iOS 7 rendszerbemutató

Hirdetés

Iránytű. hangrögzítő, részvények, számológép

Az iránytű sokkal jobban néz ki és jóval több információval lát el elődjénél. Mutatja az adott irányt, a fokot, helyzetünket város szerint, de bepozicionál szélességi és hosszúsági fok szerint is. Jobbra elhúzva szintmérőt is kapunk, ami mondjuk jól jöhet egy polc felszerelésekor (más kérdés, hogy ki meri majd a kétszázezres telefonját használni ekkor).

iPhone 5S screen shot Phone 5S screen shot

A hangjegyzetek programja a fekete-fehér színösszeállításból építkezik. Lényegében három dolgot lehet vele csinálni, felvenni, szerkeszteni és lejátszani. Felvételkor a hang erősségének megfelelő ábrát rajzol az alkalmazás, ha pedig valami nem tetszett, akkor azt kivághatjuk és felülírhatjuk vele az előző verziót. A kész alkotásokat megoszthatjuk üzenetben, emailben, vagy AirDropon keresztül.

iPhone 5S screen shot Phone 5S screen shot

A tőzsde kedvelői a Részvények menüpont alatt érezhetik igazán otthon magukat. Az árfolyamok alakulását napi, havi, több havi és éves bontásban is láthatjuk, de a kedvenc részvényeinkről még több információt megtudhatunk, például hogy mennyi a piaci tőkéje, az átlagforgalma, vagy a hozama. Ezekkel kapcsolatban egyébként gazdasági újságok cikkeire is kapunk linkeket, vagyis a böngészőbe ugorva máris okosabbak lehetünk.

iPhone 5S screen shot Phone 5S screen shot

A számológép kicsit módosított színvilágán kívül ugyanazt tudja, mint az eddigi verziók. Álló nézetben egy sima kalkulátort láthatunk a legfontosabb műveletekkel, horizontális módban viszont már egy professzionális programmal szembesülünk, ahol többek között sinust, cosinust, gyököt és törteket is számolhatunk. Az adott eredményt elmenthetjük, majd a későbbiekben visszanézhetjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPad mini - piaci igény

  A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.

 • Apple iPhone 5 - öt lett S

  Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

 • iPhone és iOS fejlődéstörténet

  Frissítve: Mik voltak az egyes iPhone modellek újításai? Mik az egyes szoftververziók új funkció és merre tart a fejlesztés? Válaszolunk.

Hirdetés