iOS 7 rendszerbemutató

Hirdetés

Naptár, időjárás, óra, emlékeztetők

A naptár ikonja az adott nap dátumszámát és nevét mutatja. Belépve éves, havi és napi nézet közül választhatunk. Új esemény létrehozásakor különféle adatokat adhatunk meg, mint például a hely, időpont, ismétlés, jelzés, megjelenítés módja. Mivel az iOS Facebook integrációval is rendelkezik, így barátaink által kreált eseményeket is láthatjuk.

Az időjárás lényegében a már korábban megjelent Yahoo Weather felületét kapta meg. Az animációk nagyon szépek, a napszakoknak megfelelően pedig a világos és sötét színek váltakoznak. A várható időjárást az adott nap óráira és a hét további napjaira bontva láthatjuk, több város is megadható, de helyalapú jelentést is aktiválhatunk.

Az órával kapcsolatban talán az a legérdekesebb információ, hogy az ikon nem egy bizonyos állandó időpontot, hanem a valós időt mutatja, még a másodpercmutató is körbejár. Ettől persze még minden maradt ugyanolyan, csak más ruhába lett öltöztetve. Négy fül közül lehet választani, melyek a világóra (itt kiírja, hogy a választott város mennyivel van időben előrébb vagy hátrébb), ébresztés, stopper és időzítő funkciókat látják el. A visszaszámlálásnál maximum 24 órát lehet beállítani.

Az emlékeztetők fehér színe abszolút beleillik az iOS 7 letisztult világába. Sok mindent nem is lehet bütykölni, mindössze saját magunk által összeállítható listákat és a hozzátartozó eseményeket láthatjuk. A teendőket elláthatjuk emlékeztetővel, prioritási szinttel, de úgy is konfigurálhatjuk, hogy csak akkor csipogjon, ha egy bizonyos helyre érünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPad mini - piaci igény

  A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.

 • Apple iPhone 5 - öt lett S

  Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

 • iPhone és iOS fejlődéstörténet

  Frissítve: Mik voltak az egyes iPhone modellek újításai? Mik az egyes szoftververziók új funkció és merre tart a fejlesztés? Válaszolunk.

Hirdetés