iOS 7 rendszerbemutató

Hirdetés

App Store, Siri, Maps, iCloud

Az App Store egyértelműen az Apple egyik sikerkovácsa, több mint egy milliárd letöltésen van túl az áruház, ami azért nem kis szám. A kiemelt alkalmazások az első lapon kaptak helyet, a legtöbbet letöltött ingyenes és fizetős applikációk pedig a második résznél találhatók. A harmadik kis ikon mögött új fícsört kapunk, ha engedélyezzük a helymeghatározást, akkor a telefon megmutatja, hogy melyek a mások által leggyakrabban letöltött programok a közelünkben. (Hasznos demográfiai információkat tudhatunk meg így, mondjuk a nyíregyháziak sokat játszanak az Angry Birds-szel.) Tudunk keresni, illetve a frissítésekhez is külön ablakban férhetünk hozzá. A letöltést jelszó vagy ujjlenyomat megadása után kezdhetjük meg, ám az eddigiekkel ellentétben újfajta animációval történik meg mindez, a megszerezni kívánt app ikonja az óramutató járásával megegyezően töltődik be. Újítás még, hogy bepipálhatjuk az alkalmazások automatikus frissítése funkciót, így nem kell mindig saját kezűleg megtennünk ezt.

A Siri legnagyobb újítása, hogy végre nem csak női, hanem férfi hangon is kommunikál, ráadásul angol, francia, japán, kínai, német, olasz és spanyol nyelven teszi mindezt, sajnos magyarul még mindig nem tud. A személyi asszisztenst a hangunkkal tudjuk vezérelni, létre tudunk hozni emlékeztetőket, jegyzeteket, de kereshetünk a neten, valamint ki- és bekapcsolhatjuk a Bluetooth-t és más adatkommunikációs eszközöket. A keresés többnyire sikeres, a magyar akcentust viszont nem mindig kezeli a helyén, a bonyolultabb szavakat képes félreértelmezni.

A tavaly megjelent Apple Maps nagy port kavart, az almás vállalat szakított a Google térképével és saját fejlesztését telepítette a telefonokra. A gond a kiforratlanságban volt keresendő, tömegközlekedéssel kapcsolatos információk még mindig nincsenek benne, ha ilyen útvonalat szeretnénk tervezni, akkor egy alternatív alkalmazást kínál fel a Maps. Az autós navigálás viszont kiválóan üzemel, ismeri kishazánk nyelvét is. Igazán látványos funkciónak a 3D-s nézetet lehet mondani, ám ez még mindig csak a legnagyobb fővárosokban és Amerika néhány nagyvárosában érhető el.

Az iCloud egy felhőalapú tárhely, ahová nem csak telefonszámainkat, de az alkalmazásainkhoz tartozó mentéseket, telefonbeállításokat, fényképeket, zenéket is elmenthetjük. 5 GB tárhelyet kapunk ingyenesen, de ehhez lehet még vásárolni addicionális mennyiségeket, némi euró kifizetése ellenében. Természetesen több fiókot is hozzá lehet kapcsolni, ezáltal egy iMessage üzenetet is minden megvásárolt készüléken megkaphatunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPad mini - piaci igény

  A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.

 • Apple iPhone 5 - öt lett S

  Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

 • iPhone és iOS fejlődéstörténet

  Frissítve: Mik voltak az egyes iPhone modellek újításai? Mik az egyes szoftververziók új funkció és merre tart a fejlesztés? Válaszolunk.

Hirdetés