- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
válasz
#46053760 #627 üzenetére
Nem álítottak el semmi, csak csökkentették a sávszélességet úgy stabilabb. Soha az életben nem lesz már rendes neted azzal a ZTE szarral szokj hozzá... Én már megszabadultam a tétől és a gagyi modemeitől, mivel hoztak VDSL modemet és átáltak VDSL-re, de az mégrosszabb volt...
-
jacint78
addikt
válasz
Den Hadnagy #624 üzenetére
Csak kábellel lehet ezt megoldani, ráadásul úgy duplán instabil lenne.
-
jacint78
addikt
-
-
jacint78
addikt
válasz
educhi73 #580 üzenetére
Ezt szakmai inkompetenciának hívják. Nekem meg akarták magyarázni, hogy ők plusz 2.5Mbit-el többet mérnek, csakhogy az a vonali sebesség, nem használható ki teljes egészében. A 10Mbit-es nethez 12Mbit-es vonali sebesség kell minimum... Vagy ezzel akarják átb@szni a tudatlan előfizetőt.
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
válasz
dbzmonty #570 üzenetére
A ZTE-n mindent hagyj úgy, ahogy van gyárilag, csak a pppoe passtrough kell. A Nem tudom, honnan jött az az ökörség, hogy a DHCP-t kikapcsolják sokan, majd csodálkoznak, ha nem működik. Ha másik routert dugsz utána és annak a WAN porját, akkor is ki kell osztani IP-t a WAN-nak különben nem fog mukodni, tehát a DHCP-t belkapcsolva kell hagyni mindkettőn. Ha így nem működik, írd újra a nevet és jelszót.
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
A nagyobb, de kábeles antennákkal nem is lépnél előre, mivel a kábel sokat csillapít (tapasztalat). Ugyanazt kellene megoldanod, amit a kolegának. fogsz routert amit felraksz oda, ahova még ki tudod húzi a LAN kábelt, de elég erős a jel, hogy ott is legyen, ahol kell. Azt, hogy mit hova kell dugni és álítani leírtam korábban ugyanúgy járj el..
-
jacint78
addikt
Nem lenne egyszerűbb berakni a másik mellé és kábellel összekötni? Főleg, hogy a ZTE wifi-je rosz, ergo csak rosszabb lenne a helyzet. Amúgy a TP link nem accses point, így máshogy nem is lehet. A ZTE valamelyik portját dugd a TP link WAN portjára, álíts be dinamikus IP-t a TP link WAN-ján és kész ( a Wifit be kell álítani a TP linken persze), sehol se kapcsold ki a DHCP-t.
-
jacint78
addikt
válasz
Tamás_83 #547 üzenetére
Igazi ipari hulladék, perelni kellene őket. Amúgy mi megszabadultunk tőlük, a cuccok időben vissza lettek küldve, de jött a felszólítás, hogy fizessünk kártérítést értük, mert hozzájuk "még nem érkezett meg" egy hónap alatt és ahogy látom tele van a net ilyennel, hogy egyszerűen nem cserélődik az infó a részlegeik között.... Inkompetens működésképtelen cég, sóval kellene behinteni a székházaik helyét.
-
jacint78
addikt
Ezeknél évek óta nem működik normálisan az online ügyintézés, meg úgy semmi sem. A TV-GO-ra folyton annyit írt, hogy átmenetileg nem elérhető és a net is tele van ezekkel. Az NMHH helyében azonnali hatállyal beszüntetném az engedélyüket mindenféle szolgáltatásra, mert eleve megszegik a szerződéseiket azzal, hogy működőképesnek mondják a szolgáltatást...
A nagy T helyében pedig szerződést bontanék és megtiltanám, hogy használják a T nevet, mert csak lejáratják őket a magyar telekomosok.
-
jacint78
addikt
A ZTE maradjon bekapcsolva a DHCP. A TP link WAN protjába dugtad a ZTE egyik kimenetét? Ha ez így van akkor valószínű, hogy a TP link fáradt el és igen, gyakori ez, hogy pihi után kezd bakizni. Pontosan mit rétesz resetel alatt? Maga a router resetel, vagy csak a net szakad meg? Ha a router resetel, akkor a TP link tápja esélyes hibaforrás.
-
jacint78
addikt
Én "ódivatúnak" neveztem és valóban nem vagyok jártas az antennák területén. Mellesleg az antenna a leglényegtelenebb része az egész történetnek, de mivel máshoz nem tudsz érdemben hozzászólni, csak ezen lovagolsz és legalább annyi eszed lehetne, hogy pontosan idézel... Szánalmas ez a próbálkozásod hagyd inkább..
-
jacint78
addikt
A te állításaid tévesek barátom. Ha már annyira erőlteted a szakmai szintet és vered nyálad, hogy mekkora tapasztalatod van, akkor legalább azt írnád le, hogy mégis mekkora távolságra vagy a központtól, ugyanis elég lényeges infó! Mert eddig minden amit írtál csak duma! És azért tartozhat ide, akár ebbe a topikba is, mert mindez igaz a ZTE-re is.
A magyar telekom nem a minőségi eszközeiről híres, a német T annó DSL321B-ket osztogatott, amíg a magyar DSL360R-t. Namost a Dlink-nek a két végpontjáról beszélünk minőségi szinten és nem,, nem a magyarországon osztogatott a jó, az a legalja a termékpalettának. Ennek a HGW-nek is van több változata, amiket más gyárt és meglepő módon a németeké valahogy egészen más, már rénézésre is értelmesebbnek tűnik.
Ami miatt még szorosan kapcsolódik ez a témához, az, az, hogy olyan szolgáltatást reklámoznak, árulnak, ami csak nagyon kevés helyen használható rendesen, a hírdetésnek megfelelően, olyan távolságokra is kiadják az XY sebességű internetet Tv-vel, amire az Ő eszközük tökéletesen alkalmatlan, de lehetséges lenne minőségi eszközökkel! A fórumos visszajelzéseket pedig hagyjuk, ugyanis az emberek 98%-a nem ír a fórumra, de még ahoz is birka, hogy a hibát bejelentse, ugyanis kérdezgettem néhány embert a környéken és sokan panaszkodtak, de annyi eszük már nem volt, hogy be is jelentsék a hibát, csak elintézték annyival, hogy "k@cs@g téhóm". Persze néhányan észbekaptak a szomszéd utcában miután beszéltünk és akkor ki is jött egy nagyobb apparátus és mondták, hogy többen is jelentettek hibát (végre), az összes kötést ellenőrizték,. újrakötötték,. minek eredményeképpen nem változott semmi, ergó nem a vonallal van baj...
A szimetrikus antenna lehet, hogy innovatív, de mellé raktam a másik routeremet is ami ódivatú antennával van szerelve és jobb is, az elkókat pedig nem lehet kiváltani elektronikával (miva?), a stabil működéshez kell.
Szóval hagyjuk a meséket amiket írogatsz és amikkel teljesen hitelét vesztette az általad említett nagy szakmai tapasztalatod, főleg tervezés területén! Gondolom a privátokat is azért tiltod, mert nem vagy kiváncsi arra, amikor szembesítenek a vlaósággal, ugyanis részedről duma az van rendesen, de mögötte tudás semmi! Vita lezárva!
-
jacint78
addikt
A DC-DC konverterek egy részének folytói a gagyi olcsó típusok (én is ezeket veszem, erre futja) a csingcsangcsupakingkong lelon kondenzátorokról nem is beszélve, ráadásul tényleg annyira fájna értelmes wifi antennát rakni ezekre? Hol vannak a tápról az elkók? Értem én, hogy a tankönyv szerint elég az alacsony kapacitású kerámiakondi nagyfrekire, de a gyakorlatban egy digitális áramkör igencsak szétcibálja a tápot, ha nincs elkóval lassítva, ez magyarázhatja az instabilitást is, tényleg érdemes lett volna teljes terhelésen ránézni a tápokra, de sem vonal, sem előfizetésem nincs, ráadásul ez egy hibás darab..
-
jacint78
addikt
Én 10 év áramkörtervezés, építés után úgy látom, hogy az olcsó puritán alkatrészek, valamint, az a tény, hogy másik modemmel sokkal jobb volt, elég egyértlemű. Érdekes módon kikapcsolt wifi-vel stabilabb volt, de mi köze lehet annak a stabilitáshoz? Az, hogy a Wifi is ugyanabban a processzorban van és jobban melegszik, tehát a hűtése is gyenge szokás szerint.. Érdekes módon a vastag pirelli is instabil volt, amíg nem raktam bele rendes hűtést a cementkocka helyett, utána egyszerre lett gyorsabb és stabilabb. Ha nem ismered fel a gagyi alkatrészeket rénézésre, akkor van egy olyan érzésem, hogy a 25 év tapasztalat csak duma, ugyanis szakmai szempont nem nagyon volt az irományodban, vagy esetleg a T--nél dolgozol?.
Mellesleg oszcilloszkóppal átméregettem a tápjait és meglepően tiszták voltak, de tény, hogy nem is volt rendes terhelés rajtuk, mivel csak üresen ált.
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
Ahogy a kolega is mondta, ez feature, de mégis mit vársz egy neszeszeres táskától?
Nekünk sikerült megszabadulni a telefos-tól, miután a speedport-al teljesen használhatatlan lett a net, így most a helyi kábelTV-sek internetje lett megint bekötve és iszopnyatos csalódás ez is. Mert folyamatos, stabil, a ping fele lett a telekomosnak (annó amikor váltottunk ugyanez volt fordítva) és semmi gond nincs vele.
Sajnos ezzel a ZTE csodaeszközzel soha nem fog menni a 10MB-es net 10-el, és a 20-as se 20-al, mert a voip-nek is kell sávszél (256kbit/s). Ja és Annex B-ről Annex J-sre állították a vonalat, akiknek ZTE-je van, így full digitális lett a vonal.
Ez így nem igaz, csak akkor foglalja le, ha használva van.
-
jacint78
addikt
válasz
szijartg #437 üzenetére
A splittert szedd ki semmi szükség rá, csak gondot okoz, ha továbbra sem megy a telefon jelentsd be a hibát és megcsinálják.
dark2
Értsd meg, hogy ez nem szoftveres hiba, ezzel nem fogsz tudni mit kezdeni. Bár a leírtakból azon sem lepődnék meg, ha valami szpájver, vagy bitcoin bányászó program lenne a gépedre (vagy valaki máséra) települve ami szívná a netet, de lehet akár a modem is hibás. Te is jelentsd be, hogy instabil és szakadozik a net.
-
jacint78
addikt
Nem is VDSL-re van a ZTE, már nem az van nálunk szerencsére, mellesleg a VDSL is ugyanazon a érpáron érkezik.
Másik modem nem használhato, a telefon sem működne, nincsenek meg az adatok a voip beállításához, ha pedig fehívod a 1412-t, ott közlik, hogy nem használhatsz másikat, hanem azt, amit ők vittek, de nem értem, hogy miért kell ezt már vagy negyedjére leírnom. Fogd fel nem használhatsz mást a saját rendszerükben pont.
-
jacint78
addikt
Ha veszel másikat egy darabig menni fog (a Tv nem fog menni) majd letiltják és csak a zte fog menni. Nekem most VDSL-t üzemeltek be, valami osztrák, vagy német fehér csodával, ami lényegesen jobban néz ki, de ez is szereti eldobni a vasat, valamikor iszonyat instabil....
Ha elromlik a ZTE kicserélik, ha megint akkor is kicserélik, nálam már az ötödiket cserélték le most a VDSL-re nem egész 3 év alatt.
de nem hiszem hogy nagy gond lenne ha magadnak kicserélnéd.
Ez nem hit kérdése, ez tény, végigjátszottam ezt, benne van a szerződésben is.
-
jacint78
addikt
Van a picon én is vettem jó modemet, meg voip adaptert annó, de nem használhatsz más eszközt a hálózatukon! benne is van a szerződésben, csak ezt a gagyi szart, amit osztoganak...
DSL321B-t vettem a ZTE alig tudott 12-13Mbit-et a 321b fixen 15 környékén ment és stabil is volt. Csak azért nem volt nagyobb a sávszélesség, mert korlátozzák, hogy stabil maradjon ez a zteszar. Mindíg a vonal minőségével magyarázzák, de nevetéges távolságokon is, de bizonyítva lett, hogy értelmes modemmel sokkal gyorsabb és stabilabb is lehetne a net, ráadásul mindezt egyszerre, de drága eszközt nem osztoganak, sajátot nem használhatsz.. nonszensz..
-
jacint78
addikt
Akinek esze van, modemként sem használja, hanem kivágja a szolgáltatóval együtt, ha teheti, de ahogy a kolega is mondta, sok helyen nincs más, ézért bármit megtehetnek, bármilyen gagyi eszközt osztogathatnak és magyarázhatják azzal a lassúságot, instabilitást, hogy hosszú a vezeték nagy a távolság stb. a szerződésben is benne van mi a garantált... Meg sem fordult a fejemben, hogy bármit is rádugnék erre zizére, az alap feladatát sem képes rendesen ellátni.
-
jacint78
addikt
Pedig érdemesebb külön bejelentkezni a másik routerrel, egyes dolgok nem működhetnek rendesen, ha router utáni van dinmikus ip-re álítva (p2p-el voltak gondok). A PPPoE passtrough kell ahhoz, hogy az utána kötött router is be tudjon jelentkezni.
A DMZ-re nincs szükség és semmiféle port beállításra sem, ha a másik router jelentkezik be, mert Ilyenkor tulajdonképpen csak modemként funkcionál a ZTE hulladék.
-
jacint78
addikt
válasz
TMontana88 #392 üzenetére
A modem nagyon gyenge ebben a hulladékban sajnos.. Annyit ér a szolgáltatásuk, mint ez az "eszköz"..
-
jacint78
addikt
Mert csak neted van, és nem értékesítik, nekik az pénzbe kerül. Ha lejár a szerződésed, újat kötsz s te is megkapod ezt a csodát, akkro te sem használhatsz bármit modemnek, persze routert lehet utána kötni én is így használtam. Most hoztak másikat és VDSL-re áltak át, de nem sokkal jobb, cserébe szakadozik... A fekete 360R hűtés nélkül még ennél is rosszabb..
-
jacint78
addikt
válasz
kvojnovics #372 üzenetére
Nem lehet lecserélni, nem használhatsz saját kütyüt a hálózatukon. Legfeljebb routert akaszthatsz mögé, de saját modemet nem engednek használni, benne van a szerződésben is.
-
jacint78
addikt
válasz
k.daniel91 #358 üzenetére
A PPPoE azért kell, hogy kapcsolódni tudjon a másik router is, ennek így mennie kellene. A ZTE-n kapcsold be a DHCP szervert!
-
jacint78
addikt
válasz
szabo.csabi #347 üzenetére
A plusz kábel csak ront rajta általában (csillapít) több antennás router kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest