Hirdetés

Samsung Galaxy Z Fold2 - ég és Fold

Beérett a Samsung hajlíthatós koncepciója, a második generációs Fold már olyan, mint amilyennek lennie kell. Viszont még mindig méregdrága.

Flex mód

A Flex mód nem csinál sarokcsiszolót a telefonból, de a Samsung így nevezi azt a szoftveres megoldáscsomagot, amit arra az esetre fejlesztett ki, ha nem teljesen kinyitva, illetőleg becsukva működtetnénk a gépet. Az új Fold2 képes megállni félúton, ilyenkor pedig el lehet forgatni, hogy miniatűr számítógép jellegű formáció keletkezzen. Egyelőre atomstabilan úgy marad szinte bármilyen szögben, érdekes lesz, hogy a sok-sok nyitogatást az évek során hogyan fogja majd bírni a zsanér.


[+]

Az kvázi alapvető, hogy ha ilyenkor egy alkalmazásban virtuális gombsort kérünk, akkor az pont a hajtás ívéig fog fellógni, tehát szövegbevitel szempontjából egy relatív kényelmes formáció jön létre. Ha meg esetleg egyéb vezérlőgombok átkanyarodnának a másik oldalra, akkor könnyen lehet a billentyűzet méretén állítani. Viszont lemértem: ha kinyitva a kezembe veszem a telefont, akkor én speciel pont ugyanolyan tempóval tudok gépelni, mintha letenném az asztalra Flex módban.


[+]

Viszont például videók visszanézésénél tök jópofa a dolog, ráadásul abszolút magától alkalmazkodik a telefon a félig nyitott állapothoz. Ilyenkor a nézett videó (legyen az a gyári lejátszó, a Netflix, vagy a YouTube) a felső részre kerül át, a lenti részen pedig jöhetnek a kommentek, a vezérlőgombok, vagy egy tök másik alkalmazás is. Nyilván ez azt is jelenti, hogy persze kisebb maga a tartalom, de nem kell megtámasztani semmivel a készüléket, hiszen ő maga az állvány. Még jobb lenne, ha ilyenkor rá lehetne tükrözni a felső részen levő tartalmat a külső kijelzőre és így mondjuk fotókat mutogatni egy asztaltársaságnak, de erre ezúttal nem gondoltak.


[+]

A Flex mód azonban a kamerás felhasználásnál domborodik ki igazán. Timelapse felvételeket lehet csinálni állvány nélkül, időzítős önfotókat szintén csak letéve a masinát valahová, miközben az élőkép alatt elérjük az összes vezérlőikont, remek ötlet, ott borul meg a dolog, amikor mélyebbre túrnánk a fotós beállításokban, mert akkor a teljes kijelzőt kitölti a menürendszer megint, ami viszont pont nem olyan jó kezelni ilyen hajlított állapotban. A másik problémám ezzel, hogy én direkt vittem magammal egy puhább alátétet, amire a Flex módban használt telefont rátettem, mert ilyenkor ugye a külső kijelzővel lefelé rakjuk le valahová a gépet, az pedig nem biztos, hogy örül annak, ha egy beton kerítésoszlop tetejére rakom fel — Gorilla Glass Victus ide vagy oda.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Univerzum: Élet a Foldon

    Egy hónapja van nálam egy Galaxy Fold, ez pedig elég idő ahhoz, hogy az ember hozzászokjon, kiismerje és használati szokásai átalakuljanak. Szubjektív beszámoló.

  • Samsung Galaxy Fold - hajtsatok!

    A Samsung első, összehajtható kijelzővel rendelkező okostelefonja hosszas vajúdás után piacra került nálunk is. De megér ez ennyi pénzt? (Nem.)

Hirdetés