- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Ha van portforwarding akkor minek az upnp???? Merthogy az upnp is portovábbítás.
Azért nem egészséges, mert bármi \ kártevő akkor nyit magának portot amikor akar, azaz biztonsági kockázat.
Ha aktív, akkor tedd passzívra.
Ha nem akarsz passzívat, aktív módhoz kell a 20-as port is forwardolva legyen.Ahogy írtam nincs dupla natom.Azért mert azt nem ismerem
Szóval azért nincs dupla NAT mert nem ismered?(akkor ezen a világon sok minden nem létezik számodra. ) Pedig pár hozzászólással ezelőtt még az (dupla NAT)volt, hidd el!
Végtelenül egyszerű és lényeges biztonságosabb megoldást már leírtam.
-
-
Tonyk
veterán
válasz
zsiga68 #6296 üzenetére
"akkor dupla nat van a szolgáltatódnál"
nem dupla nat , csak natolt netet kap.
Mondjuk mokus1-et feleslegesen kérdezem, mert ezekre nem reagál és nem is csinálja meg, de hátha.
"port továbbítás is bevan kapcsolva a routeren."
Mire gondol a kötő porttovábbítás alatt? UPNP? Portforward?
UPNP hiába van a routerben bekapcsolva, ha a klinesben nincs. Meg amúgy sem egészséges UPNP-t használni.
Portforward? Port be van állítva a nas belső ip.címére?Routerben van NAT helper funkció? Be van kapcsolva? Különös tekintettel az FTP helperre.
Aktív FTP vagy passzív FTP?
Mint ahogyan már negyedjére kérdezzük és már a megoldást is leírtam, a dupla natot megoldottad otthon?
Az más kérdés, hogy nem is értem miért szendsz itt FTP-vel, ha ott az SSH, amihez WINSCP-vel tudsz kapcsolódni és mindenhez hozzáférsz és egy pöppet biztonságosabb.
-
mokus1
addikt
válasz
zsiga68 #6296 üzenetére
Megvan. Sikerült.
Érdekes másik hálózatról elérem, az otthonin nem tudom megadni a külső ip címet.
Úgyhogy végre ez megoldodott.Dupla natom nincs.
Jelenleg még az tetszene, ha lenne egy olyan funkció, hogy bizonyos mappákat amikben képek és videók vannak úgy érjem el, hogy ne ,,letölteni" kelljen hanem amolyan fényképnézegető funkcióval működjön mobilon. Ez megoldható? Vagy erre már más nas kéne?
-
zsiga68
őstag
Nézd meg a routerben a külső ip címed, aztán keress rá a külső ip cimedre itt: https://whatismyipaddress.com/
Ha a kétp ip nem stimmel akkor dupla nat van a szolgáltatódnál. Bár valószínüűleg más a gond..
A belső dupla nat problémát megoldottad?
Otthoni ip esetén is a filezillát használod, tehát ftp szerveren éred el a nast?
Mert nélküle nem fog menni.
ui:próbáld meg a totalcommander ftp funkciójával is.. -
mokus1
addikt
Kicsit küzdök itt az ftp-vel. kértem noiptől dyndns-t. Meg is kaptam beállítottam.
Filezillán szerettem volna belépni, be is lép, de a könytvár lista lekérdezésénél elakad.
port továbbítás is bevan kapcsolva a routeren.
Ha otthoni ipvel próbálom akkor sikerül. Mit hagyhattam ki? -
edeleny
őstag
Jééé!
Most vettem észre, hogy van saját torrent kliense.
Az jobb mint a Transmission?
Mondjuk a Transmissit Windows alól elérem. -
mokus1
addikt
válasz
zsiga68 #6282 üzenetére
Ott nem értem el. Voltak fájlok a médiakönyvtárban. BE volt kapcsolva minden. Megosztva is volt. Több fajta böngészőből is próbáltam https és httpvel is.
Csináltam egy resetet most újra elérem azt be kellett kapcsolnom hogy mappák alatt rendezze mert valamiért így kezeli a tv.dupla nat? Nem tudtam hogy ez probléma. Most ugye alapból a T routerbe van dugva.
Samsung tv egyébként közel a wfihez.A cloud az továbbra sem működik viszont. Mindent úgy csináltam ahogy a leírásban illetve böngésztem a fórumot és láttam hogy volt akinek használt a 443-as port továbbítása, nekem az sem.
Egy másik dolog ami jó lenne ha menne az a google drive, de amikor megprobálom párosítani akkor ezt dobja:
-
edeleny
őstag
válasz
zsiga68 #6284 üzenetére
Kiszolgáló neve:NAS326
Model név:NAS326
Firmware verzió:V5.21(AAZF.16)Mondom a héten frissített, de a legutolsó frissítés egy hónapos lehet, mert most léptem be amikor Mokus1 fórumtárs vázolta a problémáját.
Akkor változott, amikor az 5.xx frissítés felkerült.
Jó a Twonky, bár volt amikor sztrájkolt, aztán megjavult.
Én feladtam a miniDLNA telepítést!
Nem értek hozzá, és állandóan hisztizett olyan dolgokért amiket a Google sem talált! (a Drive könyvtárban sem volt)
Most megy minden amit szeretnék, úgy hogy nálam a NeBasztasd van! -
edeleny
őstag
válasz
zsiga68 #6282 üzenetére
A gond itt van!
HA, a legujabb firmware van rajta akkor a NAS-ból valamiért a http://192.168.50.233:9001/ IP címre akar kimenni! De a Twonky IP-je: http://192.168.50.233:9000/
Így már bejön a webes felület, lehet állítgatni, könyvtárakat mutogatni neki!Egyébként ha nem innen mész:
Windows fájlkezelő, sárga mappa a tálcán, ahol a "C"-"D" meghajtók vannak.- A Sajátgép legalsó eleme a hálózat, arra kattintva jobb oldali ablakba kijön egy fülhalgatós ikon, arra duplán kattintva meg lesz a Twonky beállítása.Egyébként biztos jók ezek a frissítések, a héten is rakott fel valamit, de a régivel eygszerűbb volt az élet!
Az 5.xxxx verzió előtt beírtad a címsorba, hogy NAS326 és ugrott, valamint a Zxell Drive és Cloud is frankón ment, az 5.xxx verzió megváltoztatta az IP-t, és azóta olyan mint a mesében, hol volt, hol nem volt! -
zsiga68
őstag
A nasip:9001 címen eléred a mediaszervert? Van tartalom a mediakönyvtárakban? A vezérlőpult/szolgáltatás/ média kiszolgálónál be van kapcsolva és állítva a szerver? Megosztások közzététele fül..
Megoldottad a belső hálózet dupla natját?
Egyébként milyen tv-n próbálod elérni? A tv-t tedd lan kábelre ha messze van a wifitől..
Továbbra se adsz normális infókat. A "nem megy" alapján megint csak nem lehet képbe kerülni.
Miért kell mindent harapófogóval kiszedni belőled?????? -
mokus1
addikt
Továbbra sem megy a twonky
Reseteljem az egészet?
-
mokus1
addikt
Esetleg még a külső elérésben tudtok segíteni?
A DynDNS már be van kapcsolva, sikerült is beállítani.
De valamiért a Twonky server se töltődik be.Azt írja a ,,webhely nem elérhető"
Cookie törlés? -
Tonyk
veterán
Már leírtam, hogy mit csinálj ahhoz, hogy a két router egy hálózatba kerüljön. Amíg ezt nem csinálod meg, addig az bizony két különböző LAN lesz.
-
mokus1
addikt
Most ott akadtam, el hogy nem tudok belépni. Reggel a transmissionba beletettem egy sorozatot, az érezhetően megfogta. Majd most ha szeretnék belépni csak ,,gondolkodik" de nem lép be. Újraindítás volt már, nem segített.
-
Ferrari fan
tag
Ez típus függő,
Illetve, ha Te nem is tudod bridge-be tenni, de a szolgáltató kérésre átteszi, persze ehhez a technikai támogatást kell kérni, nem a sima ügyfélszolgálatnál leragadni híváskor.
(pl saját routeredet akarod használni, ha van IPTV simán megy vele bridge módba is tovább) -
edeleny
őstag
Be lehet állítani, hogy a transmission melyik mappába tegye a kész letöltéseket, és ugyan úgy a DLNA szervernek is beállíthatsz a felsorolt három mappán kívül mást is! Pl. a Transmission Download mappáját.
A szakértők elmondják, de nem tudom miért jó ez a Modem router megoldás.
Nálam kezdetektől fogva a szolgáltató modeme csak bridge módban megy, és az én routerem routol, teszi a dolgát. -
zsiga68
őstag
Ha nem egy hálózaton van a két eszköz akkor szeintem nem fogják látni egymást. Csatlakozz a tv-vel is a telekom routerére. Akkor látod hogy müködik-e.
Keress rá a google-ben a plex-re. Nagyon jó leírások vannak erre.
Ui:Én is próbáltam a plexet de nem úgy müködik ahogy nekem kelltett volna. És a nast is keményen lassítja. Marad a Twonky. Azzal is tökéletesen lehet filmezni. -
mokus1
addikt
válasz
zsiga68 #6264 üzenetére
Az gond lehet ha egyelőre a nas ugye a telekom routerébe van dugva a wifit viszont a saját routerem szórja, ezen van a tv. Igazából egy hálózat mert AP módban van.
Az beállítható, ha valamit letöltök az a video mappába átkerüljön, vagy mindig külön kell majd másolni?
Ez a plex egyébként mire való amit néha említetetek? -
mokus1
addikt
Na így sikerült, hogy közvetlen a T-s routerben van.
Pont szolgáltató csere előtt vagyok úgyhogy remélem az már könnyebben fog menniMostmár csak a külső eléréssel szenvedek sajnos. A drive app már nem működik, legalábbis nekem azt írja hogy a 3. feles app nem megy. Illetve a dyndns-t se tudom beállítani.
-
Tonyk
veterán
Mondjuk azért ez nem lesz elegenedő még
Az Asus LAN oldali címének egyeznie kell a T-s router LAN tartományával:
T-router:
IP: 192.168.0.1
Mask: 255.255.255.0Asus router LAN oldala ez legyen:
IP: 192.168.0.11
MASK: 255.255.255.0
Gateway/átjáró: 192.168.0.1
DNS: 192.168.0.1Így egy hálóra kerülnek. Az Asus routerben a WAN oldalt tiltsd le vagy kapcsoldi ki, innentől kezdve nem játszik szerepet az az interface.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest