak tekinthető, hogy ezt a kis űrt mennyire képes kitölteni a Kürbis. A válaszom erre röviden, hogy kiválóan helytáll.
Az első benyomásaim nyilván a külsőt érintették, élőben is elegáns, letisztult, illetve masszív érzetet kelt, tényleg jónak mondható az összeszerelés minősége. A kék led kicsit erősen világít, de oldalra került, így részemről nem tudok elképzelni olyan szituációt, hogy zavarjon. Olyan gyermekbetegségekkel sem találkoztam, hogy zajos, zúg, illetve a telefonok sem zavarják be könnyen (konkrétan egyszer sem az ittléte alatt, pedig volt 2-3 a közelében). A kábeleken itt is spóroltak kicsit, de legalább tartósnak tűnnek. Plusz pont a cserélhető tápkábelért, ez az Edifier R1600T Plusnál fix.
Na de a lényeg nyilván az, hogy hogyan szólal meg. Következetesen az Edifierrel vetem össze az alábbiakban.
– Mély: rögtön lelövöm a poént, mondta zsizsef is, hogy nem érezte soknak, igaza volt, én sem. Na jó, nem is lőttem le a poént, mert az most jön: szerintem ez egyáltalán nem írható a negatívumokhoz, illetve nem egyértelműen, ugyanis azért ilyen, mert sokkal közelebb áll a lineáris frekvenciaátvitelhez, mint az R1600T produktuma, amely 120-150 Hz között szépen kiemel (illetve nem csak itt, máshol is vannak „puklik”, de azt hozzá kell tennem, hogy a kis rendelkezésre álló hely miatt nem igazán volt lehetőségem normálisan elhelyezni őket, mindenesetre a SineGen megerősítette, hogy lineárisabb a Kürbis). Vissza is kanyarodnék ahhoz a megjegyzéshez, hogy „nem egyértelműen”, ugyanis ennyi alapján az általam hallgatott metal zenéknek jobban áll az Edifier-féle „dögösebb” basszus, továbbá – bár azt nem hallgatom, csak most tesztből – esélyes, hogy az elektronikus zene kedvelői is jobbnak látnák az összképet az R1600T-vel. Az Edifier a színezéshez folyamodott, hogy ellensúlyozza a hangszóró korlátait, és bár jobban kedvelem a linearitást, úgy gondolom, nem feltétlenül tette rosszul; attól függ, ki mit hallgat túlsúlyban. Persze az is lehet, hogy nincs teljesen igazam, mivel ezek csak így élesen egymás mellett/után hallgatva jöttek ki, ha a T&V Kürbist hallgatnám napokig, ráállna a fülem (ugyebár most inkább az R1600T Plushoz van szokva), és valószínűleg annál sem éreznék mélyhiányt, sőt véleményem szerint hamar szerethetővé válna még annak is, aki 2.1-ről váltana.
– Közép: itt kijött a Kürbis előnye, az R1600T mintha kicsit tompább, kevésbé részletesebb lett volna. Lehet, utóbbi a mélykiemelése is fokozza ezt az érzést.
– Magas: elsőre az az érzés fogott el, hogy kontrollálatlanabbak a T&V magasai, és fárasztó lehet hosszabb távon a fülnek a kis magastúlsúly (az Edifier mélytúlsúlyával szemben; kb. 2/3-ra tekerve volt annyi magas az R1600T-n, mint a Kürbisen középállásban, ha viszont azon visszacsavartam, hamar tompaságot éreztem; bár ezzel csak annyit mondtam, hogy finomabban lehet játszadozni a magas manipulálásával az Edifier hangfalán [az meg középállásban volt tompa]), de végül mégis meggyőzött, a részletek talán itt is jobban a helyén vannak.
Egyoldalúnak tűnik a vélemény, ám néhol mégis kellemesebb volt az R1600T-t hallgatni. De ha már dicsértem (véletlenül), akkor összegzésként újabb pozitívumot felhozok a Kürbis mellett is: több erőtartalékot érzek benne.
Kár, hogy nem volt itt még egy Modecom is, de én így is nyugodt szívvel fogom ajánlani a Kürbist.
Egy-két kép, kattintásra megnőnek, bár a minőség nem a legjobb (a fórum is tömöríti szépen):
(#22357) PuMbA
Az idétlen elhelyezés miatt nem mennék bele messzemenő következtetésekbe, de úgy érzem, jobban kedvelnéd, ahogyan a T&V szól.(#22361) Zoluska
Erre már sajnos nem jutott időm.
(#22366) Alx.Mercer
Így nyilván erre sem, de mint láthatod, sok hasonló zenét hallgattam meg rajtuk, tehát releváns, amit írtam a mélynél. -
B1T3
addikt
Még csak most tudom elkezdeni normálisabban meghallgatni egymás mellett a Thonet & Vander Kürbist és az Edifier R1600T Plust, de egyáltalán nem kell szégyenkeznie az újdonságnak, szerintem simán az ajánlható kategória lesz, ahogyan az Edifier volt. Jókor jött, mert pont kezdtek kikopni a hangfalak ebből az árkategóriából.
-
B1T3
addikt
Sziasztok, pillanatkép a szobámból:
Legeslegelső benyomásom az, hogy meglehetősen hasonlít a hangja az Edifieréhez, ami pozitív. De egyelőre középállásban van minden tekerő, az Edifieren pedig már babráltam vele, ahogyan kitapasztaltam, mi áll neki jól (az én ízlésemnek megfelelően), szóval még nem tudom, mit lehet belőle kihozni. -
B1T3
addikt
Úgy néz ki, holnap meg tudom egymás mellett hallgatni a Thonet & Vander Kürbist és az Edifier R1600T Plust zsizsef fórumtársnak köszönhetően, aki nemrég ruházott be előbbire. Akit érdekel, hogy bizonyos stílusokban hogyan teljesítenek az összevetésben, adjon linket valami zenéhez, mert részemről – az ízlésemből fakadóan – a metal stílus lesz a túlsúlyos.
Már csak azért is érdekel az eredmény, mert az Edifierről tudom, hogy jó ár-érték arányú volt, szóval ha a T&V Kürbis is jól teljesít majd, akkor bátrabban tudom ajánlani a jövőben.
-
-
-
B1T3
addikt
válasz
falvaas #22309 üzenetére
Az ezen az áron kapható 8"-es membránméretű hangfalak szerintem legfeljebb 40-45 Hz-ig mennek le magabiztosabban, ennyiből ezt lehet kihozni. Úgy gondolom, felesleges erőltetni az ettől sokkal mélyebb frekvenciákat ennyiért, mert cserébe minden más lenne kevésbé kellemes.
-
B1T3
addikt
válasz
Kroni1 #22291 üzenetére
Ha pont a zenehallgatás lenne a fő felhasználási terület, akkor hatványozottan ajánlom a 2.0-t ebben a kategóriában (is). Szerintem a Genius SP-HF 1250B és 1255B sem túl nagy, de ha tényleg nagyon kevés helyed van, egy kis felárért jó ajánlat a Creative T20; sajnos nem ismerem személyesen, de úgy tudom, jó munkát végeztek a mérnökök, és nagyjából kihozták azt, amit ebből az árból és méretből lehet (persze egy kis felár van pont a kis méret miatt).
-
B1T3
addikt
válasz
pècsimunkás #22282 üzenetére
Nem éri meg, hacsak nem tetszik annyival jobban.
-
B1T3
addikt
válasz
csabyka666 #22237 üzenetére
-
B1T3
addikt
válasz
csabyka666 #22235 üzenetére
Úgy látom, ebben a videóban 3:10 körül megmutatja a hátulját.
-
B1T3
addikt
Miért tűnt el olyan gyorsan két hozzászólás, köztük az enyém is?
-
B1T3
addikt
Egyébként ez a Thonet & Vander Kurbis/Kürbis jó is lehet 26 ezerért, ha most vennék ennyiért hangfalat, bátor lennék, és látatlanban ezt választanám a Modecom MC-SHF56-tal szemben, amely már legalább itt tart árban. Kétlem, hogy a Modecomba sokkal jobb minőségű alkatrészek kerültek, és a 4"-kel szemben biztatóbb az 5,25" (még ha tudom is, hogy a specifikáció nem minden).
-
B1T3
addikt
Ne hagyatkozz a specifikációkra. 4"-kel biztosan nem megy le 45 Hz-ig, a duplája reálisabb lenne.
Jobban jársz a 80-assal, ha van rá pénzed. Bár nem ismerem őket pontosan, de kétlem, hogy a fizika törvényeit meghazudtolva jobban szólna a kicsi. (Jó, tudom, abban a méretben is van szépen szóló hangfal, de ez nem egy – hasamra ütök – Genelec gyártmány.)
-
B1T3
addikt
válasz
pècsimunkás #22111 üzenetére
Ez tetszett.
-
B1T3
addikt
Van itt olyan debreceni, akinek M-Audio BX5 D2-je van, és meg is lehetne hallgatni nála?
-
B1T3
addikt
válasz
NÓPARA #22088 üzenetére
Ebben az árkategóriában
nemsem érdemes a márkát ilyen súlyúnak tekinteni. Kb. annyi jelentősége van a Trust névnek, hogy ha egy matricával átragasztod HP-ra, nem fogsz különbséget érezni.
Ugyanakkor 2.0-t ajánlok én is, mert biztos számít a hangzás is: ha a 1250B nem tetszik, vess még egy pillantást a 1255B-re.
Ja, és sokak hangkártyája a 7.1-et is támogatja, mégsem rohannak azt venni, megelégszenek a 2.0-val. Még egyszer mondom: attól, hogy a számok összege nagyobb, még nem lesz jobb a 2.1.Persze te döntesz, mire van szükséged, én csak igyekeztem racionálisan hozzáállni.
-
B1T3
addikt
A Modecom MC-SHF56 már kicsúszik az általad megszabott méretből, és az ára is elszállt. Az a baj, hogy mindennek elszállt az ára, illetve már nem is kapni sok mindent, így ebben az árkategóriában kicsit holttér van. Pedig az Edifier R1600T Plus pont jó lenne, szélességre is még pont belefér (15,1 cm), csak hát már rég volt, amikor 25 ezer körüli áron lehetett kapni.
-
B1T3
addikt
válasz
stickermajom #21994 üzenetére
Nem szabad sok mélyet elvárni, ennyiért egyszerűen ez van. Kapsz több „mélyet” a 2.1-ektől, cserébe gusztustalanul fog szólni. Tied a választás lehetősége.
-
B1T3
addikt
válasz
zed juron #21983 üzenetére
Korábban pont felvetettem az F7-et is, mint – magamnak – megfontolandó ajánlat ebben az árkategóriában. 150-ért 5 év garanciával ütős ajánlatnak.
200 ezer körül mozog párja hónapok óta, ahogy láttam, és a hivatalos oldalon is 2 év garanciát írnak, de még így sem tűnik rossz ajánlatnak, határozottan jókat írnak róla. Ha lesz lehetőségem, mindenképpen meghallgatom azt is.
-
B1T3
addikt
-
B1T3
addikt
A Dynaudio DBM50-et ismeri valaki, illetve tudna valaki róla mesélni?
-
B1T3
addikt
válasz
tomrRRR #21936 üzenetére
Ezek közül csak a Philips SPA5300-at ismerem konkrétan, nagyon rosszul szól. Ha zenét is akarsz hallgatni, 2.0-t javaslok. Kár, hogy elszállt az áruk, de ezektől valószínűleg még a Genius SP-HF1250B és 1255B is sokkal kiegyensúlyozottabb eredményt nyújt.
Az a baj, hogy az olcsó 2.1-eknél csak a mély „mennyisége” lesz több, de az sem azzal, hogy sokkal mélyebbre mennek, hanem kiemeléssel vágják át a tapasztalatlan fület. A minőséget pedig el lehet felejteni. A 2.0-k sem bajnokok ebben az árkategóriában, de jobban hajaznak egy hallgatható rendszerre. (Tudom, mind hallgatható, de itt mindig törekszünk az adott keretből a lehető legjobbat kihozni.)
-
B1T3
addikt
válasz
HUAFBANDITA #21869 üzenetére
Ha jól látom, a Logitech Z906 80 ezer forintba kerül. Abból már nem csak „egy kis pöcs” 2.0 cuccot lehet venni.
-
B1T3
addikt
válasz
aram01 #21826 üzenetére
80 ezer forintos 5.1 rendszerből már csak jobb hangzást hoztak ki, mint egy 10 ezres 2.0 cuccból.
Nem tudom, milyen arányban áll a zenehallgatásra és a filmnézésre fordított idő, de ha olyan árban vásároltál volna egy 2.0 hangfalat, akkor lehet, hasonlót mondanál a Z906-ra is.
-
B1T3
addikt
válasz
Victoryus94 #21783 üzenetére
Szerintem mindenképpen 2.0.
-
B1T3
addikt
válasz
schawo #21589 üzenetére
Éppen ez a baj, hogy én sem tudok normális 2.1-ről ebben az árkategóriában, mert valószínűleg nincs is.
Sőt már a 2.0-k is kezdenek innen kikopni, nem is olyan régen le volt fedve a 15-30 ezer forint közötti sáv, most meg adott 13 ezerért a Genius 1250B/1255B, majd a Modecom MC-SHF56 28-29 ezerért (aminek emlékeim szerint 21 körül mozgott az ára). Az Edifier R1600T-t pedig 25-ért vettem (szállítással együtt, tehát 23 körül volt az ára), most pedig 38 ezernél jár.
Vicc.
Az még a probléma, hogy nem látom, hogy érkezne ezekből az olcsóbb cuccokból új generáció, egy csomó kikopik a piacról, a többinek meg szépen felszalad az ára. Nem jó tendencia. -
B1T3
addikt
válasz
DSmethod #21580 üzenetére
Ha ebben a keretben gondolkodnék, én a Mackie MR6 Mk3-at, RCF Ayra 6-ot, KRK ROKIT RP6 G3-at és a Yamaha HS7-et hallgatnám meg elsősorban, hogy döntsek, melyik tetszik leginkább.
Ilyesmi árban van még 6 helyett 8"-es membránnal Prodipe Pro 8 V2, de ettől még nem feltétlenül lesz jobb hangja (még nem hallottam, de említés szintjén azért megjegyzem). Ugyanitt érdemes szerintem az M-Audio BX8 D2-re is vetni egy pillantást, ugyanis a Friendly House-nál most 93 ezer helyett ez most 77 ezer forint párban, bár ezt az információt a kereted miatt nem is elsősorban Neked, hanem mindenki másnak szánom, mert nem tűnik rossz árnak érte. -
B1T3
addikt
válasz
foosballfun #21514 üzenetére
Engem is érdekelne, mit produkálnak egymás mellett, mert bár a sok tapasztalat alapján merem ajánlani látatlanban is a Modecom hangfalat, jobb lenne, ha ismerném is a hangját.
-
B1T3
addikt
Ebben az árkategóriában már van miből válogatni, szóval talán a legjobb véleményt a saját füled biztosítana, ha meghallgatnád másokkal együtt. Ha a 8"-eseknél keresgetsz, mert az a fő, hogy minél mélyebbre menjen (bár ettől az összkép nem feltétlenül lesz jobb), akkor a KRK mellett hasonló áron megemlíthető még a Mackie MR8 Mk3, RCF Ayra 8, Presonus Eris E8 vagy a Yamaha HS8.
-
B1T3
addikt
válasz
Alx.Mercer #21429 üzenetére
Friendly House, Zaj.
-
B1T3
addikt
válasz
Alx.Mercer #21427 üzenetére
Sőt a Mackie hangfalánál is darabárról beszélünk, csak a többinél van párár.
-
B1T3
addikt
válasz
romanzidan #21409 üzenetére
Rendeltek páran, meg is érkezett rendben; szerintem csak a garancia érvényesítése lehet kicsit körülményes.
-
B1T3
addikt
válasz
Agyzuzo #21220 üzenetére
A 2000A-t nem ismerem, de lehet, nem is véletlenül nem kapni már.
A 2020-tól pedig nem is vártam volna többet, elég a jól hangzó „négy utas” kialakításra tekinteni, hogy kiröhögjem, ráadásul még az árukereső oldalon is sok panasz van rá (szóval tudhatja az ember, mit vesz ezzel), ellenben konkrétan a 1250-re és 1255-re még nem nagyon érkezett panasz, szóval – bár ez is csak feltételezés – valószínűleg jobban sikerült modellek.
(Egyébként véletlenül sem akarok kampányolni a Genius cuccok mellett, nekem speciel még semmim sem volt tőlük, csak szimplán objektíven nézve valószínűleg ezektől kapja a legjobb hangminőséget ezen az áron az ember.) -
B1T3
addikt
válasz
glspeter1 #21218 üzenetére
Őszintén szólva már én sem tudom pontosan, annyi minden szóba és megcáfolásra került ezzel kapcsolatban. A legnagyobb különbség szerintem a külsejükben van.
Ha fontos a zenehallgatás, szerintem azt a Logitechet felejtsd el. Konkrétan ezt a típust nem ismerem, nemrég egy Philips SPA5300-hoz volt szerencsém (15 ezerbe kerül…), és még az is alkalmatlan zenehallgatásra. Kétlem, hogy ez attól (sokkal) szebben szólna, ellenben erőfitogtatóan tudna dörmögni, de a minőség nem erről szól (bár a 1250 is nagyon-nagyon erősen kompromisszumos, de még így is magasabb színvonalat képvisel).
-
B1T3
addikt
válasz
glspeter1 #21216 üzenetére
Én nem olvastam még ilyet róla, ellenben sok elégedett véleményt akár csak ebben a topikban igen.
Különben találtam olyan boltot is, ahol 24 hónap garanciát írnak, bár fogalmam sincs, ez gyártói-e. Mindenesetre ebben az árkategóriában teljesen átlagos az 1 év garancia.
-
B1T3
addikt
Igazából elég sok mindent, persze nem olyan tág határok között, mint ahogyan azt Te prezentáltad a hitspace-esek előtt a meghallgatott zenékkel.
Az előbb linkelt szám ellenére azért nem az üvöltés, hanem az ének dominál az általam hallgatott zenékben. Ha a legkönnyedebbet kellene linkelnem, az talán Jonny Craig, a Hurts, James Arthur, Alex Clare vagy a Cab lenne.
Középút például a Masterplan, a TesseracT, a Gotthard, a Dream Evil, Jorn, az Emarosa vagy a Protest the Hero (meglepődtem, hogy múltkor egy számot adtak tőlük az MR2 Petőfin) említhető meg.
A súlyosabb vonalnál (azaz ahol ének és üvöltés is akad) pedig a már említett Northlane, illetve például a Periphery (évek óta tőlük ez a csengőhangom), az Asking Alexandria, a Like Moths to Flames, a Scar Symmetry vagy a Memphis May Fire az, amit hirtelen kiemelnék.Lehet, inkább privát üzenetben kellett volna reagálnom, mert túl hosszúra nyúlt a hozzászólás.
De igazából azért, mert direkt kiírtam az előadók nevét, hogy amelyik szimpatikus, abba hallgass bele, ha tényleg érdekel.
Vagy érdemesebb lett volna azzal kezdenem, hogy belinkelem a last.fm profilomat, ami egész jól tükrözi, miket hallgatok.
-
B1T3
addikt
válasz
Locutus #21066 üzenetére
Érdekes dolog ez az ízlés. Nekem sem tetszik a KRK Rokit szériája, ugyanakkor több ismerősöm is azt mondta rá, „menő” (vagy ennek valamelyik szinonimáját, mivel természetesen ők sem azt mondták, hogy szép
).
De egyébként megértem, hogy szempont a külseje is, elvégre jó esetben ezt fogod bámulni (legalább a periférikus látásoddal) évekig, ha a gép mellé tervezed.Az RCF és a Presonus a friendlynél sincs? Mert persze attól, hogy kapni lehet náluk ezeket, lehet, hogy az üzletükben nincs, csak ha nem tetted meg, egy kérdést megér.
-
B1T3
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest