iOS 7 rendszerbemutató

Hirdetés

Összegzés, lehetőségek

Az iOS 7 nagyon sok esetben szakít az eddig megszokott világgal, és egy teljesen újrarajzolt, animációkkal teletűzdelt, de koncepciójában az eredetivel iOS-szel megegyező rendszert ad. Jonathan Ive-nak más volt az elképzelése, amit a nagyközönség eleinte kétkedve, de most már egyre nagyobb lelkesedéssel fogad. Sokan gondolják úgy, hogy az új iOS végre változást hoz, nem ugyanazt a megszokott képet kapjuk, mint az ezt megelőző hat évben, mások véleménye viszont inkább az, hogy ez a dizájn gyerekes és nem méltó az Apple prémium minőségéhez. Ahogy szokás mondani, az igazság mindig odaát van, viszont az vitathatatlan, hogy az iOS-nek nagyon kellett már a vérfrissítés, plusz számtalanszor ostromolták az almás céget néhány hiányolt funkció miatt, ám ők is fejet hajtottak a többség akarata előtt, így végre sokak vágyait teljesítették.

Mint persze mindenen, ezen is lehet még bőven csiszolni. A vezérlőközpontot például el lehetne látni további gyorsgombokkal, de már az is megoldás lenne, ha testreszabhatnánk azokat az alkalmazásokat és adatkommunikációs eszközöket, amelyeket gyorsan el szeretnénk érni. A multitasking részen is lehetne fejleszteni, az összes futó alkalmazás egy gombnyomásra történő bezárása nagyon hiányzik. Az értesítési központ az előző rendszerben átláthatóbb volt, nem beszélve arról, hogy még mindig nem lehet egyesével törölni az értesítéseket, csak kategóriák szerint (például összes email) tudjuk eltávolítani a tartalmakat. Az SMS-eknél hasznos lenne a kézbesítési jelentés, nem ártana, ha több ikonkészlet között lehetne választani, és még lehetne sorolni, hogy miben kellene jobbnak lenni, de a tény az, hogy talán valami elindult, ami bizakodásra ad okot. Meglátjuk, mit hoznak a frissítések, mit hoz majd az iOS 8.

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPad mini - piaci igény

  A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.

 • Apple iPhone 5 - öt lett S

  Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

 • iPhone és iOS fejlődéstörténet

  Frissítve: Mik voltak az egyes iPhone modellek újításai? Mik az egyes szoftververziók új funkció és merre tart a fejlesztés? Válaszolunk.

Hirdetés