Hirdetés

Nokia E90 - mérföldkő

Hirdetés

Szoftverek

Gyári szoftverekből nincs hiány, sokaknak valószínűleg nem is lesz szükségük 3rd party programokra, azok nélkül is ki fogja elégíteni igényeiket az E90.

Kezdjük a nézelődést az Eszközöknél. Itt találhatók beállítások, témák, profilok, gyorshívások, hangutasítás. Ezen a ponton jegyezném meg, hogy az E90-ben végre van vibramotor, tehát képes rezegni! A menüpontban érdekes a vonalkód-olvasó, mely a kamerát használja. A felolvasó csalódást okozott, mivel SMS-eket mondjuk nem olvas fel, csak az utolsó hívásokat, az órát, névjegyzéket, valamint a "tárcsázót" - utóbbi azt jelenti, hogy beírunk egy számot, azt pedig visszaolvassa a telefon, egyszerűen fantasztikus. Az óránál érdekes, hogy bár a hölgy korrektül beszél magyarul, az "óra" szó helyett "óráá"-t mond, Marika-feeling a TomTomból.

Folytassuk a Csatlakozásnál. Értelemszerűen itt kaptak helyet a kommunikációs csatornák beállításai, a kép magáért beszél.

Az Iroda az, ami valószínűleg a legjobban izgatja a leendő vásárlókat. Van itt S60-as fájlkezelő, számológép, átváltó, jegyzettömb. Van továbbá beépített Adobe PDF nézegető, ez végre kihasználja a nagy kijelzőt, a sok RAM-nak köszönhetően pedig gyors. Az QuickOffice 3.8-as verziószámú, kezeli a Word és Excel dokumentumokat, újakat is létrehozhatunk, az Excelben rengeteg függvény található - viszont a tapasztalatok szerint az OpenOffice-al mentett fájlokat néha nem megfelelően kezeli. Mindkét Office programban lehetőségünk van nyomtatni.

A Feladatkezelő nem gyári, a Handy Taskman látja el ezt a funkciót - angolul, holott az oprendszer magyar. Jól teszi a dolgát, felesleges ragozni. Nem használtam sokszor, egyrészt mert a Feature Pack miatt látszik a menüben, hogy milyen programot nem zártam be, másrészt mert a rengeteg RAM miatt kis túlzással akárhány programot elindíthatunk, a gép gyors marad.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés