Hirdetés

Nokia N95 8GB - nőtt?

Hirdetés

Bevezető

A Nokia csúcsmodellje meglehetősen híres telefon. Az N95-ről mindenki hallott már, mindenki tudni vélte, hogy nagyon jó, vagy nagyon rossz, meglehetősen kelendő modell, és az eddigi legtöbb hozzászólást termelte ki adott idő alatt a fórumban a készülék tesztje. Nem volt egy kimondottan hízelgő teszt, kapott a készülék hideget-meleget, ám az azóta eltelt idő némiképp igazolta a negatív felhangú részeket is.

Az N95 kijött, mindenki várta, ám az első szoftververzió rengeteg hibával küzdött. Leginkább a kamera okozott csalódást, de a GPS sem volt a helyzet magaslatán, nem is beszélve arról, hogy bizony fagyogatott is a kicsike. Erre jött még rá az is, hogy igen széles spektrumon szórt a készülékek összeszerelési minősége, ez pedig a fedlap lötyögésében csúcsosodott ki. Vannak atomstabil N95-ök, de több a viszonylag gyengén összerakott példány.

Már nem is tudom, hogy hanyadik szoftververziónál járunk, mire végre megérkezett a frissítés, amitől nyilván azt várjuk, hogy az elődmodell gyenge pontjait javítsa. Nos, a helyzet az - és talán ezzel nem is lövöm le a poént - hogy ez a törekvés csak ímmel-ámmel járt sikerrel. Hogy ne csak az emlékeinkre hagyatkozzunk, amikor megítéljük az N95 8GB újításait, ezért a teszthez elkértünk egy régi N95-öt is az XXL GSM-től, innen kaptuk az új verziót is.

Úgyhogy most N95-ök egymás ellen, megéri-e cserélni, tud annyival többet az új modell, sikerült-e javítani a hibákat, egyáltalán: volt-e értelme kiadni ezt a készüléket? Nem fogunk teljes részletességgel mindenre kitérni, ami nem változott, az elolvasható az eredeti N95 tesztjében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés