Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt

Házon belül technológiai szempontból jelentős előrelépés a Note10 széria, csak pont nehéz marketing szempontból kommunikálni. De nyilván senki nem gondolja komolyan, hogy az AR-firka kerül ennyibe.

Videó, multimédia (Bone123)

A kamera a csúcskészülékek egyik fő vonzereje, és a videózás lassan olyan fontos eladási ponttá válik, mint a fotózás. A Samsung az abszolút elit tagja a témakörben, teljesen éles és folyamatos például a 4K felvétel 60 FPS-sel. Igaz, ilyenkor különösebb képstabilizálás nincs, és csak a főkamera vethető be.

4K / 30 FPS-re váltva máris lehet az optikák között váltani akár felvétel közben, az optikai és elektronikus stabilizálás keveréke pedig egész hatékony.

A legkiegyensúlyozottabb a szuperstabil felvétel, igaz: ez 1080p-re korlátozott. De legalább már a normál mellett az ultraszéles kamerával is bevethető, és mivel a tényleg rendkívül jól kiegyensúlyozott felvétel jelentős látószögveszteség árán készül, érdemes az ultraszéles optikával használni a módot.

A sztereó hang kellően tiszta és részletes, zoom esetében pedig a kép közepére fókuszálnak a mikrofonok, bár ez kikapcsolható.

Éjjel a főkamera rögzít a legrészletesebben, de azért lehet a másik kettővel is próbálkozni, és ha kell, a középerejű LED villanó is besegít.

A szelfivideó lőhető akár 4K-ben, autofókusszal és ugyebár elektronikus képstabilizálással.

Mint látható a videók háttere elmosható és mondjuk színteleníthető, ez pedig a hátlapi kamerákkal is összejön, egész profi szeparációval az éles és életlen részek határán. Viszont a két Note-ot összevetve nem tűnt nekünk úgy, hogy a ToF kamera akár mozgó, akár állókép esetében bármit hozzátett volna a kisebbik variáns eredményeivel összevetve.

Készíthető és a remek AMOLED panellel le is játszható HDR10+ kódolású videó – az előbbinek 4K / 30 FPS, az utóbbinak 4K / 60 FPS a korlátja. A nagyfelbontású HDR lejátszást pedig a YouTube, a Netflix és a Prime Video is megoldja. A videolejátszó minden alapvető funkciót lehoz, ahogy a zenelejátszó is kellő opcióáradattal fel lett szerelve, a hangszínszabályzót és a Dolby Atmost beleértve. Az FM-rádió viszont kötelező hiányosság.

[+]

Először hagyja el ráadásul egy Samsung csúcsszéria a jack portot, és szégyenszemre, 300 ezer forint felett kispórolták a dobozból a nekik egy fagyi árába kerülő átalakítót. Így a vásárló a régi fülessel meg van lőve, online kínálatban pedig típusa válogatja, melyik konverterrel milyen minőségű hang jut fejhallgatójára. A mellékelt AKG sztereó headset Type-C-s, és a dobozolt darabokhoz mérten kellemesen szól, kissé a mély hangokra koncentrálva.


[+]

A Note10-ek átlag feletti minőségre és hangerőre képesek, ha sztereó lejátszásról van szó, még úgy is, hogy felül ember észre nem veszi a beszédhangszórót. A produktum ráadásul egy kis mély hangot is kiprésel magából, 80%-os hangerőn pedig a közepesek és a magas hangok is tisztán jelennek meg, így téve kompletté a multimédiás képességeket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • 600 dollárt ér egy Note9

    Amennyiben Note10-re cseréli a tulaj. Az Egyesült Államokban az S10 szériáért is ennyit kínál a Samsung, ha Note10-re váltunk.

Hirdetés