IFA 2019: 50 éves a Samsung

A CityCube-ban tartott évfordulós sajtókonferencián szóba került a Galaxy Fold és az A90 5G elérhetősége is.

Hirdetés

A gyártó a berlini IFA-n ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Az okosotthonoktól kezdve a csatlakoztatott IoT eszközökön keresztül körülbelül mindenről volt szó, elsősorban viszont az 5G hálózatokban rejlő lehetőségekről. A Samsung Galaxy S10 5G, Note10 és Note10+ 5G mellett Magyarországon is elérhető lesz a nemrég bemutatott Samsung Galaxy A90 5G mint a Samsung első, szub-prémium kategóriás 5G modellje.


[+]

Az A90 5G Snapdragon 855-tel; 6,7 hüvelykes, 1080 x 2400 pixel felbontású, Infinity-U Super AMOLED panellel, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval, 4500 mAh-s akkumulátorral és DeX támogatással Magyarországon 2019 negyedik negyedévében lesz elérhető. A hazai árakat egyelőre még várjuk, de a készüléket legalább már megfogdoshattuk.

Samsung Galaxy A90 5G
Samsung Galaxy A90 5G [+]

A mobilos vonal leglényegesebb bejelentése természetesen a Galaxy Fold holnapi premierje. Igaz, az értékesítés egyelőre Dél-Koreára korlátozódik, de a revizionált Galaxy Fold, a kezdeti nehézségek ellenére, így is az elsők között válik elérhetővé. (Mert ugye ott a Royole holmija is.) Azzal együtt, hogy a Fold pályafutása kifejezetten szerencsétlenül indult, a Samsung tisztában van vele, hogy elsiették a technológia megjelentetését, az első, fekete-fehér TV legyártását követően pont 50 évvel kerülhet a felhasználókhoz. A Samsung Galaxy Fold Koreán kívül először Franciaországban, Angliában és Németországban lesz elérhető szeptember 18-tól, mi pedig már meg is hajtogattuk.

Samsung Galaxy A90 5G
Samsung Galaxy A90 5G [+]

A Samsung bejelentette a Discorddal való stratégiai partnerséget is, ami felhasználói szinten teljes Discord integrációt tesz lehetővé a Samsung Galaxy készülékeken. A GameLauncherbe integrált, crossplatform kommunikációs felület teljeskörű támogatottságot élvez minden Samsung Galaxy eszközön, amely rendelkezik Samsung Apps áruházzal (nyilván, mert onnan lehet letölteni a következő hónapokban). A Galaxy Note10 felhasználók viszont már most kipróbálhatják.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold [+]

Az egyetlen exkluzív funkció az Átfedés, amivel a játékosok azonnal csatlakozhatnak barátaik hanghívásaihoz. Ez a lehetőség kizárólag a Samsung és a Discord közötti együttműködésben részt vevő eszközökön érhető el. Ehhez valamelyik Note10-re lesz szükség, de a Samsung Game Launcher további Discord megoldásainak (pl. státusz) használatához csak a Discord mobil alkalmazása és Samsung felhasználói fiók szükséges.


[+]

Galaxy Watch Active 2 nem kifejezetten újdonság, egy hónapja mutatkozott be, néhány funkció viszont meglepetés volt. Nyilván nem az LTE képesség, hanem például a TechnoGym-mel való együttműködés. A Watch Active 2 már képes kommunikálni a legújabb TechnoGym fittness-eszközökkel, így a gép a személyes és a Watch Active 2 szenzorai által mért adatokkal is tud dolgozni a pontos edzéskövetéshez.


[+]

A legújabb Samsung okosóra Magyarországon mától előrendelhető. Azok a felhasználók, akik szeptember 19-ig megrendelik a készüléket, Wireless Charger Duo Pad vezeték nélküli dupla töltőt kapnak mellé. A Galaxy Watch Active 2 szeptember 20-tól érhető el az üzletekben; az alumínium változat fekete, ezüst és rózsaarany; a rozsdamentes acélból készült modell pedig fekete, ezüst és arany árnyalatokban kerül a boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés