- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
"de a D osztalynak ez a hátránya hogy sistereg."
Ezt nem tudom hol hallottad, de orbitális hülyeség. Nem az erősítő osztálytól függ.
A KRK Rokit 10-3 G3-ban AB osztályú erősítők vannak és irdatlanul sistergett. Az Adam A7X-ben a magasnak AB, a mélynek D osztályú erősítője van, és nagyon csendes hangfal, ha odateszem a fülem, akkor a magasból hallok egy kis fehérzajt. Vagy itt az Eve SC208, ami meg full D-osztály, és icipicit büzzög, jobban mint az A7X.
-
-
válasz
racskobalazs #58446 üzenetére
Ha megvan a szobád mérete, akkor ITT a kalkulátor, amivel ki tudod számolni, hogy X méter hány Hz-es hanghullám. Az eredményt még osztani kell kettővel, s akkor ennyi. Viszont az azért fontos, hogy ezek az ún. szobamódok, szóval pontatlan voltam, nem feltétlenül kiemelés, pozíciótól függ.
Jobb megoldás a Room EQ Wizard (REW) szoftvert letölteni, s abban a Room Simulatorba beírni a szobád paramétereit, elhelyezni a hangfalakat, hallgatói pozíciót. Az egész pontos, de fontos hogy üres szobával számol, tehát bútoraid hatásait nem számolja. Habár abszorpciós (elnyelési) tényezőket be lehet írni az egyes falakhoz.
-
Akkora happy end lesz, hogy lehet mennek vissza a dobozukba.
Új helyre költöztem (igen, megint, remélhetőleg utoljára), s hát ide lehet sok lesz az Eve SC208, akusztika oltárán meg nem akarok beáldozni mindent, így lehet az Edifier S360DB marad "használósnak". Főleg, hogy vezetéknélküli a mélyládája, így bárhova tudom tenni. A keresztváltási freki bajával meg valahogy együtt élek.
470x450 cm-es szoba. Szóval kb 36 meg 38 Hz között van kiemelés. Plusz 275 a belmagasság, ami meg kb 62 Hz-nél emel. Szóval 36, 38, 62 Hz plusz a felharmonikusok. Végülis működhet, mert 40 Hz alá az évák sem mennek.
-
válasz
Lajmund #58443 üzenetére
Szinte mindegyik zajos, ez nem gyári hiba, csoda ha visszacserélik. Eve SC208 is zizeg halkan, kb egy méterről is hallani, ha teljesen csend van. Nem igazán értem, hogy mi a baj vele, ha max 1 méterről hallani, de 3 méterről használod.
Ha mindenképp zajmenteset szeretnél, akkor elmész valahova meghallgatni, hogy melyik típus a legkevésbé zajosabb. Pl nálam az Adam A7X az elég jó volt ebből a szempontból, csak kb 10-20 cm-ről lehetett hallani a zaját teljes csendben. Míg a KRK Rokit 10-3 G3 borzalmas volt, 3 méterről is simán hallottad.
-
válasz
lezso6 #58320 üzenetére
Az Edifier S360DB még mindig nyerőnek tűnik, habár közvetlen nem tudtam összehasonlítani az S350DB / S351DB-vel, de szerintem egyértelműen jobb. Habár én eleve szeretem a ribbon / AMT magasat, ebben meg valami planár van, ami hasonló technológia, jóféle levegős hangot ad, amit én szeretek, továbbá kicsit harsány is a hangfal 3-4 kHz között, de ezeket a kiemeléseket nem nevezném jelentősnek, kb mint egy Adam A7X. Nyilván minőségben nagyon nincs ott.
De a 2.1 kivitel hátránya sajnos kiütközik, kár hogy 150 Hz körül van a crossover, lehetne lejjebb. Ma este hozom vissza az Eve SC208-akat, arra kíváncsi leszek, hogy milyen azután, hogy hetekig nem hallottam. Egyébként hogy a szervizest idézzem, ez volt a bajuk: "a táp standby 9V-os részében fáradtak el kondenzátorok".
-
-
válasz
zolikaDB #58421 üzenetére
Nem erős a basszusa, inkább semlegesebb, legalábbis ez alapján:
Edifier R1280DBs vs Edifier R1080BT || Sound Comparison
A R1280DB-ben is van basszus, de ott az R980T meg R1280T, melyek méretüket több basszussal kompenzálják. Mélyre nyilván ezek sem mennek, az nem ez a kategória.
-
válasz
strike19 #58420 üzenetére
Nem az a baj vele, hogy olcsó.
Simán lehet hangra jó, sőt, csak ez nem stúdió monitorhoz van, mert nincs rajta se XLR, se TRS kimenet. Helyette van ez a speciális csatlakozó, ami plusz pénz, ez a gond. Egyébként ha meg kell a DSD, akkor válaszd ezt, "stúdió" DAC-oknál nem szokott lenni támogatva. Habár én a DSD formátumért sem vagyok oda, nem látom értelmét, de persze ha az adott master csak DSD-ben érhető el, akkor nincs más opció.
-
válasz
Patrick76496 #58415 üzenetére
Nem rosszabb, csak placebo. Itt egy ember hallotta (nem botfülű) itt van egy helyen a régi és új verziót 1250B-ből. És nulla különbség van.
-
válasz
pruzsi #58407 üzenetére
Mackie CR széria felejtős, hangminőségre ergya sajnos.
Presonus Eris E3.5 tök jó, de arra számíts, hogy a 3.5" mélyközépből nem fog jönni sok mély.
Edifier R1700BT szintén, de az is csak 4" mélyközép.
szerk: ja és TV-hez kell, amin nincs jack? Akkor egyik sem jó. Edifierből a DB jelzésűek jók erre, mert azokon van Digitális Bemenet, ami TV-nél létszükség.
-
válasz
M3nt0R #58398 üzenetére
Ne ezt az IFI csodát vedd stúdió monitorhoz. Vagy ha már megvetted, akkor ha lehet, vidd vissza, és vegyél egy normális DAC-ot, ne ezt a HiFi kamut. Ez az egyedi csatlakozó egy idióta lehúzás.
A fejhallgató erősítő része lehet érdekes, az lehet állati jó, mert ahogy nézem, hogy van Bass poti meg balanced füles kimenet. Meg a DAC tud MQA, DSD formátumokat habár ezek is szintén a tipikus hifis kamu dolgok (sőt, a balanced füles kimenet is az szerintem).
-
válasz
KaraDani #58347 üzenetére
A 2.1 szar. Mármint az olcsók, ITT írtam egy kis szösszenetet róla. De ez csak kb nagyjából, egyfajta vázlat, be kéne fejezni.
Az S350DB és hasonlóktól kezdődnek a jók, de igazából ezek csak azért ajánlottak, mert nincs jobb 2.0 alternatíva, főleg, ha kell mély. Ezt egyébként bele kéne írnom a fenti szösszenetbe az S350DB és társait, mint jó példa.
-
válasz
Lajmund #58345 üzenetére
Tannoy-t nem ismerem. De nyilván jobb lehet hangban, hiszen 2.0 és stúdió monitor, ami ugye fapad, nincs benne se BT, se optika, se semmi.
Az Edifier S360DB nekem egyébként most eléggé tetszik, végülis lehetne elsődleges hangrendszer nekem, az S350DB / S351DB esetén ezt nem éreztem. Mondjuk az is fontos adalék, hogy már lassan két hete nem hallottam az Eve-eket.
Erről érdemben szerintem akkor fogok tudni nyilatkozni, ha meglesznek az Eve SC208-ak, illetve az S351DB is itt lesz összehasonlításnak.
-
válasz
KaraDani #58343 üzenetére
Igen 70e-ért még elmegy az R2750DB. De ha esetleg belefér még ~20e, akkor ott az Edifier S350DB, ami jobban megéri, mert egy kategóriával jobb, de ugye 2.1, aminek lehetnek hátrányai. De van Bluetooth AptX, és sokkal jobb hangja van, ami nem csak annyiban merül ki hogy mélyebbre megy. Illetve ugyanennyiért ott az S1000 MKII, ami hangban elvileg még jobb, csak az meg 5", így mélyben sokkal szerényebb.
-
válasz
gubabela #58339 üzenetére
Hát, ha audionácik vagyunk, akkor 8"-hoz pont hogy minimum 20 m2-es szoba illene. De inkább nagyobb. Az enyémhez (Eve SC208) 100 m2-est ajánl a gyártó.
Meg 8" és 8" között azért van különbség, a BX8 azért nem feltétlenül jó kiindulási alap, mert budget kategória. De házimozira nyilván a külön mélynyomó a legjobb megoldás. Ez viszont nem jelenti azt, hogy csak komponens rendszert rakhatsz össze, nem akadályoz meg semmi, hogy stúdió monitorból válogass össze házimozit.
-
válasz
racskobalazs #58330 üzenetére
A legtöbb 2.1 hulladék, a 2.0-k jobbak lesznek, mélyben is. Bizonyos árkategóriától van értelme a 2.1-nek, de az 70ezertől indul, pl Klipsch Promedia 2.1. És akkor is kompromisszumos ám, valamit valamiért.
-
válasz
bobalazs #58323 üzenetére
Majd kiderül.
Abban azért van standby, nem? Ha nem melegszik, akkor nincs gond.
Google alapján a Solo 6C-nek azért elég egyszerű egyrétegű panelja van, annak talán még én is neki mernék állni forrasztgatni, nem egy agyonzsúfolt bonyolult, többrétegű panelre épített táp, mint az Eve-ben van.
-
válasz
lezso6 #58321 üzenetére
Okos megoldás, ha kikapcsolod a vezeték nélküli szubot, akkor automatikusan megszűnik a keresztváltás az Edifier S360DB-ben, s a szatelitekről jön a mély, kb 60 Hz-ig mennek le, szóval használható 2.0 módban is.
Most néztem egy sweepet, kb 2-3 kHz körül emel, illetve 10 kHz felett kb végig. Ez egy nagyon érdekes, harsány, levegetős, (ál?)részletező hangzásvilágot ad. Kifejezetten hifis, de nem túlzó, lásd KRK Rokit 10-3 G3, ahol középtartomány az én ízlésemnek már túlságosan háttérbe kerül.
Ja meg ami fontos: az S350DB / S351DB-vel ellentétben itt jóval nagyobb a sweet spot.
Viszont kicsit idegesítő feature, hogy a hangszínszabályzó laggol, kis késéssel állítja utána a magasat és a mélyet a hangfal, de ez egy másodperc alatt van, s valószínűleg szándékos feature. De minek?
Bár lehet az S350DB-ben is van ilyen, csak nem vettem észre.
szerk: mélyláda ugye vezetéknélküli, falon már nem megy át, de 5-6 méterre még működik.
-
válasz
DarthSun #58319 üzenetére
Gyakorlatilag azokkal sem nagyon romolnak el. Az Eve Audio termékeknek úgy néz ki valami szériahibája ez.
Pedig eszméletlenül szól, szerintem így is megéri.
De lehet én vagyok gyökér, hogy kb sosem kapcsoltam ki őket 4 évig, így elmelegedtek a kondik.
De az Adam A7X is legalább 3 évig így volt előtte.
-
Közben megérkezett az Edifier S360DB. Első benyomások röviden:
Talán mintha részletesebb lenne, de most ugye nincs itt az S351DB (S350DB). Lehet a planár magas csal, aminek hangját egyelőre furcsa jelzővel illetném, de ezt leginkább azért mert van egyfajta fülsértően karcos, agresszív magaskiemelése.
Ez nem rossz, s nincs szó sok emelésről, nekem még bejön, meg valószínűleg másoknak is, mert álrészletező hatású.
Mély van, ugyanaz, mint az S351DB-nél, ugyanúgy magasan vág, habár ez talán kicsit lejjebb, 150 Hz-nél. Valószínűleg azért, mert kicsit nagyobbak a szatelitek, a mélyközéphangszóró is.
Elég jónak tűnik a térábrázolás, s lehet tényleg részletes. És nagyot szól, méretéhez képest betölti a szobát, talán jobban is, mint az S351DB.
Beszédérthetőség jó, a kiemelés nem rontja, hanem ellenkezőleg.
-
Dehogyis, valamin spórolniuk kellett, hogy lehessen high-end elektronika bennük.
Hacsak nem a YUSCON jónak számít...
Amúgy meg egyáltalán van olyan stúdió monitor, amibe japánt tesznek, s nem kerül sokba? Azt tudom, hogy az Adam A7X-ben is gagyi alkatrészek vannak, habár az legalább működik még.
-
-
válasz
Hauptmann #58276 üzenetére
Mélynyomóban simán zöröghetnek dolgok (jellemzően a belső kábelek, panel, ilyesmi) a reflexcsőbe hallgatva, ha izomhangerőn megy. Ez valami szuper bass-boosted zenének tűnik, 12-18 dB kiemeléssel vagy szoftveresen van valami kiemelve. Esetleg nagyon közel van a mikrofon a mélyládához?
De persze az is lehet hogy valami más rezeg, és nem is a mélynyomóból jön.
-
-
válasz
bobalazs #58265 üzenetére
Kezdjük az elején. Ha jól értem adott jópár rezonanciafrekvencia (ún. room mode). Ezzel a szinusz-generátorral meg tudod nézni hogy pontosan hol és mennyi.
De ezeket a rezonanciákat nem fogod tudni mélyládával megoldani, mert ezek 100-200 Hz között is ott vannak, miközben a mélyláda (jó esetben) 100 Hz alatt szokott szólni. Amelyiken van szatelit felüláteresztő szűrő, azok is 85 Hz környékén szoktak vágni. Meg egy mélynyomóval könnyen lehet hogy csak rosszabb lesz a helyzet.
A megoldás az elhelyezés módosítása. Pl távolabb húzni a hangfalakat a faltól.
-
válasz
lezso6 #58245 üzenetére
Íme egy videó, ez egy Eve Audio SC204. Azt mondja, hogy vinnyog a hangfal (sajnos a videón nem hallani, nem mutatja), s két kondi kicserélésével jó lett. Szóval a gagyi kínai kondik okozhatják.
Ez jó hír, mert akkor egyszerű lesz a javítás, ráadásul egybe is cseng az én problémámmal, ugyanis a zene hallható a zaj mögött, csak ugye ÜVÖLT a zaj. Ez tipikusan tápegység-hiba szokott lenni. Illetve újabban észrevettem, hogy a kikapcsolásnál egy pillanatra egyébként visszajön full tisztán a hang, amit kap. Szóval ez valami bagatell dolog lesz.
-
válasz
Silentfrog #58250 üzenetére
Nekem csak az a kérdésem, hogy honnan nézed a TV-t?
-
Ha esetleg mégsem lehet megcsinálni, akkor csak hogy tartsam a sorozatot: a következő hangfalam Kane vagy Abel márkájú lesz. Esetleg Lilith.
-
válasz
lezso6 #58244 üzenetére
Ha bemelegszik akkor elkezd elég durván zajongani. S egyébként a zene hallható a háttérben, csak elnyomja a skkskkrkkttttkktkskkrksktskrskrktkskrtks. Anno is utóbbit csinálta, ott egy idő után valahogy hirtelen jó lett pár ki- és bekapcsolás után, de most egy csomót szöszöltem és nem.
Internet szerint ez viszonylag gyakori típushiba, ahol egyik tag azt írja, hogy az Eve Audio ingyen megjavította neki, garanciaidőn kívül. Hmmm. Írtam az Eve Audio supportnak egy emailt, hátha. De valószínűleg nagyon egyszerű problémáról van szó, mert a linkelt fórumban is írják, hogy nem szabad kikapcsolni, akkor nincs gond.
-
válasz
lezso6 #56428 üzenetére
Na, most úgy néz ki, hogy mindkettő Eve SC208 meghalt. Leraktam standby módba mindkettőt pár órája, s kómába estek. Villognak a ledek, mintha túl erős lenne az input. De most hang nem jön rajtuk, csak néha pattannak egy kicsit meg ilyenek. Mindjárt nekiállok megmelegíteni a hátuljukat hajszárítóval hátha csak be kell melegíteni, mert kihűltek.
-
válasz
gubabela #58241 üzenetére
De akkor meg lehet máshol lesz túl hangos. Meg ha teljesen kioltódik a hang, akkor azon hiába hangosítasz. Az ilyen DSP megoldások nagyon hasznosak, de ahhoz kell egy minimális jó, vagy legalábbis nem túl rossz akusztikai környezet. Borzalmas akusztikát nem lehet érdemben kompenzálni DSP-vel.
Illetve DSP-nél még ott a rezonancia / csillapítás kérdése is, ez nagyon fontos. Ugyanis hiába szögegyenes a frekvenciamenet, ha bizonyos frekvenciák rezonálnak vagy túlcsillapítottak. Utóbbiakat meg nem lehet DSP-vel korrigálni.
-
válasz
Silentfrog #58239 üzenetére
Ja hát igen, de a tied az egy elég speciális helyzet, ahova több mélyláda kell. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy jó ötlet különböző mélyládákat használni együtt. Pl ha nem egyforma a fázimenetük akkor az problémát fog okozni.
-
válasz
Silentfrog #58237 üzenetére
Hát, vagy inkább viszonylag normális áron. Meglévő olcsó 2.0-khoz sok értelme nincs, mivel 86e körül az Edifier T5-öt használó S350DB / S351DB a kis mérete ellenére mindent kenterbe ver, ami olcsóbb nála.
Persze ha van valami jobb sztereó cuccod, mint a fent említett 2.1, akkor Edifier T5 érdekes lehet, de számolni kell vele, hogy amit rákötsz, azon legyen sub kimenet. Habár lehet kötni ezt a mélynyomót sorba is, csak akkor a hangerőszabályzást a forráson kell végezni, mert külön-külön állítgatni a mélyládán és sztereó szetten nem túl praktikus.
-
válasz
Hauptmann #58231 üzenetére
Röviden: Semmilyet.
Hosszabban: Ha földön van egy hangfal, akkor az a lényeg, hogy stabilan csatolva legyen. Tehát rezgésátadó tüske való alá, nem pedig rezgéscsillapító gumitalp, utóbbi akkor kell, ha valamilyen bútorra helyezed el. De a gyakorlatban a mélynyomókat már a puszta súlyuk jó csatolja, úgyhogy nem szokott kelleni semmi, ha a földre teszed. Kivéve ha van alatta szőnyeg, akkor nem árt a tüske.
-
A keverőn a master kimenet balanced XLR, a monitor kimenet unbalanced RCA. Előbbire XLR-TRS kábellel, utóbbira sima RCA-RCA kábellel tudod rákötni. Hangminőségre nem kéne hogy különbség legyen, de persze balanced jobb, hisz aktív zajszűrése van, az a profi csatlakozás, amit a klubokban is használnak. Az RCA meg a konzumer.
-
Amiről beszélsz az nem hangfalkábel.
A stúdió monitorokhoz használt XLR / TRS kábelek is sima jelkábelek, mint egy RCA, csak ugye balanced kialakításúak. Az XLR kábelt mikrofonkábelnek is hívják, mert a mikrofonok általában XLR-t használnak, habár kicsit másképp (lásd fantomtáp), de fizikailag ugyanaz a kábel.
-
válasz
ricshard444 #58208 üzenetére
Mit szeretnél vele elérni? Az állvány lényege elsősorban az, hogy pontosan fülmagasságba kerüljön a hangfal ún. akusztikai középpontja, ami általában a magassugárzó. Másodsorban a csatolás / csatolásmentesítés. Asztal esetén utóbbi kell, tehát pl a tüske az tabu, mert az csatol, átadja a rezgést az asztalnak, s azt kell hallgatnod.
-
válasz
ricshard444 #58206 üzenetére
Abból van pár féle. Mennyire akarod megemelni, hogyan rögzítenéd? Lehet szivacs, lehet sima pici 20-30 cm magas állvány, de lehet olyan is, amit az asztal széléhez "csiptetsz".
-
válasz
Silentfrog #58197 üzenetére
Ja, igen, elírtam, javítottam.
-
válasz
Silentfrog #58190 üzenetére
Ha rossz az akusztika, arra az erősebb mélyláda biztosan nem megoldás. Több mélyláda *lehet* megoldás.
-
válasz
Silentfrog #58187 üzenetére
Mi a cél? Leginkább az R2750DB a gyenge láncszem. Pl az Edifier T5-öt használó S351DB a kisebb szatelitek ellenére egy kategóriával jobban szól az R2750DB-nél is.
-
Több oka lehet, pl:
1. Nem egyformán van beállítva a hátuljukon a hangerő illetve LF / HF trim.
2. Akusztika. A hangosabban szóló hangfal mellett több fal van pl sarok, ami felerősíti a basszust, illetve a visszhang miatt a hangerő is nagyobbnak tűnhet. Ezt úgy tudod tesztelni, hogy magát a két hangfalt is megcseréled. -
válasz
zolnagy #58172 üzenetére
Én nem hallottam. De ez Edifier MR4 az másfélszeres áron van, annak inkább a Presonus E4.5 lenne az ellenfele, ám utóbbi meg még drágább. Viszont gyanúsan hasonlít mindenben is az Edifier a Presonushoz, lehet valami liszenszelt dolog, hangra is hasonló a kettő. Így lehet jó az MR4.
-
-
válasz
US.Army #58152 üzenetére
"Azok munkára vannak, stúdió környezetbe, vagy otthoni stúdiókba. Sokan ezért nem szeretik a hangjukat mert ezzel nincsenek tisztában, hogy mire való és egyszerűen megveszik tartalomfogyasztásra."
Ez általános tévhit. Ahogy az is, hogy pl zenére meg filmre más hangfal kell. Ki találja ezeket ki?
A filmekben is szokott lenni zene, szóval már elemi logika szempontjából ami filmre jó, az zenére is. Visszatérve a stúdió monitorokra, páran meg is magyarázzák: "a stúdió hangfal azért nem jó zenehallgatásra, mert megmutatja a hibákat". Szóval tehát az a jó hangfal, ami elkeni a részleteket...
Sőt, valahol olvastam már olyat is, hogy a stúdió monitor az csak arra való, hogy szójjon' és ennyi.
Xmad esetében az a probléma, hogy ő extra (vagy extrém?) mélykiemelést szeretne. Csak nem olyan hangfala van, aminek ilyen karaktere van. Anno pl a Mackie MR8 MK3 volt ilyen, azt biztos imádná, csak hát az már kifutott. Esetleg talán a KRK Rokit lehet még nyerő. Vagy pedig megoldja szofteresen, stb.
Persze nem muszáj stúdió monitort venni, mindenki olyan hangfalat használ amit akar.
-
Persze, hogy van, de ez nem lényeges, mert inkább több szokott lenni, mint kevesebb. Ezért sem szabad maxra tekerni, mert az lehet már sok a hangfalnak, függetlenül attól, hogy bemeneti jelszintnek nem magas.
Basszushiány? Múltkor néztük, akkor valami irdatlan basszus-kiemelést állítottál be szoftveresen.
-
De. Persze csak akkor állítsd át, ha túl hangos, s olyan alacsony potiállásban kell használod, ahol a bal-jobb csatorna hangereje már nem egyforma (jellemzően 7-8 óra között).
Hova hangosítson? Ez nem erősítő, hanem DAC. A kimeneti jelszint tud magas lenni, de ez eszközfüggő, hogy mit bír. Pl az enyém (Eve SC208) 8 dBu felett elkezd villogni, hogy nemár, túl erős a jel. De ha a hangerőszabályzója nulla állásban van, akkor ezt a szintet sose érem el, mert egyrészt az irdatlanul hangos lenne, másrészt a DAC-om úgy van belőve, hogy maxra tekerve se ad ki ilyen erős jelet. És ez így jó.
-
válasz
Archttila #58128 üzenetére
Ez a 4.4 jack erősen meh kategória. Mindenképp meg akarod tartani ezt a DAC-ot? Esetleg 4.4 -> XLR / TRS mama átalakító + rendes XLR / TRS kábelek, melyeket később fel tudsz használni normális DAC-hoz?
De ha azok közül kell választani, amit írsz, szerintem a szerelt KáCsa kábel lenne a legjobb, csak fejhallgató kábel helyett valami más kéne, szerintem az a legjobb ha megkérdezed őket, hogy mit ajánlanak az adott ártartományban.
-
válasz
racskobalazs #58110 üzenetére
Azt tudom javasolni, mint feljebb: meg kell hallgatni.
-
válasz
joe979 #58105 üzenetére
"Cserébe az az előnye, ha valakinek kevés lenne a mély, többre vágyik annak akkor minimum egy 8"as hangfalpár ajánlott."
Ez általános tévhit, hogy a nagyobb a 8"-ban több a mély vagy hogy a mélyláda arra való, hogy több mélyed legyen. Nem. Mármint nem kiemelt mély értelmében. A 8" arra való, hogy az mélyebb hangokat is kiadja a hangfal, egészen 40 Hz-ig. Mélyláda is, csak 30-35 Hz-ig vagy még lejjebb.
Ha mély-kiemelés kell, akkor nem méretet, hanem olyan márkát (modellt) kell választani. Pl a Yamaha HS széria viszonylag kiegyenlített, míg a KRK Rokit széria meg V-kiemeléses.
-
válasz
racskobalazs #58101 üzenetére
Attól függ. Minél nagyobb a mélyközép, annál:
1) hangosabb
2) mélyebbre megyUtóbbi annyit jelent, hogy a 8" ~40 Hz-ig (E1) lemegy, miközben a 6.5" általában ~45 Hz (F#1), a 5" meg ~52 Hz-ig (G#1) szokott. Elektronikus zenéhez ajánlott a 8" emiatt, mert kisebb hangfalakkal nem lesz meg a bassline, ami jellemzően 41-49 Hz között szokott lenni.
Viszont a 8" hátránya, hogy az olcsóbb stúdió monitoroknál nagy membrán a középtartomány felső részét általában már nem tudja annyira jól reprodukálni a nagy mérete miatt, azaz általános hangminőségre a 6.5" és 5" hangfalak jobbak szoktak lenni. Persze van kivétel.
-
válasz
Pro!Petya #58080 üzenetére
Igen, az S350DB középorientált, ezért kicsit kevésnek tűnik a magas, de szerintem tök rendben van, ott a treble, ha kevésnek érződik. Meg kicsi a sweet spot, szóval közelről a szokásosnál is kevesebb a magas, ha nem néz közvetlenül a füledre a magassugárzója. Én anno tettem alájuk 3-3 zsepit, így megdöntve jobb lett.
De távolról (1+ méter) már nincs ezzel gond.
Az S360DB-nél meg van magas bőven. Azaz jóval világosabb, élettelibb. De részletesebb is, azért a planár (ribbonszerű) magas az elég fun tud lenni. Végülis 115e körül nyerő lehet. S ebből a videóból végre jól láthatóan kiderül, hogy egy hangyafinggal (0.5") nagyobbak a szatelitek mélyközepei, ez is hoz a konyhára. Na meg a vezetéknélküli mélynyomó.
-
-
-
válasz
hajraolaj1 #58083 üzenetére
Ha tudsz, akkor menj el hallgatózni. 50 Hz-hez már inkább 6.5" a minimum méret, ami gond nélkül kitolja magából.
-
válasz
#94257664 #58085 üzenetére
Az a H húr egész pontosan 31 Hz, 8" kevés hozzá. 10" is határeset. Legolcsóbb ami tud ilyet 2.0-ban az a KRK Rokit 10-3, az a legolcsóbb 3 utas 10" hangfal. Vagy mélyláda, de abból se mindegy milyen, nem feltétlenül mennek azok le mindig 30 Hz-ig.
Vagy pedig megelégszel a felharmonikusokkal, alaphang nélkül.
-
válasz
hajraolaj1 #58081 üzenetére
7 húros gitár ha jól tudom egy plusz B húr alulra, ami 62 hz alaphangú, szóval 5" stúdió monitor is elég ehhez, nem úgy mint a basszusgitár esetén, amihez kötelező a 8".
-
válasz
szizoka #58078 üzenetére
Az S350DB / S351DB gyakorlatilag kb egy Edifier S880DB + Edifier T5, fix 160 Hz-es keresztváltással, valamivel gyengébb DAC-kal (erősítővel?), mert a 2.1 az nem tud 96 kHz-es forrást kezelni, de utóbbi úgyis csak szemfényvesztés. AptX viszont van, meg elég jó az a DAC benne. Az S880DB most épp elég hülye áron van, de a normál ára kb harmadával lenne olcsóbb az S350DB-hez képest.
Magassugárzó ugyanolyan fémdóm, mint a S1000 és S2000 esetén, csak 1" helyett 0.75". Középsugárzó meg az Edifier Airpulse sorozatához hasonlít. Persze nyilván minőségileg nincs meg ezek szintje, de közelít, és jobb, mint bármilyen sima R szériás Edifier.
-
válasz
cadgers #58075 üzenetére
Nálam jobban kevés ember rühelli jobban a bögreszett jellegű 2.1-eket, a téma összefoglalóban is le van írva világosan. De az Edifier S350DB / S351DB az nem ilyen, sőt. A mélynyomó normális 8" membránnal szerelt és feszes, dinamikus mélyet tud, míg a szatelitek két utasak (+ bi-amp), viszonylag normális méretű mélyközéppel, részletes hangú magassal. Tényleg jó, pl az Edifier R2750DB-nél egy kategóriával jobb. Persze a többi 2.0 S szériás Edifierhez képest már nem olyan jó, de hát jóval olcsóbb is. Meg az S351DB sem csoda, hisz pl a 160 Hz körüli keresztváltásnak vannak hátrányai. De 86ezer forintért TV mellé szerintem nincs jobb. S saját tapasztalatból beszélek, nekem van ilyen 2.1-es Edifierem.
De ha van rá keret, akkor az S3000 is jó lesz, 180e körül az jó ár érte, s jobb, mint a fenti 2.1-es Edifier.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest