Hihetetlenül integráns a Galaxy Z Fold2

A belső kijelzőt persze továbbra is össze lehet rondítani körömmel, de a szerkezet maga ismét példás mérnöki teljesítmény.

Zack Nelson természetesen az új Samsung Galaxy Z Fold2-t sem kímélte, ami megdöbbentően masszív szerkezetre sikerült. A készülék gyenge pontja elviekben még mindig a 7,6 hüvelykes belső kijelző, amit minimális elszántsággal és körömmel már össze lehet karistolni, de a gyakorlatban a Galaxy Fold sem igazán igazolta az amúgy logikus fenntartásokat. Persze a Mohs-2 az ettől még Mohs-2.

Körülbelül egy év használat után a Galaxy Fold kijelzője néhány fénytörésben előtűnő mikrokarcot leszámítva tökéletesen ép és hosszú (formázott, női) körmökkel sem olyan egyszerű véletlenül megsérteni. Persze lehetséges, de akarni kéne. Életszerű felhasználás és a jó ízlés és a realitás határain belül maradó, de hosszú karmokkal már az elődmodellt sem kellett félteni. Főleg, ha nem szórtunk bele egy marék földet.

A Galaxy Fold2 zsanérja sokkal szofisztikáltabb szerkezet, mint az elődmodellnél alkalmazott megoldás, így a Foldnál hallható karistolásnak nyoma sincs, pedig Zack mindent megtett a por szerkezetbe jutásának elősegítéséért. Strandra és sóderbányába tényleg nem a Fold a legjobb választás, de a korábban tapasztalt hajmeresztő recsegést azért nagyon nehéz rendeltetésszerű felhasználás mellett összehozni. A Z Fold2 esetében pedig akár egy vödör tetszőleges ömlesztett anyagba is beletehetjük, mert a sörték szemmel láthatóan, vagyis hallhatóan hatékonyan kisöprik a mechanizmusból.

A másik aggály a szériával kapcsolatban a hajtásél láthatósága, illetve annak mértéke. Hajtásél van, de a Galaxy Z Fold2 ultravékony üvege kevésbé törik meg, szemből pedig a Foldban képződő Grand Canyon sem látszik, hacsak nem valami teljesen lehetetlen szögből nézzük a képernyőt. A mellettünk álló persze valószínűleg mást sem fog látni, csak a törést, de nem pontosan értem, hogy ez minket, a felhasználót miért zavarna.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés