Komoly lett a Royole hajlítható készülékének új generációja

És nem is kifejezetten drága. Sőt. Ebben a műfajban már olcsónak is mondható.

A Royole készített elsőként hajlítható kijelzővel szerelt telefont, azóta pedig kábé mindenre hajtogattak egy OLED panelt, legyen az hangszóró vagy retikül. A kijelzőgyártó viszont nem érte be egy elég bétásnak tűnő demó modellel és bemutatta a Royole FlexPai második generációját, jóval kiforrottabb mechanikával és elvileg gyűrődésmentes, továbbfejlesztett kijelzővel.

A Kabóca Szárnynak keresztelt technológia lényege, hogy a hajlítási rádiusz nagyon kicsi, a rétegek pedig elcsúsznak egymáson, így nem alakul ki a sokak által kissé túldimenzionált mértékben zavarónak titulált hajtásél. Azt viszont nem tudjuk, hogy ez befelé hajlítva is megállja-e a helyét, mivel a Royole FlexPai kifelé hajlik, mint a Huawei Mate Xs, ahol már eleve kevésbé volt érezhető a törés.

A FlexPai 2 kinyitva egybefüggő 7,8 hüvelykes, 4:3 képarányú, 1440 x 1920 pixel felbontású felületet kínál 186,2 x 133,8 x 6,2 milliméteres dimenziókkal, összecsukva pedig két kijelzőt 5,5 és 5,4 hüvelykes képátlóval és 16:9, illetve 16:10 képaránnyal. Az összehajtott készülék mindössze 133,8 x 89,4 x 12,8 milliméter, amivel jelentősen vékonyabb, mint a Galaxy Fold széria modelljei, és csak 1,8 milliméterrel vastagabb mint a Huawei Mate Xs. Viszont nehéz. A 339 gramm szignifikánsan több, mint a konkurencia tömege.


[+]

Kamerából négy került az eszközre és mindegyik használható lenne egyébként szelfizésre is, de azért van egy dedikált 32 megapixeles portré szelfikamera. Előlapinak nem hívhatjuk, mert hajlítástól függően mindegyik lehet az. De akárhogy is nevezzük, a készülék tudja azt a trükköt, hogy a portrénk alanya is látja a róla készült képet, akárcsak a Galaxy Z Fold 2 esetében.


[+]

Főkamerénak egy 64 megapixeles egységet választottak f/1,9 apertúrval és 1/1,72"-es szenzormérettel, amit egy 16 megapixeles ultraszéles és egy 8 megapixeles, háromszoros optikai zoomot biztosító kamera kísér. Az optikai stabilizálás létét vagy nemlétét nem sikerült kibogarászni a hevenyészett specifikációból.

A zsanér 180 fokban nyitható és tetszőleges szögben fogja is az eszközt, amihez az Android 10 alapú WaterOS 2.0 biztosít megfelelő szoftveres megoldásokat. A hardver nem kérdéses, természetesen csúcskategóriás konfigurációról van szó Snapdragon 865-ös szettel, 8 vagy 12 GB LPDDR5-ös rendszermemóriával és 256 vagy 512 GB UFS 3.1-es belső tárhellyel. Az 5G, a WiFi 6, az 5.1-es Bluetooth és a 3.1-es szabványú Type-C csatlakozó is adott, jack viszont nincs, NFC-ről pedig nem tudunk.

Az akkumulátor 4450 mAh-s, ehhez 18 wattos gyortöltés és vezetékmentes töltés is jár QuickCharge 4.0 szabvány szerint. A Royole FlexPai 2 kizárólag Kínában érhető el a kisebb memóriacsomaggal 453 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, míg a 12/512 GB-os verzióért 526 ezer forintnak megfelelő helyi pénzt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés