Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
-
Mobilarena
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papamaco
tag
Sziasztok.
Volna egy pici problémám, 2 éve építettem egy gépet, DS3622xs+ 7.2.2 rendszerrel fut. Két napja el kellett költöztetnem másik helyre, bekapcsolom, megy szépen, de hiába látom az ip címét, azon nem érem el, tailscale-n viszont igen. Mit lehetne csinálnom, hogy el tudjam érni belső hálózatról, anélkül, hogy újra keljen telepíteni az egészet? RR v25.9.7 bootloaderrel használom. -
Papamaco
tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a meglévő nasomat cserélném másikra. A meglévőben 3db 4T és 1db 2Tb lemez van, az újban pedig 3db 6Tb lemez lesz, mind két gép DS3622xs+ 7.2.2 rendszer. Megoldható e úgy, hogy a működő gépben egyesével kicserélem a lemezeket és a lemeztárolóban javítást végzek, hogy minden átkerüljön az új lemezekre és azokat átrakva az új gépbe működjenek tovább, vagy csak teljesen új telepítés és beállítások után átmásolom a régi gépről azokat, amire szükségem van? Vagy még egy lehetőség érdekelne, ha a működő gépből átrakom a lemezeket az újba és abban hozzá rakom az új lemezeket, akkor hogyan tudom bővíteni a kötetet? -
Papamaco
tag
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Hp micro server 7 (n54l ), amin dsm 7.2.2 fut. Container manager segítségével futtatom a transmission-t, eddig probléma mentesen, a File Station-ban létre hozta a docker mappát, ahova történik a letöltés, viszont ez a mappa tegnapra eltűnt mindenestől, hogyan tudom vissza varázsolni? -
Papamaco
tag
Sziasztok.
Problémába ütköztem, feltelepítettem egy gépre a DVA1622 / 42962 update 6, minden rendben működne, csak a lényeg nem, alapból nem telepíti fel a kamera programot, külön kellett telepíteni, viszont egy darab kamerát sem lehet hozzá adni (azt írja, hogy 0 licensz). Mit ronthattam el, hogy nem akar működni? -
Papamaco
tag
Sziasztok.
Nekem egy integrált processzoros lapon [link] fut a dsm 7.1.1 dva 1622, minden gond nélkül, igaz, csak 2 sata csatlakozó van rajta és max 4Gb ram használható, de legalább csendes.
-
Papamaco
tag
Sziasztok.
Kiváncsiságból, most kipróbáltam egy régebbi Samsung i3-as laptopon, ARPL loader [link] segítségével telepítettem DVA1622 rendszert, tökéletesen működik, azoknak ajánlott, akik több kamerát is akarnak használni. -
Papamaco
tag
Sziasztok.
Miként lehet megoldani, hogy HP N54L gen7 (DSM 7.1.1 u1) frissítését? -
Papamaco
tag
Sziasztok!
Azoknak adnék egy kis segítséget, akik HP proliant microserver N40L vagy N54L gépre telepítenék a dsm7.1.1 rendszert.
Loader letöltése : [link]
Pendrive kiírás után, a TCRP futattatása.
./rploader.sh update
./rploader.sh fullupgrade
./rploader.sh identifyusb
./rploader.sh serialgen DS3622xs
./rploader.sh satamap
./rploader.sh build ds3622xsp-7.1.1-42962 compile
/rploader.sh backup
exitcheck.sh rebootMost teszteltem, tökéletesen fut eddig, egyedül a frissítés nem jött még össze, remélem lesz aki ezt is tudja és megossza velünk.
-
Papamaco
tag
válasz
halisa
üzenetére
Rembrant kolléga leírása alapján ( https://mobilarena.hu/tema/xpenology/hsz_23538-23538.html ) annyi külömbséggel, hogy nekem csak a DS3622xs verzió működik.
-
Papamaco
tag
válasz
Essejó
üzenetére
Kísérletező típus vagyok, van egy pár gépem otthon, amin kipróbálom, hogy melyik rendszer fut biztonságosan rajta, így van egy pár pendrive elkészítve. Stigma fórumtárs leírása alapján csináltam pár verziót (ds918+, ds3622xs+ ) , ebből raktam be egy ds3622xs+ verziót a Gen7 gépbe, ez volt hajlandó csak elindulni, illetve megjelenni a hálózaton.
Viszont ebbe a hibába estem, hogy nem volt hajlandó újra indításkor rendesen be bootolni, ezért tegnap éjjel csináltam egy újabb pendrive-t, Rembrant leírása alapján ds3622xs+ ( TCRP v0.9.2.7 + 7.1.1-42962 Update 1) ami szépen fel is ment, megy rendesen és megoldódott az újra indítás is. -
Papamaco
tag
Sziasztok!
Hp Gen7 n54l gépnél adódot gondom, fel van rakva a dsm 7.1, megy is szépen, viszont az újra indulás valamiért nem akar működni, ha újra indítást kérek, akkor maga a gép újra indul, viszont figyelve a betöltés folyamatát, láthatóan lassabban tölt be, majd csak egy villogó promt marad a kijelzőn és nem megy tovább, csak ha kikapcsolom és és vissza.
A frissítéseket még nem próbáltam, egyelőre teszt üzem van. -
Papamaco
tag
Most, csak úgy kiváncsiságból elővettem egy régi Hp 6735s AMD Turion x2 processzoros, DDR2 2gb ram laptopot és gond nélkül fel tudtam telepíteni rá a DS3622xs+ , 7.1.0 verziót.
Viszont egy dolgot észre vettem minden ezzel a verzióval telepített gépen, hogy az értesítés (email) az nem akar működni, végig visz a beállításokon, a Gmail is engedélyezi, de utána üresen marad a beállítások része. -
Papamaco
tag
válasz
stigma
üzenetére
Őszintén megvalva ez egy speciális eset, egy mac mini 2011-es gépet szeretnék rávenni, hogy működjön a hetessel. Eddig 6.1.7 volt rajta, Sandy Bridge (I5-2415M) processzor van benne.
Odáig eljutottam, hogy elindul a hetes verzió, csak nem találja a hdd-t.
Mivel ez a mac mini videokártya hibás, így már csak erre lehet hasznosítani. -
Papamaco
tag
Sziasztok.
Végül sikeresen megoldódott a Gigabyte GA-h97-D3H alaplapra a telepítés, dsm 6.2.3 került rá, kérdésem az lenne, miként tudom rávenni, hogy az alaplapon lévő M2 SSD-t fel ismerje és ssd gyorsítótárnak be tudjam állítani? -
Papamaco
tag
Üdv.
Próbálnám telepíteni egy Gigabyte GA-h97-D3H alaplapra a DS3615xs vagy DS3617xs rendszert, ha nem teszek bele extra driver pakkot, akkor elsőre működik, viszont azt írja, hogy csak 10/100-as a hálózat rajta, ha viszont bele rakom az extra drivert, akkor nem látható a hálózatban. Kipróbáltam a 6.2.4 és a 7.0.1 telepítést is, mind kettőnél hibát jelez a HDD-re,és azt írja, hogy lekapcsolja a SATA portokat. Tudna valaki ebben segíteni? -
Papamaco
tag
Sziasztok.
Plexet használ e valaki? Nem tudom beállítani, hogy a Nas-on lévő filmek megjelenjen a plex-ben. -
Papamaco
tag
válasz
valenteen12
üzenetére
Kedves valenteen12!
Sem a DMZ zónában, sem port megnyitás nincs a routeren a nashoz, az SSH elérés mind a routeren,mind a nason le van tiltva, de még mindig kapom ezeket az üzeneteket.
-
Papamaco
tag
Sziasztok!
Próbálta már esetleg valaki,régebbi (2007) Mac mini-re feltenni a rendszert?Nekem valamiért még a pendrive-t sem akarja látni,nem hogy telepíteni tudnám,viszont próbáltam 2010-es Macbook pro laptopon, ott 10 perc alatt sikerült megcsinálnom. -
Papamaco
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Az alap pendrive készítés és telepítéssel nem volt gondom,csak valamiért a gigabites hálókártyát csak 100 megásnak látja (gondolom driver baja lehet),és ezt ki is írja mindig.
-
Papamaco
tag
Vagy legalább a pendrive elkészítésében tudna valaki segíteni,a plusz driver csomag beillesztésében.
-
Papamaco
tag
Üdv.
Kérdésem lenne: Nyíregyházán vagy környékén van e esetleg valaki,aki tudna nekem segíteni a telepítésben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone SE 64GB Black Használt, megkímélt állapot 88% akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- Dell Latitude 7300 Core i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Macbook Magsafe 2 60W Budapest,/MPL/Foxpost
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest