iOS 7 rendszerbemutató

Hirdetés

Galéria, zene- és videolejátszó, iTunes Radio

A galéria pillanatok (azaz fényképek) és gyűjtemény szerint rendezi a fotókat, utóbbi esetében egy áttekintést kapunk az összes alkotásról. Nem csak dátum vagy nap, hanem hely szerint is szelektálhatjuk a képeket. Sajnos továbbra is csak ötöt tudunk emailekhez csatolni, ezen felül viszont üzeneten, Twitteren, Facebookon és Flickr-en keresztül is megoszthatjuk őket. Opciók közé tartozik még a másolás, a diabemutató, az AirPlay, a kontakthoz társítás, a beállítás háttérképként és a nyomtatás. A fotókat lehet szerkeszteni, ily módon elforgatást, automatikus javítást, filterezést és vörösszem csökkentést eszközölhetünk rajtuk.

Zenelejátszásban az eddig megszokottakat nyújtja a szoftver, természetesen már az új köntösbe öltöztetve. A számokat listák, előadók, dalok, albumok szerint tudjuk szétválogatni, a további menüpont alatt a műfajok és szerzők is elérhetők. A hangszínszabályzó a beállításokon belül a zene fül alatt található, ugyanitt lehet beállítani a hangerőkorlátot is, magán a programon belül pedig a keverés és ismétlés érhető el. Az albumborító a fél képernyőt elfoglalja, ekkor a szám címét és előadóját látjuk még.

A videolejátszó egy kis listanézetbe rendezi a telefonra pakolt filmeket, sajnos a DivX támogatás továbbra sem létezik, ahogy az MP4-ek közül sem mindegyiket ette meg a szoftver. Szinkronizálni mint eddig, most is iTunes-on keresztül lehet, az iTunes Store-ból pedig további mozikat tudunk letölteni, bár néha elég borsos összegekért cserébe.

iPhone 5S screen shot iPhone 5S screen shot

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPad mini - piaci igény

  A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.

 • Apple iPhone 5 - öt lett S

  Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

 • iPhone és iOS fejlődéstörténet

  Frissítve: Mik voltak az egyes iPhone modellek újításai? Mik az egyes szoftververziók új funkció és merre tart a fejlesztés? Válaszolunk.

Hirdetés