Samsung Galaxy Z Fold2 - ég és Fold

Beérett a Samsung hajlíthatós koncepciója, a második generációs Fold már olyan, mint amilyennek lennie kell. Viszont még mindig méregdrága.

Hirdetés

Fotózás

Változott a hátsó kamerarendszer rendesen, nem csak a kialakítása más, hanem a benne dolgozó szenzorok tudása is. Most már mind a három látószöggel 12 megapixelen tudunk dolgozni, a főkamera mögött F/1,8-as, fix apertúrájú szenzor van, sokkal nagyobb mérettel (Fold: 1/2,55”, Fold2: 1/1,76”), optikai stabilizáció és PDAF élesítés természetesen adott. A zoom lencsénk viszont minden paraméterben ugyanaz, mint korábban, kétszeres nagyítás (52 mm), F/2,4, optikai stabi és PDAF, az ultraszéles modul viszont felbontásban csökkent 16-ról 12 megapixelre, de itt is nagyobb a szenzor, szóval papíron a komplett szett jobb képminőséget ígér. És fejlesztették az éjszakai módot is. A szoftver a szokásos: a kereső jobb oldalán lehet a látószögek között váltani, itt vannak az üzemmódok is, balra pedig gyorskapcsolókat fogunk találni. Először a főkamera képeit mutatjuk:

Ugyanerről a témáról jön a zoom:

Majd pedig az ultraszéles látószög:

Igen, ezek jobbak, mint az előző Fold képei. Nem sokkal, de valamivel szebbek a színek, javult kicsit a lencserajzolat, több a részlet, szóval nincs ok a panaszra, ha nincs is benne a gépben a 108 megapixeles Samsung modul, vagy nem lehet mindenféle további trükköt bevetni. Nagyon sokszor mondtuk már, hogy kellő odafigyeléssel és gyakorlással tényleg ki lehet használni az ennél hardveres és szoftveresen is nagyobb tudású telefonok lehetőségeit, de a Samsung továbbra is elég jó abban, hogy ha lövök egyetlen képet egy témáról, az nagy eséllyel teljesen oké lesz. Alant pedig egy csokornyi esti kép a Fold2-vel, ezek a dedikált éjszakai módban készültek, kézből, talán ha lerakom Flex módban, akkor még jobbak az eredmények:

Jó, az ultraszéles modul este mindenféle szoftveres trükk ellenére sem brillírozik, de a másik két szenzorral el lehet kapni egy-egy jobb látványt, bár ebben még mindig nem a Samsung a legügyesebb a gyártók között. Viszont tud a Fold2 olyat, amit a piacon nem sokan (esetleg a Zenfone 7, ha a dolog hasznosságára gondolunk), fotózás és videózás közben is a kinyitott Fold2 külső kijelzőjét be lehet kapcsolni, így az alany látja, hogy milyen felvétel készül róla. Sőt, ha felemeli a nyitott tenyerét, akkor ő is indukálhatja az exponálást, amely három másodperccel később meg is történik. Portréban egyébként is ügyes a gép (példa), de ez jól jön szelfinél is, így nem a kameralyukakba helyezett, kissé gyengébb képességű, 10 megapixeles szenzort tudjuk használni (itt is egy példa), hanem a komplett hátlapi kínálatot. Mondjuk kissé furán néz ki, hogyan az ember egy kinyitott Foldba néz bele, de a másik oldalról, miközben mindenki más látja, hogy milyen kép készül róla, ráadásul 7,6 inches méretben.


[+]

Persze az üzemmódok között megvannak a szokásos dolgok, mint a Bixby Vision, a panoráma, az ételfotózás és az okos felvétel is, ami egy 10 perces videót csinál a témáról és nyolc különböző fotót, aztán válogathatunk kedvünkre. Nem maradt ki a manuális mód sem, ahol a fókuszálás módját, a fehéregyensúlyt (2300 és 10 000 K között), a záridőt (1/12000 és 30 mp között), valamint az ISO-t (50 és 3200 között) babrálhatjuk mi magunk is, plusz adott a manuális fókusz is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Univerzum: Élet a Foldon

    Egy hónapja van nálam egy Galaxy Fold, ez pedig elég idő ahhoz, hogy az ember hozzászokjon, kiismerje és használati szokásai átalakuljanak. Szubjektív beszámoló.

  • Samsung Galaxy Fold - hajtsatok!

    A Samsung első, összehajtható kijelzővel rendelkező okostelefonja hosszas vajúdás után piacra került nálunk is. De megér ez ennyi pénzt? (Nem.)

Hirdetés