Snapdragon 855-tel és 5G modemmel mutatkozott be a Samsung Galaxy A90 5G

A Galaxy A90 5G az első A szériás modell csúcsszettel, 5G hálózati kompatibilitással és DeX támogatással.

A Samsung eddig három 5G képes modellel rendelkezett. A Galaxy S10+ 5G egyelőre nem elérhető itthon, ahogy a kisebb Galaxy Note10 5G képes variánsa sem. A most bemutatott Galaxy A90 5G Koreában holnaptól kerül piacra, hazai megjelenésről és az áraktól egyelőre semmit nem tudunk. A specifikációról is csak a leglényegesebbeket.

Samsung Galaxy A90 5G
Samsung Galaxy A90 5G

A prémium középkategóriás modell kifejezetten erős képességekkel rendelkezik, de érezhetően visszafogottabb a csúcsszériánál, ami többek között az IP védettség hiányában is megmutatkozik. A kijelző picit kisebb, mint a Note10+ esetében, a készülék viszont így is valamivel nagyobb (164,8 x 76,4 x 8,4 milliméter és 206 gramm), a 6,7 hüvelykes, 1080 x 2400 pixel felbontású FHD+ panelbe pedig szenzorcsepp formájában lóg bele a 32 megapixeles, f/2 apertúrájú szelfiegység. Autofókuszról egyelőre nincs szó a speciben, kijelzőbe épített, valószínűleg a szokásos, ultrahang alapú ujjlenyomat-olvasóról viszont igen.


[+]

Az A90 5G Snapdragon 855-ös, 5G modemmel szerelt központi feldolgozóegységét 6 vagy 8 GB rendszermemória egészíti ki; előbbihez 64 GB belső tárhely tartozik, utóbbihoz 128 GB, viszont a kisebb memóriacsomag mellett elérhető a microSD kártyával való bővíthetőség. Kamerából három került a különleges geometrikus mintázatú (sic!), fekete vagy fehér üveg hátlapra.

A szuperstabilizálással támogatott, 48 megapixeles (f/2) főkamerát egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű (123 fok) és egy 5 megapixeles mélységélességet definiáló szenzor kíséri. A hivatalos bemutató szövegezése elég hiányos, így fogalmunk sincs, hogy mondjuk jack csatlakozó került-e a kínálatba, a Type-C USB port viszont 25 wattos gyorstöltést is értelmez, ami praktikus a 4500 mAh-s akkumulátorhoz. A gyártó fontosnak tartotta kiemelni, hogy az Android 9-cel érkező Galaxy A90 5G DeX kompatibilis, elsőként az A szériában.

A hiányos paramétereket és az árakat a hivatalos megjelenést követően, holnap frissítés formájában pótoljuk.

Azóta történt

Előzmények

  • Nem vészes az 5G-s Galaxy S10 felára

    Az első körből Magyarország viszont biztosan kimarad. A hajlítható Galaxy horroráron, az 5G-s S10 viszont szimplán csak egy kisebb vagyonért vihető el.

  • Négy készülékkel jött meg a Galaxy S10

    A szokásos S10 és S10+ páros mellett akad egy 5G-s verzió is, de a legütősebb az S10e lehet, főleg azért, mert kompakt, mégis erős.

Hirdetés