Hirdetés

Nokia E90 - mérföldkő

Hirdetés

Multimédia

A multimédiás részt ezúttal is a kamerával kezdjük. 3,2 megapixeles, autofókuszos, viszont nem Carl-Zeiss, amit én nem különösebben bánok, mivel mókusvakításnak tartom. Szép képeket csinál, szebbeket, mint az N93, bár itt ugye nincs optikai zoom. Makró képek készítésére természetesen alkalmas, a mobilfény pedig gyenge fényviszonyok között tehet jó szolgálatot. A szoftver beállítási lehetőségek széles skáláját kínálja, az ISO érzékenységet három lépésben lehet állítgatni, konkrét számok nincsenek, de az elkészült képek EXIF-éből kideríthető, hogy 100-tól indul (fotósoknak érdemes lehet megnézni a 3. kép EXIF-ében a hibásan írt záridőt). A zajszűrés viszont sajnos már ennél az értéknél is szemmel látható, de nem vészes a helyzet.

Mozgóképeket VGA (640 x 480) felbontásban is lehet rögzíteni, 30 kép/másodperc sebességgel. Sajnos tesztvideót nem tudtam feltölteni, pedig az MPEG4 tömörítésű fájlok képminősége kiváló, a digitális stabilizáció is meglehetősen jól teszi a dolgát. A hangok monóban kerülnek rögzítésre.

A menüben található Multimédia pontban található a hangrögzítő, a galéria, a kamera, a jó minőségű FM rádió, a Flash lejátszó, a legfeljebb mókázásra alkalmas 3D-hanghatások beállítópanelje, a zenelejátszó, valamint a RealPlayer. Utóbbi sem az AVI, sem a WMV formátumokkal nem boldogul, ezek futtatásához külön programra lesz szükség.

A zenelejátszó szoftver szolgáltatáskínálata ismerős, de a belső kijelzőn természetesen máshogy néz ki, mint ahogy azt megszoktuk. A gyári füles közepes minőségű, zenehallgatásra alkalmas, azonban egy 2,5 -> 3,5 mm-es jack átalakító segítségével bármilyen fülest beledughatunk az E90-be - már ha minden álmunk egy 20 dekás MP3 lejátszón zenét hallgatni. Hangszínszabályzó van, a szoftver természetesen fut háttérben is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés