Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
ZTE Grand X IN - MÉLYVÍZ Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kamarush #940 üzenetére
Szerintem a PVR drivert fel kell húznod a kernelben a JB-hez. Én többek között ugyanis úgy tűnik ezzel szívtam meg hevesen az új kernel alatt.
Mert hogy a nyavalyás, ha mással nem, azzal biztos elhajt, hogy ütközés van a pvrsrvinit bináris és a kernel között. Ez utóbbit meg, ha jól tudom csak prebuilt formában lehet elérni a CM alatt is.
Na meg nem megy a Netd, ami kapásból beviszi loopba a runtimeot. Mondjuk nekem annyira hulladék dev.tree-m van, hogy ott az is csoda, hogy lefordult, de igazából csak látni akartam mennyire lehet elindulni...
Meg hát ugye a realese toolból is az Intel féle kellett volna, mert nem rakja össze így a zip-et...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kamarush #937 üzenetére
Persze, a régieket még betölti, azokat használtam, mikor a te verziód kipróbáltam, de az újak mellé már elég "drasztikusan" kéne hamisítani. Vissza 3.0.34-ről 3.0.8-ra az alap verziót is.
Megpróbáltam megfordítva is, hogy lássam az új modulok (3.0.8) közül melyik is megy, de egyszerűbb volt megtalálni melyik nem megy.
A bcmdhd biztosan nem jó, illetve az atomisp és a két videobuffer sem. Betölteni még sikerült őket, de persze nem működnek. A többit meg nem tudom elcsípni, hogy éppen milyen szituációban használná is őket.
Amúgy te a javasolt 4.4.3-as toolchainel fordítod? Nem tudom miért érzem úgy, hogy abból a leírásból kimaradt a frissítés, de nekem határozottan úgy tűnik, hogy 4.6.3-ason lényegesen kevesebb warning. Szerintem fel lett hozzá a Moto kódja már patchelve. (Van egy 3.0.22-es alap MID forrásom, az meg sem próbál az újabb verzióval lefordulni, egyből elhasal az elején, ami megerősíteni látszik ezt...)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kamarush #935 üzenetére
Nincs valami építő jellegű ötleted arra miért nem bootol be az újabb kernel? Követtem a 3.0.8-asban a módosításokat, amit csináltál. Szépen összefordul az új is (megcsináltam mindent, board stb-stb...), de megint ott szívtam meg, mint magamtól is. Megpróbál elindulni de az Intel logo után kifehéredik és bootloop-ba kerül. Kicseréltem természetesen az érintett modulokat is, de nem sokra mentem vele.
(Persze most jó lenne legalább két log gondolom, csak éppen visszatettem a "gyári" kernelt, mert ilyenkor kell a teló.)
Amúgy a 3.0.8-as alatt a power driver honnan van?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kamarush #903 üzenetére
Sajnos nem tudok róla. Elvben (legalábbis a tesztmenüben több helyen ez van, illetve több app is ezt írta) Sharp modell, ehhez kapcsol egy Novatek nt35516 vezérlőt. Annyira elvben, hogy nekem is le kéne bontanom, de még garis, addig nem nagyon akaródzik...
szerk: Szerencsére a ZTE nem nagyon forrasztja le a shiejdeket, de annál inkább használ underfill-t, amivel ha nyakon van öntve a board, akkor hiába is bontod meg... Az Atlasban nem volt túl vastagon, de arra elég, hogy nem lehet tőle látni semmit..
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kamarush #901 üzenetére
Látom.
Közben rájöttem, hogy ez a cucc sem oldotta meg a gondot. Mondjuk várható volt: túl egyszerű lett volna.
Egyébként néztem az újat (3.0.36), de sajnos ott sem megy a synaptics. Viszont néztem azt is mit javítottál és elég bizalomgerjesztő, hogy ezek a részek nincsenek túlságosan széttúrva az újabb alatt sem ehhez képest, szóval ha ez jó lesz, az sem hiszem, hogy hatalmas érvágás lenne. Bár ott a (amiért én korábban feladtam) PVR ütközés is van...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kamarush #896 üzenetére
Ha patchet nem is, de okoskodni azt még én is tudok. (Bár lehet tényleg csak az lesz, de hátha jutsz vele valamire...
)
Szóval... A nem működő touchra van tippem (tán ez megfelelőbb szó, mint a többi).
Ezzel "indul", mikor jó:
I2C bus = 0, name = synaptics-rmi-ts, irq = 0x 0, addr = 0x22Amikor nem megy, akkor viszont később betölt egy kamerát (?), ami nincs a GXI-ben:
I2C bus = 4, name = lc898211, irq = 0x 0, addr = 0x72Nem lehet, hogy már korábban összeakad a két driver a I2C-n? Jó, persze azt én is látom, hogy másik címen vannak, de az utóbbinak vsz. nem kéne ott lenni sem. (Mondjuk még itt f.som a szót ki is kapcsolhatom...).
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kamarush #889 üzenetére
Nem találom a drivereket sajnos, bárhol is keresem őket, én meg nem tudom őket megírni. Az FCC-hez mondjuk tudom hogy van, de az ARM alá lett írva és ha sejtéseim nem csalnak (Nem biztos, de úgy rémlik) vannak benne ASM kódrészek is, amit ha át tud valaki ide írni, az felér egy belépővel a Google szentélyeibe a hivatalos csapathoz...
De az nagyon jó hír, hogy legalább bootol. Mi fogta meg amúgy ennyire?
(Már úgy értem, melyik rész volt az, amiben jelentősen eltér az két teló...)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kamarush #887 üzenetére
Ő a 3.0.8 vagy a 3.0.34?
Ami még biztos nem:
MHL (nem is fog valószínű az életben soha...)
FFC (...dettó...)
Proxi szenzor....(...dettó...)Egyikhez sincs driver. Ha csak valaki meg nem írja őket, tuti nem fognak elindulni. Én nem jutottam át a főkamerán, de ha ez még nem lenne nagyobb baj a PVR driverrel biztos sikerült mindig megállnia "időben"...
Valami gond van a hanggal is, mert az ALSA is küldte a kilométer hosszú logokat.
Mindegy, én feladtam, de sok sikert hozzá!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kamarush #875 üzenetére
Üdv itt!
Végre egy hozzáértő!
Én (is) elkezdtem a Moto kernelt nézegetni, illetve megpróbáltam működére bírni, de az USB-be írtak saját részeket, amiket nem tudok kipiszkálni belőle, így már a ttyGS1 azonosításba belehal első körbe. A második része, ami konkrétan el is fektetni, az az ALSA hangkezelő. Illetve majd ha lesz telód, meglátod, hogy az új ISP driver nem szereti a kameránkat, valamint az FFC-re nincs is x86-os kódút hivatalosan...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- HP Rack és Tower szerver bazár
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest